Nuclear_ je napisal/-a:Živjo vsem citroenovcem kateri njih konjiček laufa in pa seveda tistim, k jim pač ne. Na stvari je tkole cirka 1,5 mesca nazaj sm od "kolega" oz. "sodelavca" kupil ZXa `93 1.4i kateri je imel prevoženih 175.000 .
Po vsej registraciji in ostalih problemov sem rekel, da ga lepo peljem mehaniku in mi lepo naredi server, ker ne verjamem nobenemu, ki prav:"JA sm delal servis...blabla.." , zato ker nobena nalepka ni bila čitljiva pa še čudno je "cukal".
Tako grem lepo mehaniku in mi lepo pove..tole tole tole in tole bo za zamenat jst pa :vuur .... si rečm ok in se lepo začne.
menjan:
- olje
- oljni filter
- bencinski filter
- svečke ( vse na motorju ter razdelilni kapi)
- "dihtnga" zamenjana (1 in 2 cilinder puščal olje)
- brušena glava
- jermen
-"glavni" jermen---ne vem kako bi ga imenoval saj se ne spoznam tolk
- "šponar"
to bi bilo vse....aja še motor mi je opral tako, da je kot nov...shiny and new.
Problem je pa v tem, da se s tem nobena napaka ni odpravla.
prvo mi je crkaval v prostem teku ter ko sem spustil gas na parkiriščih oz. križiščih..smo rekli da je motorček prostega teka...ok grem jerovšku na test mi javi da je vse ok in komp ni nč javu..sm bil zravn....edino kar mi je naredu je to da mi je zajlo "odšponal" saj je bila zategnjena ter je motil komp...ok se vozm domov 100km vse ok...pridm domov odprem pokrov kaj vidm...na novi dihtngi ter na novo zbrušeni glavi se je pokazalo olje...( mogoče dihtnga ali bog ne daj BLOK )... No ga pustim in grem zvečer do mehanika....vžgem avto ZAČNE CUKAT SPET...pr spelavanju mu zmanka gasa ter ga potem spet na novo zategne....dam v 2. lepo gas KOT DA BI GA KONJI OD ZAD DRŽAL....nikamor...se ustavm odprem havbo mal nateram obrate tam cirka 10s...se usedem mal zacuka ampak potem več ne....vozu tam 130km/h ter sprobaval če kej cukne če menam v 3., 2., 4 itn.....LAUFA VSE....pr mehaniku se menm za blok motorja pa za dihtngo in grem domov...na prvem križišču spet....ne gre nikamor...ga pustim v 3. in ga z 3. furam tam 3500 obratov....POTEM PA VSE SPET LEPO LAUFA...
zdaj pa moji soforumaši dejte mi pomagat, ker bom obupal in vse skup prodal čeprav sm se na njega zelo navezal saj se hudič pelje ko grom...Pa še nove gume sm kupu
PS: sorry za dolg post....
logi napaka ni odpravljena...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov