Nasveti in napotki ter povpraševanja...

makro
Nov uporabnik

smernika na Cliotu ne delata

Napisal/-a makro Po avg 30, 2004 7:02 am

Prosim za pomoč. Avto R Clio 1.2, letnik 94. Če pritisnem stikalo za vse 4 smernike, delajo, če pa dam samo levo ali desno, je pa tema.... Tišina. Ne sliši se releja in utripača ne delata. Sem pogledal varovalke - OK (vsi štirje delajo....) . Sem preveril stikalo pod volanskim obročem, ni videti da bi kaka žička pala ven....
Kaj bi še lahko bilo??

Hvala!

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Po avg 30, 2004 7:39 am

Moj kolega je imel podoben problem na cliotu. Ko je prižgal lev ali desni smernik, se je smernik prižgal in gorel. Sploh se ni ugašal. Če pa je potem prižgal in ugasnil vse štiri smernike pa je lev ali desni smernik normalno delal dalje.

Na žalost ne vem kaj je bila težava ampak če greš na servis ti bodo zihr popravli, saj je očitno dokaj pogosta težava.

LP
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Po avg 30, 2004 8:31 am

Ok, tale bo najbrž butasta, ker si najbrž že probaval, sam meni na devetnajstki tut niso žmigavci delali... Kaj je bilo? Stikala za vse štiri nisem do konca izklopil, je ostalo nekak na sredini, pa navadni pol niso delali... Sej najbrž to ni, ker si najbrž že vse probal, mogoče je pa tam kej pri tem stikalu narobe...
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
NoName
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoName Po avg 30, 2004 9:37 am

sosed ma podobn problem na espaceu.. edino da mu zmigovci vedno gorijo (levi, desni, vsi stirje)... problem je v avtomatu (taka skatlica z relejem). na dinosu je dobu enega, pa ga mal popravu, pa avto dela naprej... drgac pa je gledu cene... 10 jurjev za ponaredek, 27 za valeotov avtomat.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

makro
Nov uporabnik

Napisal/-a makro Po avg 30, 2004 7:31 pm

Sem bil na Renault servisu. Po ogledu so postavili diagnozo, da je crknilo stikalo za smernike. CENA: 14k SIT. Bom jutri malo poklical po servisih, koliko bi stal neoriginalni del (če se ga seveda dobi), drugače bom pa žal moral naročit original (ali pa kje najti na odpadu).

Uporabniški avatar
Ruff_RydeRR
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Ruff_RydeRR To avg 31, 2004 1:00 pm

a net poklič jst sm dal pa pulznega za cliota 11 navadn je pa ene 9
My soul almost complete ;)

makro
Nov uporabnik

Napisal/-a makro Sr sep 01, 2004 6:55 am

Bil sem pri Motomatu, kjer sem dobil stikalo za 8650 SIT. Sem ga zamenjal, ni blo nič boljše!! Smerniki še vedno mrtvi. Sem nesel nazaj, kjer so mi vrnili denar, pa še za probo so dali rele, če bi bil slučajno fuč - spet ni bilo nič boljše. Po nerodnosti sem skuril še eno varovalko, ampak ni bilo panike, sem že zamenjal.
Danes peljem avtoelektričarju, da bo še on pogledal..... Težki časi.

makro
Nov uporabnik

Napisal/-a makro Sr sep 01, 2004 7:50 pm

Problem rešen. Bil pri Avtoelektričarju Kogovšek na Vodnikovi v LJ (prijazen stric :wink: ) in je ugotovil, da je samo ena varovalka fuč. In to tista, ki je tudi za zadnje stop luči (prej nisem tega videl !?!!). Po vseh testiranjih releja in stikal sem tako prihranil 14k SIT + delo, ki bi mi jih prodali na Renault servisu.....
Nauk zgodbe: 2x poglej v brlog, preden stopiš do medveda!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov