Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

nov alternator??

Napisal/-a Gricko Sr avg 25, 2004 2:21 pm

eno vprašanje!
sestri se je na lantri skuru alternator ( navitje je prebilo-se skurlo posledično je skurlo diodno ploščo) in se popravilo ni splačalo! no njun mehanik jima je zrihtal enga starga od mitsubishi-ja mal predelal nosilce in je kul! dela OK!
zdej pa vprašanje: original je mel 90 A oznako
ta zamenjani pa ima le 75A!!
no doma sem pomeril napetost polnenja in je OK pa tudi ko sem vključil porabnike (klima, luči, ventilator) se napetost ni sesedla!to naj bi pomenilo da je zadosti močen!
zdej pa a je dost al lohk začne pozim kej zaj.ebavat??

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Sr avg 25, 2004 3:30 pm

alo mojstri kje ste?? :lol:
bi rabu kako potrditev al pa vsaj kej da potešim svojo radovednost :oops: :P

Uporabniški avatar
yankuc
Nov uporabnik

Kraj: Šk. Loka

Napisal/-a yankuc Sr avg 25, 2004 3:37 pm

ne vem zakaj bi mogu pozim slabš delat kot polet,saj temperatura nima velikega vpliva na altrnator.
popravte me če se motm :oops:

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Sr avg 25, 2004 3:41 pm

to je res sam če mal slabš polne (glih za glih) pol pa pride zima -mraz le ta pa vpliva na akumolator pa da slučajno začne "zmankvat" alternatorju in sčasoma se sprazne aku?.Pa še več porabnikov je ( zadnje šipe..)
Mah sej nism zihr zato pa sprašujem ker je original 90A ta zdej pa 75A kar se pa pozna! sam ne vem kolk :oops:

Uporabniški avatar
yankuc
Nov uporabnik

Kraj: Šk. Loka

Napisal/-a yankuc Sr avg 25, 2004 3:44 pm

pomoje bi skor mogu zdržat,sej itak boš pa vidu kako se bo obnesu teh par mescov do zime

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Sr avg 25, 2004 7:16 pm

ttt :P

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če avg 26, 2004 2:14 am

Ma če polni.... pa če se ob obremenitvi napetost ne sesede pol ni panike.

Men pa zanima od čeaa bi pasal alternator na petko ali pa možnost da bi ga kdo previl
Kao bolj močenga? Ker zdej zmore 50A...... men pa sam muzka požre okol 70A.In ko prbijem.... se napetost kaj hitro sesede pod 12V tudi če avtek lavfa..... kar pa ni lih dober.
Kaka ideja?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Kraj: brežice

Napisal/-a [g0ran24] Če avg 26, 2004 6:54 am

lisko je napisal/-a:Ma če polni.... pa če se ob obremenitvi napetost ne sesede pol ni panike.

Men pa zanima od čeaa bi pasal alternator na petko ali pa možnost da bi ga kdo previl
Kao bolj močenga? Ker zdej zmore 50A...... men pa sam muzka požre okol 70A.In ko prbijem.... se napetost kaj hitro sesede pod 12V tudi če avtek lavfa..... kar pa ni lih dober.
Kaka ideja?

ka pa če bi dal dvojni altenator oziroma še enega se to ne da :?:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če avg 26, 2004 1:43 pm

[g0ran23] je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Ma če polni.... pa če se ob obremenitvi napetost ne sesede pol ni panike.

Kaka ideja?

ka pa če bi dal dvojni altenator oziroma še enega se to ne da :?:

Uh kje pa..... mogoč bi ga lahk kam stlaču..... sam dizl ma že tko al tko polno pod pokrovom pa še z nosilci bi bil blem..... najbolš bi blo če bi mi ga lahk en previl na 90A.
Nekje vem da sem zasledil da bi se dalo to nardit.... pa sem iskal po forumu pa nisem najdu.Ve kdo slučajn tole?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov