Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Vinetou
Novinec

Zaganjanje obratov - ugotovil smo, da je sklopka

Napisal/-a Vinetou Po okt 18, 2004 7:22 am

Lep pozdrav,

imam težavic in predno obiščem mehanika, bi vas prosil za komentar.

Pri odločnejšem pospeševanju, ko pohodim stopalko za plin na 3/4 ali na polno, je nekaj strenutkov vse OK, normalno zvezno pospešuje, potem pa pri dobrih 3000 obratih za sekundo ali dve sunkovito za kakšnih 1500 narastejo, motor malo zatuli, avto pri tem ne pospešuje več (kakor bi sklopko stisnil za sekundo), po sekudni ali dveh pa obrati padajo nazaj in pospešuje normalno naprej.

Seubaru, legacy, 1.8, NI 4WD, 1990

Hvala za pomoč.

Vinetou

P.S. - naslov editiral Poogee :wink:
Vinetou

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po okt 18, 2004 7:32 am

mogoče mal sklopka spodrsava....če se nastavla ročno na zajli pri vzvodu v menjalnik poglej če je dobro nastavljena (mal mora met lufta) pač nevem kako ima subaru narejeno (kajti nekaterim se nastavlja avtomatsko pri pedalu,drugi imajo hidravlično sklopko...)

kdaj pa ti sklopka prime,če jo počasi spuščaš?
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po okt 18, 2004 7:35 am

V obmocju najvecjega navora ti podrsava sklopka. To bo zdj skoz bl pogosto, dokler ne bo avto ratal prakticno nevozen, ker bo prevec drsela... Pjt na servis an, sam dobr se zmen, da te naujo nafukal. :?
Slika

Vinetou
Novinec

Napisal/-a Vinetou Po okt 18, 2004 7:41 am

Full hvala za odgovore.

Ker pri avtu nisem ravno najbolj spreten - naredi si sam - človek me zanima, kako bi me na servisu lahko nafukali? Verjetno bi bilo treba sklopko tudi zamenjat?!
Vinetou

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po okt 18, 2004 7:47 am

prej kot ne...pač ne kupovaj originalne sklopke,temveč kupi neoriginalno (sachs ti jst priporočam) menjaj pa vse košaro,lamelo ter potisni ležaj - itak vse dobiš v kompletu.

ti zapelji avto do mehankarja,pa naj ti on ugotovi simptome...kot pravim mogoče je samo za nastavit!
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Vinetou
Novinec

Napisal/-a Vinetou Po okt 18, 2004 7:54 am

Tnx.

Kolk pa sklopka stane cca? Sachs?
Vinetou

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po okt 18, 2004 8:34 am

Lej tkole je - sklopko gres v koncni fazi lahko tudi obnavljat. Lahko kupis pac novo od sinterja, k ne vem ce te bo prisla vec kot 20 jurjev, ampak bo pa 100x bolsa kot original..

Kupis lahko tudi tako sklopko, ki je ne mores zazgati, ali pa celo sportno sklopko, slednje ti ne priporocam, ker prevec buta, ker kuj skup pade...

Vglavnem - z delom je problem... Dela je precej, ce gledas da ti na uradnemu servisu zaracunajo okol 8 al kok ze jurjev za uro dela... Probej najdt nekoga ki dela na servisu in mu rec ce ti lahko to doma nardi, pa se magar zmenta za 2 jurja na uro, pa bosta oba bol skoz prsla!
Slika

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Po okt 18, 2004 8:50 am

Uradni servis (Marucelj) ima uro po 5k sit; lahko se zmeniš, da dajo obnovit lamelo k Sinterju (priporočam); ko so ravno pri delu, naj ti menjajo še ostalo - potisni ležaj...
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po okt 18, 2004 9:04 am

GorazdO je napisal/-a:Uradni servis (Marucelj) ima uro po 5k sit; lahko se zmeniš, da dajo obnovit lamelo k Sinterju (priporočam); ko so ravno pri delu, naj ti menjajo še ostalo - potisni ležaj...

Pri sinterju je obnova tvoje sklopke 6000 sit, tko da boš prišel z okol 20k za cel servis skozi. Sam sem dal obnovit sklopko prejšnji teden in sem dal tok za obnovo(pri sinterju- menjal sem sam). Prineseš jo ob 8h zjutraj greš na kavico in ob devetih jo že imaš celo obnovljeno in si na poti do servisa, kjer ti jo bodo zmontirali nazaj.
Komplet obnova traja malo manj kot eno uro - pa če boš že imel rastavljen avto - odnesi še zavorne ploščice, če imaš slabe, ker te tudi obnavlja.

Primerjava cen - sinter in uradni zastopnik za tovornjak IVECO
Pri sinterju kompletno obnovljene ploščice (celo pobarvane) 2 komada stanejo 14k sit, pri uradnem zastopniku za IVECO pa samo plošča, ki jo moraš sam nalimat in nanetat na ohišje ploščic stane 34k sit. Tko mal za informacijo kok lahko prišparate, če vozite do sinterja.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov