Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

RPM senzor

Napisal/-a red_mamba Po jul 26, 2004 7:44 am

Oj!

Imam problem, da mi ECU ne premika koračnega motorja za prosti tek. Možno je da je izhod na ECU-ju uničen in zato ne dela. Zato sem se odločil da bom naredil enostavno vezje, ki bo merilo RPM in uravnavalo prosti tek.

Včeraj me je pa preblisnilo vprašanje ali je možno, da mi RPM senzor ne deluje in zato ECU nima podatka o obratih in ne krmili koračnega motorja. Na armaturki pa števec obratov deluje. Bi vedel kdo kaj konkretnega na to temo?

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po jul 26, 2004 8:24 am

PM
Slika

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Po jul 26, 2004 8:24 am

Nekateri avtomobili merijo obrate iz alternatorja. Kako je pa to narjeno pa ne vem.

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Po jul 26, 2004 9:04 am

Ja točno, možno da armaturka gleda alternator, ECU pa svoj RPM senzor.
Jah nič, moram konec tedna preveriti senzor predno se lotim svojega štromarskega podviga.

mona
Nov uporabnik

Re: RPM senzor

Napisal/-a mona Po jul 26, 2004 8:19 pm

red_mamba je napisal/-a:Oj!

Imam problem, da mi ECU ne premika koračnega motorja za prosti tek. Možno je da je izhod na ECU-ju uničen in zato ne dela. Zato sem se odločil da bom naredil enostavno vezje, ki bo merilo RPM in uravnavalo prosti tek.

Včeraj me je pa preblisnilo vprašanje ali je možno, da mi RPM senzor ne deluje in zato ECU nima podatka o obratih in ne krmili koračnega motorja. Na armaturki pa števec obratov deluje. Bi vedel kdo kaj konkretnega na to temo?

Pa si ziher, da je ECU crknil? Kaj pa ce je motorcek? Pa je ziher koracni motor ali je kaksen drugi tip?

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Po jul 26, 2004 8:23 pm

RPM merilnik je v bistvu merilnik toka v Amperih

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba To jul 27, 2004 6:33 am

Motorček je OK ker je nov. Bil sem na testerju pa ko z testerjem da komando da dvigne obrate za 3 sec in jih spusti nazaj za 3 sec in to naj bi nekajkrat ponovilo ni bilo nič. Tako da je ECU, samo sedaj moram preverit RPM senzor, lahko da zaradi senzorja ECU ne premika motorčka ker ne ve kam ga naj premakne, nima zaprte zanke regulacije obratov.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov