Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To jul 20, 2004 7:50 am

A je mogoče tak tktktktktktktktktktkt zvok, kot pri akkšni uri na speedu? Kot bi bil ventil, ne bat. Potem so to najverjetneje dročniki.
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jul 20, 2004 9:25 am

Mašine ti olje ne maže dovolj. Preglej olje ali ga pa zamenjaj - po možnosti daj not 15W40 ali pa celo 20W50 - zanič olje uporabljaš in ti mrzle mašine ne maže dovolj.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din To jul 20, 2004 12:01 pm

Kaj pa mogoče menjalnik :? glede na to da opisuješ, da se sliši kot struženje.
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To jul 20, 2004 1:47 pm

Mogoč potisni ležaj na menjalniku al pa vodna pumpa?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jul 20, 2004 5:07 pm

prekontroliraj še ventile oz. zračnost med njimi (nastavljajo se pa sesalni 15,izpušni 20) pa bolj da ma mal več lufta kot pa premal,če boš mel preveč stisnene ti bo še ventil izpral.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jul 20, 2004 7:24 pm

in kolk sta zategnila glavo??

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr jul 21, 2004 10:04 pm

heh take probleme še nisem mel. Mel pa sem problem da se je slišal iz motorja TK TK TK TK skratka ko dizl...... vsi so gluml in gluml ( na servisu se je skregu z mano kao češ da je treba ventile nastavt) pa noben ni odkril napake dokler mi ni motorja razneslo... VZROK počen bat, ki pa je verjeli ali ne...... laufal en let pa pol ali 50kkm :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če jul 22, 2004 11:58 am

lisko je napisal/-a:heh take probleme še nisem mel. Mel pa sem problem da se je slišal iz motorja TK TK TK TK skratka ko dizl...... vsi so gluml in gluml ( na servisu se je skregu z mano kao češ da je treba ventile nastavt) pa noben ni odkril napake dokler mi ni motorja razneslo... VZROK počen bat, ki pa je verjeli ali ne...... laufal en let pa pol ali 50kkm :)

he he to je pa reno k drzi tut k je sfukan :) ce je treba en let bo pa en let :P

Lp PiLLLe

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če jul 22, 2004 12:53 pm

Men pa je ruzlo tak ko da bi se ventili v bate zabijali, skratka pol smo ugotovili da so sli ojnicni lezaji!
Ko smo jih ven uzeli so bli tanki ko papir :D

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če jul 22, 2004 2:12 pm

PiLLLe je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:heh take probleme še nisem mel. Mel pa sem problem da se je slišal iz motorja TK TK TK TK skratka ko dizl...... vsi so gluml in gluml ( na servisu se je skregu z mano kao češ da je treba ventile nastavt) pa noben ni odkril napake dokler mi ni motorja razneslo... VZROK počen bat, ki pa je verjeli ali ne...... laufal en let pa pol ali 50kkm :)

he he to je pa reno k drzi tut k je sfukan :) ce je treba en let bo pa en let :P

Lp PiLLLe

Heh se strinjam..... tole so slikce u kakem stanju je laufal....
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Napisal/-a din Če jul 22, 2004 5:11 pm

Ko sta imela glavo dol, a sta kaj obračala motor, kako veš da ventili niso fasali, v kakšnem stanju so zobniki verige (ali sta jih menjala?), ...... vprašanj je lahko v nedogled :?
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Če jul 22, 2004 6:36 pm

Lisko rja ti je napala cilinder :lol: :lol:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če jul 22, 2004 11:04 pm

din je napisal/-a:Ko sta imela glavo dol, a sta kaj obračala motor, kako veš da ventili niso fasali, v kakšnem stanju so zobniki verige (ali sta jih menjala?), ...... vprašanj je lahko v nedogled :?

Din če misliš to mene...... ventili niso dobli ker se bat tko ni dalje gor premaknu..... poleg tega je šel pol motor u detalje in se nardila mala generalka ( drugi bat in cilinder ter vsi obročki) Poleg tega motor še zde laufa ko singerca in ni problemov z njim :)
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če jul 22, 2004 11:06 pm

monster_d je napisal/-a:Lisko rja ti je napala cilinder :lol: :lol:

Monster tole je blok motorja..... cilinder pride še posebi vstavljen (cilindrična puša)
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Če jul 22, 2004 11:47 pm

lisko je napisal/-a:

Monster tole je blok motorja..... cilinder pride še posebi vstavljen (cilindrična puša)

MHM, saj to sem glih mislo, sem mal zmrdal, skratka mislim da je tudi pusa bla rjasta ane :o

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe jul 23, 2004 4:01 am

monster_d je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:

MHM, saj to sem glih mislo, sem mal zmrdal, skratka mislim da je tudi pusa bla rjasta ane :o

Jah od zunaj........ odznotri tam ko bat laufa mal bolj težka da bi bla rjasta :)
Slika

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Napisal/-a din Pe jul 23, 2004 7:59 am

lisko je napisal/-a:
din je napisal/-a:Ko sta imela glavo dol, a sta kaj obračala motor, kako veš da ventili niso fasali, v kakšnem stanju so zobniki verige (ali sta jih menjala?), ...... vprašanj je lahko v nedogled :?

Din če misliš to mene...... ventili niso dobli ker se bat tko ni dalje gor premaknu..... poleg tega je šel pol motor u detalje in se nardila mala generalka ( drugi bat in cilinder ter vsi obročki) Poleg tega motor še zde laufa ko singerca in ni problemov z njim :)

Nene, kaj se je z tvojo mašino dogajalo vem :P , sebaz je napisal da so imeli mašin narazen zaradi utrgane verige, ta utrgana veriga pa lahko naredi hudiča pa pol po mašini.
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Pe jul 23, 2004 11:54 am

lisko je napisal/-a:Jah od zunaj........ odznotri tam ko bat laufa mal bolj težka da bi bla rjasta :)

Pri tebi use mozno, nisi zastojn lisko :lol:
Dobro vem une variante o lepilu za lepljenje neonke tasprednje itd...
Tebi use rata :EE

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So jul 24, 2004 12:32 am

monster_d je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Jah od zunaj........ odznotri tam ko bat laufa mal bolj težka da bi bla rjasta :)

Pri tebi use mozno, nisi zastojn lisko :lol:
Dobro vem une variante o lepilu za lepljenje neonke tasprednje itd...
Tebi use rata :EE
:hi
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov