Nasveti in napotki ter povpraševanja...

SmiLe
Nov uporabnik

Čudne zavore - Clio

Napisal/-a SmiLe Sr okt 20, 2004 7:46 pm

Lep pozdrav!

Pred 14 dnevi sem zjutraj po cca. 100m vožnje začel zavirati pred križiščem. Ko sem stopil na pedal, sem zaslišal spredaj pri kolesih zvok podoben drgnjenju kovine, v enakem ritmu mi je začelo tresti pedal zavore, s tem, da avto ni zaviral skoraj nič. Po ponovnem pritisku na pedal, so zavore prijele, kot bi morale in tudi zvok je izginil. Enaka stvar se mi je zgodila še 2x, vedno zjutraj. Kolega mi je rekel, da bi to naj bila rja oz. rosa, ki se nabere čez noč na disku in jo pač pobere dol ob prvem pritisku na zavoro. No.. temu sem verjel do danes, ko se mi je to zgodilo po pol ure vožnje na kar kritičnem ovinku. Stisnem.. avto ne bremza nič, edino v pedalu se čuti kako nekaj drgne in tudi tisti nagravžen zvok se sliši. Spustim, stisnem še 1x bremza normalno. Vse to se je dogajalo pri nizkih brzinah pod 50 km/h. Danes sem tudi opazil, da se mi ob nežnem zaviranju npr. pred križiščem, nekje pri pedalu za zavoro, pojavlja zvok najbolj podoben tiktakanju ure.. tk tk tk ampak zelo tiho. Danes sem na ravnem delu ceste pri okoli 100 km/h probal močno zavret in avto se je ustavil brez problema, kot se mora pri ABS...

No v bistvu me zanima kaj bi to lahko bilo, saj mi je malce neprijetno, da se mi to zgodi v kakšni situaciji, saj ko se pojavi ta problem zavore ne primejo skoraj nič.
Mogoče obraba zavornih ploščic ?

Aja, avto je Clio 1.4 16v, letnik 2002.

Hvala za odgovore.

lp, SmiLe

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr okt 20, 2004 8:21 pm

kilometrov pa ima avto??
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr okt 20, 2004 8:25 pm

Gumo snem pa preveri debelino diskov, če so modrikasti so bili pregreti in to ni dobr. Pa tut obrabo ploščic lahko vidiš brez da bi čeljusti dol jemal.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Zlatan_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Zlatan_ Sr okt 20, 2004 8:37 pm

Mel enak problem,nč ni narobe z diski. Stvar je čist preprosta pakne so skurjene
Nove pakne bo treba :)
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
Williams
Novinec

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a Williams Sr okt 20, 2004 8:45 pm

Možno je, da maš luft v lajtngah, sam nism čist sigurn. Probi jih izzračit :wink:

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr okt 20, 2004 8:47 pm

Danes sem tudi opazil, da se mi ob nežnem zaviranju npr. pred križiščem, nekje pri pedalu za zavoro, pojavlja zvok najbolj podoben tiktakanju ure.. tk tk tk ampak zelo tiho.

To tut mene zanima kaj bi blo. :?:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če okt 21, 2004 1:30 am

Tole je men delal na petki........ zvok podoben drgnjenju kovine, prasketanje v kolesih, tresenje pedala....... dagajal se je pri vseh hitrostih. Avtek je včasih bremzal normalno.... včasih pa se ni in ni hotel ustavit. No vzrok se je pokazu kak hitr sem pogledu zavorne ploščice ena zrabljena do konca druga pa komi še kaj mesa gor. Torej poglej kaj je z zavornimi ploščicami.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov