Nasveti in napotki ter povpraševanja...

norc
Nov uporabnik

Problem z elektroniko na A4 1.8T

Napisal/-a norc To okt 05, 2004 10:13 am

Imam problem katerega vzrok niso do sedaj odkrili se nikjer. Problem pa je sledec. Ce vozim po normalnih cestah kjer gas dodajam in odvzemam je vse ok. Problem nastane ce vozim dalj casa z konstantnim gasom (ponavadi na avtocesti). Cez cca 1 minuto zacne pocasi padati kazalec za nivo goriva in pade za cca eno oznako (cca 6 litrov vendar mislim da je to le posledica problema in ni povezana z vzrokom). Potem pa se pojavi problem, da gas enostavno ne prime za nekaj sekund oz. ce med tem pritisnem gas motor se mocneje zavira kot brez gasa. Cez par sekund je spet vse ok vendar se problemn ponovi ce se naprej vozim s konstantnim gasom. Problem se pojavi se pogosteje in ponavadi tudi za dalj casa ce je vklopljena klima. S prizgano klimo avto tudi na stant gasu v roku 10 min crkne in cez par sekund zopet normalno vzge. Kazalec za gorivo se ob normalni ali ob daljsem postanko zopet dvigne na pravilen nivo, se hitreje pa se dvigne ob voznji po klancu navzdol ko zaviram z masino. Ko se pojavi problem zacne napetost mocno nihati in pade tudi pod 12V, kar mislim da je vzrok za zastoj motorja. Racunalnik ne javi nobene napake razen obcasne napake za prenizko napetost na releju za vzdrzevanje napetosti za racunalnik, kar je logicno glede na to kar sem napisal v prejsnjem odstavku. Alternator je bil pregledan in tudi regulator alternatorja (nekaj podobnega, neka elektronika na alternatorju) zamenjan, tako da vzrok ni tu.

Vsaka ideja je dobrodosla

Lep pozdrav

VET
Novinec

Kraj: LJ

Re: Problem z elektroniko na A4 1.8T

Napisal/-a VET To okt 05, 2004 9:28 pm

- zategnjenost jermena alternatorja ???
- oksidirane kleme ali kabli pri akumulatorju ali alternatorju ???
- slabi spoji na nosilcih varovalk ali oksidirane varovalke ???
- masa akumulatorja ali motorja na karoserijo ???
- menjava akumulatorja ???

norc
Nov uporabnik

Napisal/-a norc Sr okt 06, 2004 8:12 am

jermeni so bili pred kratkim menjani in problem je bil enak pred in po tem, poleg tega da je bil alternator snet ko so pregledali in so ga morali tudi pravilno namestiti, kleme sem sam zdrgnil in jih namazal ko sem vstavil nov akumulator. Za nosilce varovalk in varovalke se mi ne sanja nacelom pa same varovalke ne bi smele oksidirati. Masa akumulatorja je ok, se mi pa ne sanja kje naj bi bila masa motorja na karoserijo???

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Sr okt 06, 2004 12:54 pm

masa motorja na karoserijo je debela žica v obliki pletenega kovinskega traku cca. 15x3 mm dolga 10 cm in je običajno nekje na spodnjem delu motorja
pritrjena pa je z M8 vijaki na vsaki strani

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Sr okt 06, 2004 5:25 pm

Mogoče boš dobil tu odgovor: http://vw-audi-club.si
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov