Nasveti in napotki ter povpraševanja...

viper77t
Nov uporabnik

Punto, display potovalnega racunalnika utripa

Napisal/-a viper77t Po sep 13, 2004 2:19 pm

Pozdravljeni!

Sem novinec na forumu in upam, da bi mi kdo znal pomagati.
Gre za problem z digitalnim displayem na Puntu II. Na displayu sta ura
(ki je popolnoma v redu) in potovalni racunalnik, ki pa ze priblizno eno
leto utripa oz. stevilke se spreminjajo do nerazpoznavnih hieroglifov...
Od casa do casa se utripanje umiri in vidi se da racunalnik v bistvu deluje v redu. Problem je torej verjetno le v tem displayu ali kaj?
Na servisu (AC Triglav) pravijo, da "ne morejo priti zraven" in da bo treba zamenjat celotno konzolo (!!), ki pa stane priblizno 100.000 SIT!
Se mi zdi blazno brez veze dat toliko denarja za to! A mislite, da bi kdo znal popravit to stvar? Imate kaksne druge predloge?
Hvala lepa za vse odgovore in nasvete!
LP
Viper

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po sep 13, 2004 2:40 pm

pelješ avto k avtoelektričarju, če je naapka na samem displayu kupš nov display/števc, če je napaka drugje kupš tisti deu¸
avto triglavu se ne da iskat napake, vejo pa da če zamenajo vse, da bo napaka odpravljena
aja lahk greš tud v italijo po rablen števc in to je to
podpis

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po sep 13, 2004 2:49 pm

v displejih imaš tiste tekoče kristale,tako da pomoči ni....razen da zamenjaš števec ali se pa sprijazniš s tem,kot je zdaj

viper77t
Nov uporabnik

Napisal/-a viper77t Po sep 13, 2004 2:57 pm

Hvala za odgovor obema. Lublancan, saj sem tudi sam nekaj takega nameraval, samo moti me tisto, da "niso mogli zraven prit" na AC Triglav, pa si mislim mogoce se ne da (polega moznosti, da se njim ne da) odpret zadeve (recimo zavarjena plastika ipd., v katero je vpet display). Ne upam si pa ga pelat kakemu avtoelektrikarju kar tako, da mi sravfa po konzoli in stevcih. Šmeks, srcno upam, da nimas prav in da se vseeno da zamenjat le display. Zanima me, ce ima kdo izkusnje s popravilom/odpiranjem konzole na Puntu?
LP
Viper

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po sep 13, 2004 3:10 pm

Heh če bi bil ekran fuč..... da bi poknil al pa kaj bi se tekoči kristali "razlizi" in efekt ekrana bi bil črn ekran vedno.
Ura ti dela..... ostalo pa včasih dela včasih ne.... Čist isti problem mam jaz na avtoradio z displayem.In kaj je narobe? ekran se premakne za kak mm in več nima stika kot bi mogu met (težk razložit vendar kdo je vsaj kalkulator že mel narazen bo vedu o čem govorim).
Po moje nič ni narobe sam razdret je treba pa mal prepucat pa vredu skupi nazaj sestavt.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Po sep 13, 2004 3:27 pm

avtoelektričar se ponavad ukvarja s tem
drgač je pa enostavno, odšravfaš display in ga potegneš vn, ter odlopš kable
če maš srečo gre vn brez da bi snel volan...
...če je nimaš snameš airbag(ponavad 3 luknji na zadnji strani, ga odklopš
odšraufaš volan (po možnosti tako da so kolesa naravnost) in potegneš števce vn
na zadnji strani so vijaki ki jih osšraufaš in potegneš cel števc iz plastike, potem pogledaš kaj je narobe in to zamenjaš, ali pa zamenjaš cel števc/display
in postopek ponoviš v obratnem vrstnem redu, če ne boš dajal kontakta ne boš imeu problemou z airbag errorjem

to naj počne nekdo ki se spozna na elektroniko in ne dela lih prvič z airbagi (recimo avtoelektričar)
vse skupaj je recimo 1-2 urci dela kar te stane ene 8000 + material
podpis

Uporabniški avatar
skodaRS
Nov uporabnik

re:

Napisal/-a skodaRS Po sep 13, 2004 3:48 pm

A kdo ve zakaj pa men displaycek utripne k prtisnem na bremzo? pa ucasi k ga uzigam k vergla kr use lucke crknejo pol se pa vse przge pa avto kr uzge. Kaj bi blo pa to? Pa k je mrzu se mi zdi da tezko uzge?
Slika
Sej bo! Sej bo!

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Po sep 13, 2004 3:52 pm

no fiat ma tko narjen da ko vžigaš motor, ti izklop vse porabnike ki niso pomembni za vžig da ma štarter na voljo čimveč štroma - tko je verjetn tud pr tvojem avtu
glede bremze je pa verjetn da maš nekje slabo maso, če ti to dela samo pr bremzi prever maso na lučeh od bremze
podpis

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po sep 13, 2004 4:02 pm

podobno foro ima tudi VW golf IV

in namreč ima modro osvetlitev displeya ter števca....in kaj je problem....problem je ta,če ti crkne osvetlitev se ne da narediti čisto nič,razen novi števec!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov