Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Cyberbug
Nov uporabnik

Rover 200 l 98

Napisal/-a Cyberbug Če okt 07, 2004 7:35 am

Pozdravljeni vsi, na forumu tem. :D
Zanima me če je imel kdo težave s tem tipom avtomobila, men je včeri med vožnjo "umrl" prižgala se je lučka za olje in konc, zdaj noče več užgati. Olja je nad min. Pred tem se je ob vsakem vžigu zaslišalo zvok bzzzz in pol je vžagl (po mojem mnenju je bila to pumpa), zdaj pa tega zvoka ni in avto samo vergla.

A je možno, da je šla pumpa? Ali je to kaj drugega? Danes se mislim na servisu oglasit, ker se mi je to včeraj zvečer zgodilo, tako da bi prosil brez pametnih odgovorov.

Uporabniški avatar
roby
Novinec

Napisal/-a roby Če okt 07, 2004 7:51 am

Glede na znake je verjetnost za bencinsko pumpo.
lp Roby

Uporabniški avatar
Cyberbug
Nov uporabnik

Napisal/-a Cyberbug Če okt 07, 2004 7:57 am

roby je napisal/-a:Glede na znake je verjetnost za bencinsko pumpo.
lp Roby

Koliko pa ta zadeva stane, vsaj približno?
LP

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Če okt 07, 2004 7:59 am

Zagotovo črpalka za gorivo... mami se je to naredilo dva meseca nazaj pri 80.000 prevoženih, avto je letnik 98, je pa serije 400. Potem sem jo jaz nekaj časa vozil naokoli... nato pa je znanec stvar uredil.
Nova črpalka pride pri Selmarju okoli 75 tisočakov + delo. Je pa še ena varijanta, če imaš kakšnega prijatelja, ki se mu da nekoliko igrati, se da črpalkko razdreti in zamenjati samo notranji del ki je odpovedal.

LP
J

Uporabniški avatar
Cyberbug
Nov uporabnik

Napisal/-a Cyberbug Če okt 07, 2004 8:06 am

Nejko je napisal/-a:Zagotovo črpalka za gorivo... mami se je to naredilo dva meseca nazaj pri 80.000 prevoženih, avto je letnik 98, je pa serije 400. Potem sem jo jaz nekaj časa vozil naokoli... nato pa je znanec stvar uredil.
Nova črpalka pride pri Selmarju okoli 75 tisočakov + delo. Je pa še ena varijanta, če imaš kakšnega prijatelja, ki se mu da nekoliko igrati, se da črpalkko razdreti in zamenjati samo notranji del ki je odpovedal.

LP
J

A se mogoče spomniš, a je ta del mehanski, al elektronski?
LP

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Pe okt 08, 2004 11:41 am

Cyberbug je napisal/-a:
Nejko je napisal/-a:Zagotovo črpalka za gorivo... mami se je to naredilo dva meseca nazaj pri 80.000 prevoženih, avto je letnik 98, je pa serije 400. Potem sem jo jaz nekaj časa vozil naokoli... nato pa je znanec stvar uredil.

LP
J

A se mogoče spomniš, a je ta del mehanski, al elektronski?
LP

Skor ziher, da mehanski... Rover ma to stvar tako narejeno, da je črpalka skupaj z plovcem in elektroniko v enem "valju", ki je potopljen v tank. No na uradnem servisu ti zamenjajo celoten ta valj. Druga varijanta pa je ta, ki sem ti jo že povedal.. izprazneš tank, raztaviš valj in zamnejaš samo mehanski del črpalke (mislim, da paše nek univerzalen)

LP
J

Uporabniški avatar
Cyberbug
Nov uporabnik

Napisal/-a Cyberbug To okt 12, 2004 7:13 am

Moj avto spet dela :D Da vam povem kaj je bilo narobe, ne boste verjerli ampak kriv je bil akumulator. Bil je še originalen.

Hvala vsem, z nasveti in idejami. LP

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To okt 12, 2004 4:08 pm

Cyberbug je napisal/-a:Moj avto spet dela :D Da vam povem kaj je bilo narobe, ne boste verjerli ampak kriv je bil akumulator. Bil je še originalen.

no fajn da ti spet deluje....samo kako je bil lohka akumulator,če ti je pa še verglal (obračal motor) ?
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Cyberbug
Nov uporabnik

Napisal/-a Cyberbug Sr okt 13, 2004 10:18 am

šmeks je napisal/-a:
Cyberbug je napisal/-a:Moj avto spet dela :D Da vam povem kaj je bilo narobe, ne boste verjerli ampak kriv je bil akumulator. Bil je še originalen.

no fajn da ti spet deluje....samo kako je bil lohka akumulator,če ti je pa še verglal (obračal motor) ?

Ni mi nč jasno, ampak zdaj dela kot urca. :D Na servisu, so se pa mal tehnično pohvalili, da ni mogoče, da ti pumpa med vožnjo odpove. Ne bi vedu, nisem strokovnjak, na tem področju.

Men je glavno, da dela. Ajd, lepo se imejte, pa čim manj problemov z avtomobili.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov