Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Bernie

VW Passat 1.9 TDI NUJNO!!!

Napisal/-a Bernie Ne avg 08, 2004 1:46 pm

Jutri grem na morje, pa bi rabila nujen nasvet. Včeraj na poti domov me je računalnik opozoril na SERVICE INSP, pa me zanima ali je to samo opozorilo, da je treba avto peljati na servis, a je lahko kaj narobe. Pred 1 mescem sem sama menjala olje, takrat mi je samo pisalo SERVICE OIL, ampak ker sem ga že zamenjala, sem danes v knjigi prebrala kako se resetira računalnik. Hvala za pomoč!!!

LP Bernie

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne avg 08, 2004 1:50 pm

Ne vem kaj pomen kratica....... sam sklepam da neki s servisom. Zdej če je to sam interval.........pol lahk mal prekoračiš- ni neke panike sej ojle maš svežo...... če pa je kaj druzga narobe pa zato hoče avtek it na servis... pol pa je lahk blem ja.
počakajmo da bo še kdo drug kaj reku .
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne avg 08, 2004 1:55 pm

Zbriši intervale,pol pa nebi smelo več pisat!

Če ti na armaturki ne gori nobena lučka,potem ni panike!

No za začetek zbriši intervale,potem pa poročaj če je uspelo (zihr maš v knjižci z navodili napisano,kako jih izbrišeš)

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Ne avg 08, 2004 2:13 pm

nc se bat.service insp je sam oznaka da treba na redni servis.tko mamo tud na oktaviji.ce sama misls da dela avto,pol res ni panike.nism pa nikjer zasledil kako se to zbrise?mi smo vedno pol na servis hodil da so resetiral racunalnik?! mogoce lahko kdo opise postopek....

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Po avg 09, 2004 8:41 am

Torej, teh servisnih sporocil imas vec vrst. Ponavadi ti pise samo za menjavo olja ali pa service. To pomeni redni servis. SERVICE INSP je pa malo vecja zadeva, to opozori serviserja, da je treba narediti takoimenovano "inspekcijo" ter pregledati vecino vitalnih delov ter zamenjati malo vec stvari. Meni se je to pojavilo na 115.000km, kar je tudi sovpadalo s "tavelikim" servisom (zobati jermen in podobne zadeve...)

Priporoceno mi je bilo, naj se z SERVICE INSP ne hecam, ker to ni samo menjava olja in sveck, ampak malo obseznejsi pregled vozila.

/jan

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 09, 2004 9:14 am

Pri audiju to pomeni pač servis...na vsakih 30.000 nič "veliki za jermen" ali kaj druzga, redni servis na vsakih 30.000km pač, na vsakih 15.000 se izpiše pa service oil al neki tazga...to je pa "mali" servis oziroma menjava olja in kontrola avta...torej se že na (vsakih) 15.000 (SERVICE OIL) PREGLEDAJO kontrolne točke... na 30.000 maš pa predpisano kaj se še menja, ravno tako na 60k, 90k... In če si vsakih 15.000(SERVICE OIL) menjala samo olje, je marsikatera stvar v avtu že preko svojega "roka trajanja" in bi blo pametno avto zapeljat na servis oziroma prečekirat knjigico, kaj bi moralo bit že novo in kaj nisi menjala pa bi morala.
In to je to...nobene znanosti :wink:
Mislm da majo tudi pasati iste intervale, in ista/zelo podobna opozorila, torej olje na vsakih 15k in redni servis na vsakih 30k...
Mišljen je torej tisti servis na vsakih 30000km oziroma (60k, 90k, 120k...)

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Po avg 09, 2004 9:40 am

Če piše service jezt al neki podobnega je tosam to da bi blo pametno peljat avto na servis. Ni nič narobe to tud men napiše na vsakih 15k km. Bistvo je, da maš olja tolk k ti piše v navodilih, če pa pelješ avto na servis en mesec kasneje nau nč narobe. Če bi blo kej resnega bi ti računalnik drugače sporoču. Lani sem mogu menjat zavorne ploščice pa mi je na računalniku napisalo bremsen pruflagen al neki podobnega ne me zmerjat če je narobe napisan, no v glavnem je blo treba sam ploščice zamenat, itak so bremze še vsen delale pa bi vseeno delale še vsaj 1000 km.

Če pa nisi čist prepričana pa pel avto na servis da ga sam pogledajo. Ne vem skot si ampak če si blizu Ljubljane pel avto pregledat k Ah Debevec, tud če boš nenapovedana ti naujo nič težil, kr je pa najbolj pomembno nič nauš plačala, no vsaj jest nisem pa nobenga tm ne poznam.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov