Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Klemenka
Nov uporabnik

Kaj storiti???

Napisal/-a Klemenka To avg 17, 2004 8:55 pm

Imam MAZDO, ki je še v garanciji. Prejšni teden so mi na servisu, kjer sem jo tudi kupil, menjali amortizer in volansko letev (rekli so da so menjali celoten vola.).Zato so naredili še optiko. Ko sem se peljal domov sem opazil, da je volan zamaknjen v eno stran. Potem sem opazil, da se volan v eno stran bolj obrne kot v drugo. (serviser je rekel da malo lahko, da to ni nič narobe). To pa še ni vse. Konćnika stabilizatorja mi ni montiral, ker ga trenutno ni imel na zalogi. Zato sem mu povedal, da zaradi tega ne mislim delati 80 km v eno stran da mi ga bo montiral. Itak sem pa že pred enim mescem imel avto na rednem servisu, ki bi lahko to že takrat popravli. Zato sva se potem zmenila, da ga bom peljal na bližji servis, da mi bodo to uredili. Klical sem v ta bližnji servis, ki so mi obljubili, da mi bodo končnik montirali le optiko bom moral plačati. Neumno se mi zdi, avto je v garanciji, menjali so volan, ker je pokal in zraven paše tudi optika (optika je bila prej v redu). Volan pa poka še vedno isto kot prej.
Kaj naj storim?
Na koga naj se obrnem?

Hvala!

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric To avg 17, 2004 9:10 pm

Ponavadi moraš reklamirat storitev pri serviserju, ki jo je opravil. Kar trdo jih primi in sitnari, dokler ne bo stvar urejena. Srečno... :wink:

Lp
Bric

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To avg 17, 2004 9:28 pm

Za čisto vse kar so delali na avtu v ali iz garancije odgovarjajo in avto mora delovati brezhibno če ne so ga dolžni popraviti da dela. Če tega ne znajo morajo avto zamenjat. Če avto ki je v garancij ni popravljen v 45 dneh ti ga morajo zamenjati.

Zaradi stroškov ki si jih imel zaradi popravil znotraj garancije pri pooblaščenemu serviserju ti morajo povrnit.

Pazi pa če ta bližji servis ni poblaščen izgubiš garancijo.

Jaz bi na tvojem mestu že požvinil! Če si kupil nov avto in ti je v garanciji crknu naj ga popravijo da bo tak ko mora bit. To izrecno zahtevaj ker volan mora biti naravnost in v obe smeri isto obratov in kar koli drugega niti slučajno ni normalno!!!

Jaz bi jim malo grozil s prijavo na zavod za varstvo potrošnikov in glavnemu distrubuterju za Mazde ker oni izbirajo serviserje in si ne morejo privoščit lenuhov ki ne delajo kot bi morali!

Malo se razpizdi in ne jokaj ko kalimero. Za avto si pošteno plačal z denarjem ki si ga verjetno težko prihrani in pridelal. Ne pustit da se bo eno znalsko teslo norce delalo iz tebe!!!
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune To avg 17, 2004 10:13 pm

Huh ti si pa čist vn padu. No sej je tko tut prov. Stroške prevoza do servisa in nazaj ti morajo plačati oni. Kr zasiki na hudo, če pa ne bo zaleglo pa nč grozit samo inšpekcijo poklič pa se bojo zatresli verjemi. :wink:
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe To avg 17, 2004 10:23 pm

Jst bi pa su tja sam bi zapelu avto na kanal pa reku j***m vam mater upedenite tole al pa klicm inspekcijo/ministrstvo za varstvo potronsnikov :P :lol: :lol:

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo To avg 17, 2004 10:29 pm

Oni so ti dolžni poštimat zadevo tako kot se spodobi! Sploh se nimaš kej pogovarjat! To je lih tako kot ti dobiš račun za mobitel, pa ga ne boš plačal(a), kr se ti zdi prevelik račun. Boli te kaj delajo, važno je da bo zadeva funkcionirala tako kot je na začetku, ko je bilo vse v redu!

Kr se pa stroškov tiče pa ne vem če ti jih povrnejo. Bi pa bilo pošteno. Kr cene avtov so navite do daske!

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune To avg 17, 2004 10:33 pm

Stroške morajo povrnit. Konc debate :P
SlikaSlikaSlika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov