Nasveti in napotki ter povpraševanja...

pusko
Novinec

Kraj: slovenija

Konstanten ropot na zadnjem vzmetenju

Napisal/-a pusko To okt 05, 2004 5:22 pm

Imam Saaba 900 1983.
Zacne se ko speljem in ne preneha dokler se ne ustavim. Ne glede na cesto, hitrost, dzombe, ovinke. Vedno je isto. Slisi se pa kot bi se nekaj kotalilo tam zadaj. Avto se sicer vozi povsem normalno. Nobenega tresenja ali cudnega obnasanja. Lezaj na kolesu ni, ker tisto se cisto drugace slisi.
Kaj bi lahko bilo? Starost? :oops:

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr okt 06, 2004 7:52 am

Kaj pa amortizer?
Na mojem avtu so tudi škripali preden so povsem odpovedali, pa se na tehničnem še vedno ugotovili da delujejo BP.

LP Tristan01

norc
Nov uporabnik

Napisal/-a norc Sr okt 06, 2004 8:16 am

Kaj pa ti pojmujes pod starost??? :D Vedno pac nekaj ribne samo ugotoviti moras kaj je. Preveri lezaj vseeno!

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr okt 06, 2004 8:32 am

vpraši Jerry-a, on je strokovnjak za Saabe.
Slika

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Konstanten ropot na zadnjem vzmetenju

Napisal/-a _Jerry_ Sr okt 06, 2004 12:05 pm

pusko je napisal/-a:Imam Saaba 900 1983.
Zacne se ko speljem in ne preneha dokler se ne ustavim. Ne glede na cesto, hitrost, dzombe, ovinke. Vedno je isto. Slisi se pa kot bi se nekaj kotalilo tam zadaj. Avto se sicer vozi povsem normalno. Nobenega tresenja ali cudnega obnasanja. Lezaj na kolesu ni, ker tisto se cisto drugace slisi.
Kaj bi lahko bilo? Starost? :oops:

Pozdravljen!

Tezko je postavit diagnozo, ne da bi zadevo videl in slisal. Najbrz je kaksna malenkost, ki ti pa vseeno lahko gre precej na zivce, ce ne ves, kaj se dogaja :? Ker se zadeva slisi samo tedaj, ko se kolesa vrtijo, je verjetno nekaj v ali ob kolesu. Najprej poskusi ugotoviti, iz kje tocno prihaja zvok. Prosi prijatelja, da hodi zraven in poslusa, ali pa dvigni avto na dvigalo in zavrti kolo. Lahko je marsikaj, meni se je naprimer enkrat zgodilo, da sem imel pesek v kolesu. Kako je prisel noter ne vem :shock: , slisalo pa se je podobno... Lahko je tudi med feltno in okrasnim pokrovom, ce jih imas... Drugace pa zamenjaj prva in zadnja kolesa, pa poslusaj, ce se bo se vedno slisalo. Moznosti ni prav veliko :wink:

Lep SAABovski pozdrav... :hi

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr okt 06, 2004 12:13 pm

Jerry...ti si mel kamenček v kolesu...jaz pa v bobnu(zavori) :shock: Kako je pa tja zašel???? :lol:
Torej je tudi možnost, da ti v bobnu kaj ropoče...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

pusko
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a pusko Sr okt 06, 2004 5:17 pm

Bom jaz malo dvignil avto in zavrtel kolesa. Pa zadaj nimam bobnov, tako da pesek ne more biti. Najbrz je kaksna malenkost (se je kaj malo odvijacilo, itd.)

Hvala za odgovore.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov