Kita se z istim kitom kot pleh na avtomobilih, nevem pa kako se temu strokovno reče

Sej greš v trgovino in pogledaš kaj piše na škatli.
Drugače pa najprej feltno dobro obrusi z grobim "šmirglpapirjem". Jaz sem uporabil najprej 80 potem pa še 150. Potem feltno lepo očistiš, najboljše da s puromatom, tako da grejo vsi opilki ven iz luknjic. Potem kritične dele pokitaš, ampak kir uporabi samo na večjih luknjah. Feltno še enkrat obrusi in dobro očisti.
Potem pride kitanje s "šprickitom". Dobiš ga v trgovinah z barvami ali kar pri ličarju. Jaz sem kupil šprickit, barvo in lak pri ličarju in sem dal 9k sit za 4 feltne. Dobi se ga tudi v sprejih, kar je dobra varjanta če nimaš kompresorja.
Feltne na debelo špricneš s kitom in pustiš par ur da se posuši (najboljše je kar čez noč pustit, za vsak slučaj). Ko je feltna suha jo obrusiš z vodobrusnim papirjem (800) in vodo. Pazi, da boš res dobro obrusil po celi površini, drugače se lahko začne barva luščiti. Ko boš prvič obrusil feltno dobro očisti in posuši, da boš videl če si kje zgrešil.
Ko so feltne obrušene jih lahko pobarvaš z barvo. Če maš metalik je treba najprej bazo nanest, počakat pol ure do uro in potem čez nanest še lak.
Če bo feltna samo za okras je verjetno najboljša varjanta kar barva v spreju, da neboš po nepotrebnem kompliciral s kompresorjem in pištole mazal