Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Štrom???

Napisal/-a HORSE Sr jul 28, 2004 7:49 am

Neki me štrom heca pa sem se pogovarjal s parimi glavami, pa i vsak neki po svoje trobenta - jst mam na sumu akumulator, eni šrater, drugi pa alternator... :?: :?:

Opišem dogajanje, da bo lažje razmišljat:

Day 0.)
Avto deluje brez problema, kakšno uro je igrala muska, samo brez ojačevalcev (bli na stand-byu)... Avto normalno zaklenem in grem spat...

Day I.)
Avto zjutraj (cca. 13°C) noče vžgat, ker štarter komaj kaj zamrmra, potem se ugasnejo vsi disply-i... Hvala bogu živim na krajšem klancu, zato sem lahko avto vžgal in se normalno odpeljal v službo... Tam na soncu pustil avto "čakat" 8 ur na soncu (24°C v senci, na soncu mučos) in avto je brez problema vžgal ter normalo deloval na poti domov....

Day II.)
Naslednje jutro (cca. 12°C) sem se v službo odpravil s fotrovim avtom, svojga pa imel namen zapeljat v garažo, da ga dam filat. Spet ista zgodba, zato ga spet vžgem na klancu in zapeljem v garažo. Odprem akumulator (bil je preceh suh), dolijem H2O in avto pustim filat 13 - 14 ur... Zvečer (cca. 24°C) končam s filanjem in zaprem akumulator. Avto se je odzval 100% enako kot zjutraj, nikakor ni imel dovolj moči, da bi avto užgal... Nekaj sicer hoče verglad, samo komaj sam sebe premika, kaj šele da bi zalaufal motor... Užgem po klancu in avto pustim laufat cca. 5-10min, Ugasnem avto in po parih minutah normalno zalaufa. Odpeljem en krog (20km), se ustavim in pri ugasnjenem motorju kakšne pol ure na izi rolam musko (tokrat z vklopljenimi ojačevalci) na zmerni glasnosti in avto normalno užge... Parkeram doma in čez kakšno uro spet normalno užgem. Po 5km vožnje ugasnem avto in "na polno" nažgem musko... Za dva komada, potem crkne... S porivanjem užgem avto in ga pustim laufat 5min in 1km, ga ugasnem in pustim 1h... Avto potem normalno užge, ga zapeljem domov...

Day III.)
Danes zjutraj (cca 15°C) avto spet nima štroma. Verglat sploh nisem probal, ker je mel tok mal štroma, da mi je alarm še odlopil, avta pa že ni mogu odklent... Hvala bogu ma alarem lastno napajanje...

Upam, da nisem bil predolg...

:!: :!: HELP!!! :!: :!:
Slika

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Sr jul 28, 2004 7:56 am

Za začetek ti predlagam, da probaj za 1 dan dobiti nek drug akku in testiraj kaj se bo dogajalo. Če bo potem v redu, potem je kriv akku.
Glede na to, da ti ugasnejo displayi ter lučke, ko štartaš, je lahko napaka tudi na štarterju, da ti dela kratki stik. Ampak potem ti nebi smelo zmanjkat štroma tudi že samo ob poslušanju muzke, razen, če je bil takrat akku tolk na koncu.

Najprej menjaj akku za test (boš si pa že nekje sposodil en akku za en dan), če ne bo nič bolje, potem je štarter (krtačke - to ti lahko reši vsak avtoštromar).
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE Sr jul 28, 2004 8:10 am

Točn to je bil plan za današnji dan - da zamenjam aku in vidm, kaj je na sceni...
Slika

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE Sr jul 28, 2004 9:13 am

Stratus_ je napisal/-a:Mal poglej tud kleme na kablih in akumulatorju da niso preveč zapackane in jih očisti..sam da nouš s šmirgl papirjem..s kakem nožam postrgaš dol pa je...

js sm meu podobn problem..pa je blo to!!

Probi prvo to da nouš kupovau brez veze akumulatorja LP :wink:

Tut do tega sem že prišel...

...samo se mi niti ni zedela taka verjetnost...

Bom pa probal - hvala za namig!
Slika

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr jul 28, 2004 9:23 am

Definitivno akumulator. Ce bi bil alternator, potem bi ti po tem, ko si ga na polnilc nafilu, vsaj dva dni vzigal, ce bi bil starter ti ne bi displayi pocrkal. Bosch Silver 63 Ah kup, pa bos vidu, kako bos zadovoljen...

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE Sr jul 28, 2004 9:29 am

Rjuhar je napisal/-a:Bosch Silver 63 Ah kup, pa bos vidu, kako bos zadovoljen...

Cena?

Jst bi šel do cca, 15.000sit... Zaenkrat, kasneje, ko priklopim še "nekaj" :twisted: ojačevalcev, inverterjev in ostalih porabnikov, si bom pa kakšno hido zadevo privoščil...
Slika

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Sr jul 28, 2004 9:30 am

Enako mnenje kot Rjuhar. Pa še nasvet, ne kupovat Yuasa akumolatorjev, ker so v podnu (smo že enga nazaj nesel in so rekel, da je koker OK (avto je na ta (nov) aku komi užgov, na staro varto pa takoj-kleme uredu). Pa z exciti smo mel tud probleme, ker so takoj začel kislino spuščat.
Slika

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Sr jul 28, 2004 10:01 am

Po moje je tudi aku na koncu. Dobri akuji so tudi vesna akuji. Z njimi ni blemov, vsaj po mojih izkušnjah. :D
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE Sr jul 28, 2004 10:12 am

Tale je (bil) Vesna... :P

Sicer je pa res, da samo VESNA STARTER 55Ah 450A... :roll:
Slika

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Napisal/-a woolff Sr jul 28, 2004 10:28 am

Kako dolgo pa ti je vzdržal ? :roll:

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE Sr jul 28, 2004 10:29 am

woolff je napisal/-a:Kako dolgo pa ti je vzdržal ? :roll:

Emmm... Men osebno slaba dva mesca, ker sem šele sedaj avto kupil...
Slika

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Napisal/-a woolff Sr jul 28, 2004 10:39 am

Si imel ponaredek :lol:

Foter je mel istega v ladi samari 7 let, stric pa ma vesninega v jugecu prav tako že 7 let pa še deluje brez blema. Nam še se za enkrat niso zamerili. Pa še dragi niso glih ne vem kak :D
Škodi pa tudi akumolatorju, če se večkrat do konca izprazni in tudi, če ga prenapolniš. Možno, da je prejšnji lasnik avta z njim naredil kaj podobnega. Ali pa ti je enostavno kakega starega podvalil - se žal tudi dogaja. :roll:

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE Sr jul 28, 2004 10:55 am

woolff je napisal/-a:Si imel ponaredek :lol:

Foter je mel istega v ladi samari 7 let, stric pa ma vesninega v jugecu prav tako že 7 let pa še deluje brez blema. Nam še se za enkrat niso zamerili. Pa še dragi niso glih ne vem kak :D
Škodi pa tudi akumolatorju, če se večkrat do konca izprazni in tudi, če ga prenapolniš. Možno, da je prejšnji lasnik avta z njim naredil kaj podobnega. Ali pa ti je enostavno kakega starega podvalil - se žal tudi dogaja. :roll:

Ja, akumulator je bil precej suh oz. je zgornji del reber že rahlo iz vode gledal, avto pa je bil garažiran tako da... :?:

No, v planu je nov aku, tako da je itak brezveze karkol toplo vodo odkrivat. Bom pa javil, če mi ševedno ne bo delalo po menjavi akumulatorja...
Slika

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Napisal/-a woolff Sr jul 28, 2004 10:57 am

Ja potem pa ti želim dobro izbiro in nakup, ker proizvajalcev je velikooo :wink: :D

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr jul 28, 2004 11:02 am

Bosch Silver 62 Ah, dimenzije 242 x 175 x 190, 15.700 z davkom, Avtotehna Oprema, ali pri Viliju kak tolar ceneje na keš (po moje).

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE Sr jul 28, 2004 11:06 am

Rjuhar je napisal/-a:Bosch Silver 62 Ah, dimenzije 242 x 175 x 190, 15.700 z davkom, Avtotehna Oprema, ali pri Viliju kak tolar ceneje na keš (po moje).

Hvala!

Mogoče veš še "čurcšlus"?
Slika

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr jul 28, 2004 11:17 am

Mislim, da žal ne vem...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr jul 28, 2004 11:19 am

Pozdravček!

Mogoče imaš take težave kot sem jih imel jaz, ko se je zataknilo stikalo za lučko na stropu ali pa tista v prtljažniku, pa ves čas gori. Ko ga pustiš ponoči stat 8h ali več pa potem akumolator sprazni. Sliši se neverjetno, samo sem to doživel na lastni koži.

Druga možnost je da imaš kje kakšen kratek stik in ti počasi prazni akumolator...

Lp Tristan01

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE Sr jul 28, 2004 11:39 am

tristan01 je napisal/-a:Pozdravček!

Mogoče imaš take težave kot sem jih imel jaz, ko se je zataknilo stikalo za lučko na stropu ali pa tista v prtljažniku, pa ves čas gori. Ko ga pustiš ponoči stat 8h ali več pa potem akumolator sprazni. Sliši se neverjetno, samo sem to doživel na lastni koži.

Druga možnost je da imaš kje kakšen kratek stik in ti počasi prazni akumolator...

Lp Tristan01

Lučke delajo oz. ne delajo tako kot morajo...
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov