Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

čiščenje injektorjev

Napisal/-a zupi13 Po okt 11, 2004 2:12 pm

rad bi nekaj storil v zvezi z čiščenjem šob, in me zanima sledeče: a je že kdo poskusu kakšno čistilo, ki se vlije v rezervoar, kakšne znamke čistilo, posledice in "dobre" lastnosti....
aja, je pa laguna 1.8 16V....
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po okt 11, 2004 2:23 pm

to tud mene zanima za mojo raketo, sam sem že probal tud ta dodatek za čiščenje pa je bolj brezveze :? , pomoje jih bo treba na roke pucat- ne čist dobesedno :lol:
Slika

SebyDiamant
Nov uporabnik

Napisal/-a SebyDiamant Po okt 11, 2004 2:25 pm

Jaz sem včasih na BMW 7 3.0, imel sem občutek, da je delovalo. Težko je konkretno povedati, bi trebalo zmeriti. STP, ki je to na veliko propagiral je imel vse teste ponarejene in so ga zaprli (država dala preveliko kazen za goljufijo).

Seby

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Po okt 11, 2004 2:28 pm

saj to je to: teh vodic je kot bi jih nasral! sam, če so vse za 1 qrc, ? zakaj jih pol sploh tolk propagirajo?? ne, nism prav napisu: zakaj vseh ne zaprejo??? a ma kdo kak test, da je katera revija to testirala la pa kaj takega.... :?:
Slika

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Po okt 11, 2004 2:31 pm

Hm tud jst bi rabu kej tacga da ga mal spucam... kaj priporočate?
Slika

SebyDiamant
Nov uporabnik

Napisal/-a SebyDiamant Po okt 11, 2004 2:40 pm

Na BOSCH servisu v MB so imeli mašino za čistit. Šobe so vzeli ven, jih dali v stroj, kjer je pod pritiskom skozi šlo čistilo. Kolikor vem stvar deluje in spravi dol garje,... tako da je izbrizg enakomernejši in bolj učinkovit. Osebno nisem sprobal.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Po okt 11, 2004 3:01 pm

jst mam glih prazn tank, pa sm mislu neki na črpalki kupt pa noter ulit, pa finito....
Slika

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Po okt 11, 2004 3:48 pm

kolkr sm bral o teh "čistilih" injektorjev, ki se v tank vlijeje je to bol kratkotrajna rešitev.. ..drugače je najbolje, de se zapelješ do enga, ki se s čiščenjem ukvarja in ti jih spuca ali s tekočino ali z ultrazvokom! čiščenje enega injektroja + menjava o ringou pride cca 2500k!

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Po okt 11, 2004 3:51 pm

men ni pomagalo, bolš dat šobe spucat če mene vprašaš, mal več $$$ sam...
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Po okt 11, 2004 4:18 pm

jaz sem probal stp dodatek, samo sem malo več notri vlil kot piše, drugače ni haska.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Po okt 11, 2004 6:09 pm

ma, saj ni panike, sam tk preventivno sm mislu neki not zlit, zdaj pa ne bom. itak včasih še to preveč stop! :twisted:
Slika

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Po okt 11, 2004 6:24 pm

Sobe se baje da ocistit na 3 nacine:

-Da se vlije v tank opisani dodatek in se gre vozit
-Da se sobe odmontira in se jih ocisti zunaj
-Da se cev za dovod goriva na avtomobilu sname, namesti prikljucek z mesanico goriva in cistila (kisline) in pusti motor delat pol ure

Prva varijanta je baje delikatna, ker kislina lahko razzre tudi rezervar oz. druge napeljave za dovod goriva v avtomobilu. Najcenejsi nacin se tako (kot ponavadi) spet izkaze za najdrazjega 8)

Jaz bi se odlocil za drugo ali tretjo varijanto, drugo sem preizkusil in se kar v redu obnese. Cena (na Citroen servisu) je bila 12.000 SIT. Ce ima kdo se kaksne izkusnje s tem, napisite... :wink:

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To okt 12, 2004 8:06 am

U me, me, me!

Hehe, sej sva z Jerryem o tem že debatirala. Jest sem jih dal na svojem čistit pred parimi tedni. Koštalo me je 10kSIT, zelo so pa opazne razlike.

Avto je včasih, ko je bil mrzel, pri pospeševanju do 2500 o/min rahlo cukal, vsaj nekajkrat, sedaj pospešuje bolje in nič ne cuka. Tudi poraba je, po mojih občutkih, rahlo nižja, čeprav se glede tega moram še prepričat. Na avtocesti, ko grem v službo, ponavadi vozim tako, da avto kuri 8l/100km, kar je bilo prej okoli 120km/h, sedaj pa okrog 130km/h. Za bolj natančne rezultate pa bom moral še malo počakati.

Avto ima sedaj okrog 190kkm in jest priporočam čiščenje, motor veliko bolje in mirno teče.

In, Jerry, si me spraševal, če jih je Podlesnik odmontiral: mislim da ja, ker so na vijakih oziroma maticah na sesalnem kolektorju vidne sledi uporabe, kot da jih je nekdo šraufal.
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 To okt 12, 2004 11:10 am

to je pa neki podatkov....
za premislt...
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To okt 12, 2004 11:34 am

SebyDiamant je napisal/-a:Na BOSCH servisu v MB so imeli mašino za čistit. Šobe so vzeli ven, jih dali v stroj, kjer je pod pritiskom skozi šlo čistilo. Kolikor vem stvar deluje in spravi dol garje,... tako da je izbrizg enakomernejši in bolj učinkovit. Osebno nisem sprobal.

kemicno al mehansko (zvok)?
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Sr okt 13, 2004 7:09 am

zupi13 je napisal/-a:to je pa neki podatkov....
za premislt...

Ja, res je. Ko sem spraševal prijatelja, kaj bi bil vzrok cukanju mrzlega motorja, je takoj rekel injektorji. Rekel je, da tudi če to nebi bil vzrok, jih je na tolko prevoženih pametno spucat.
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Sr okt 13, 2004 9:00 am

ta podlesnik je v LJ?
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Sr okt 13, 2004 9:01 am

Mala Loka pri Domžalah, samo servisira samo BMW-je.

Drgač bi pa mogu to met vsak mal večji mehanik. 8)
Slika

PaNTerSan
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a PaNTerSan Sr okt 13, 2004 9:29 am

Nixxon je napisal/-a:Mala Loka pri Domžalah, samo servisira samo BMW-je.

Drgaè bi pa mogu to met vsak mal veèji mehanik. 8)

Ampak ne bo ti vsak mehanik tega naredil isto :wink:

Ti imas pa ravno dobro izkusnjo - a poves detajle od Podlesnika (ulica + telefonska)?

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Sr okt 13, 2004 10:07 am

Ulica: :? Ma ful čudn je do tja pridet. Zadeva je skoraj zraven Pižem Nissan servisa in neke gostilne. Jest sm prvič kar iskal. Saj pišejo navodila na www.bmwslo.com forumu v rubriki nepooblaščeni servisi.

Kako jaz pridem do tja: Greš po avtocesti proti štajerski in ven na izvozu za Šentjakob. Ko prideš z avtoceste greš desno, nato pa takoj levo na en makedam (upam da nimaš spuščenega avta). No, tega makedama je samo 50 metrov. Potem pelješ po cesti naprej (pazi, je ful ozka) in prideš do Pšate. Ko pripelješ v vas zaviješ levo na T križišču. Nato, po par 100 metrih, prideš do enega mostička (tak mali hribček je) in takoj za njim zaviješ levo. Potem prideš do ene stavbe na desni, ki je šola (zelo majhna za šolo) in malo pred njo zaviješ desno, tako da greš tik ob šoli čez ležeče policaje. Nato pelješ po tisti cesti naprej in prideš v Malo Loko, spet do T križišča. Zaviješ desno in nato na enem križišču, kjer je na sredi tak otoček (ni krožni promet), greš levo. Nato greš naravnost, kmalu boš na desni videl stati ene rabljene avte, po možnosti s kakšnimi francoskimi registracijami al kaj takega, na levi pa še gostilno. Greš naprej čez mali mostič, si že na makedamu. Nato sledi levi ovinek, tam boš pa že tudi zagledal ograjeno dvorišče in kup BMWjev.

To bi bilo na kratkem o poti. :lol:

Servis Podlesnik s.p.
Mala Loka 25
Tel: 041/627-591

Dela od 8h naprej, da ne boš prezgoden, tko kot jaz. :roll:
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov