Napisal/-a SmiLe Sr okt 20, 2004 7:46 pm
Lep pozdrav!
Pred 14 dnevi sem zjutraj po cca. 100m vožnje začel zavirati pred križiščem. Ko sem stopil na pedal, sem zaslišal spredaj pri kolesih zvok podoben drgnjenju kovine, v enakem ritmu mi je začelo tresti pedal zavore, s tem, da avto ni zaviral skoraj nič. Po ponovnem pritisku na pedal, so zavore prijele, kot bi morale in tudi zvok je izginil. Enaka stvar se mi je zgodila še 2x, vedno zjutraj. Kolega mi je rekel, da bi to naj bila rja oz. rosa, ki se nabere čez noč na disku in jo pač pobere dol ob prvem pritisku na zavoro. No.. temu sem verjel do danes, ko se mi je to zgodilo po pol ure vožnje na kar kritičnem ovinku. Stisnem.. avto ne bremza nič, edino v pedalu se čuti kako nekaj drgne in tudi tisti nagravžen zvok se sliši. Spustim, stisnem še 1x bremza normalno. Vse to se je dogajalo pri nizkih brzinah pod 50 km/h. Danes sem tudi opazil, da se mi ob nežnem zaviranju npr. pred križiščem, nekje pri pedalu za zavoro, pojavlja zvok najbolj podoben tiktakanju ure.. tk tk tk ampak zelo tiho. Danes sem na ravnem delu ceste pri okoli 100 km/h probal močno zavret in avto se je ustavil brez problema, kot se mora pri ABS...
No v bistvu me zanima kaj bi to lahko bilo, saj mi je malce neprijetno, da se mi to zgodi v kakšni situaciji, saj ko se pojavi ta problem zavore ne primejo skoraj nič.
Mogoče obraba zavornih ploščic ?
Aja, avto je Clio 1.4 16v, letnik 2002.
Hvala za odgovore.
lp, SmiLe