borut007 je napisal/-a:Neo32 je napisal/-a:velika vrjetnost da ti je grelc crknu in sicer mas pa grelc pri cliotu pod brisalci, uzunej in bos mogu najprej obadva brisalca dol vzet, polcrno plastiko pod brisalcem in bos prsu do ventilatorja v katerem je grelc pol pa neses zadevo kaksnemu stromarju nej prever ce grelc se dela, ce ne bos mogu novga kupt, ce pa ni to ti je pa su stikal za regulacijo temperature v notranjosti bos pa mogu plosco z temi tremi stikali dol vzet in pogledat kaj je narobe.
LP
Zgleda, da se bom spet nekej novega naučil!
Kot sedaj sklepam imajo clioti električne grelce ali kaj, za gretje potniške kabine
Če je to res, potem pa
Itak, da se za gretje lahko uporablja vroča voda, katere del se hladi za hlajenje motorja, ena malenkost pa pride v radiator v potniško kabino in greje. Halo, najbolj racionalna poraba energije, brez nepotrebnih obremenitev za akumulator in nepotrebnih kasnejših napak na elektriki.
Neo32 je napisal/-a:šmeks je napisal/-a:ni nate letel ampak na neo-ta 32....če ni prepričan naj se vzdrži komentarjev!!
u ja zajebov, tist ni za gret, ampak so to predupori za regulacijo vrtljajev
se upravicujem za zavajnjeops:
ops:
pozabte na zgornjo izjavo
Bor je napisal/-a:Iz prve roke ti povem. Mel sem Cliota l 93. Lani sem menjal pečko ker me je prejšno zimo zeblo.
Skoraj zagotovo je pečka. Baje so to pri kliotu rado nardi.
No uglavnem menjal sem pečko ( izmenjevalec toplote ). Košta 15k Sit. Postopek je pa dost zaj****. Podret morš celo armaturo ampak stem mislim res celo. Zgornji del dol, volan dol, sredinska konzola, losat vse šrauve in vn vzet celo armaturo ( oz samo umaknit da zraven prideš. Potem pa odmontiraš del z izmenjevalcem. Prej morš spustin hladilno tekočino, da ti ne bo teklo po avtu. Aja vzet morš dol še brisalce in uno črno plastiko pod njimi. Ter odšraufat ventilator oz en šrauf, ki iz zadnje strani drži pečko oz njen nosilec.
To bi blo na grobo. Dela je pa za caa 4-5h stem da sva šraufala dva. Jst sem to pelu k enmu majstru ( frendu ) pa sem mu pomagu da je blo prej fertik.
Gretje je potem delalo odlično.![]()
P.S.: A maš kej rjavo hladilno tekočino oz maš kake osedline v dispanzijski posodi?
Če je odgovor DA. Potem je ziher pečka.
borut007 je napisal/-a:Kiko: nič nisi povedal, če ti sicer ventilacija piha! Pa povej tudi, če opažaš, da se voda ne ogreje dovolj (vidiš tako, da ti kazalec za temperaturo vode kaže bolj na mrzlo).
Bor: Se ne nahaja ta radiator nekje na sredini armature, za radijem? Moralo bi se priti do njega pod armaturo (brez da bi polovico notranjosti razdrl), v tistem delu kjer si noge greješ.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov