_Jerry_ je napisal/-a:Mene ne bo nihce preprical, da lahko neka rahlo obarvana vodica nadomesti svinec, ki je tezka kovina...To so zgodbice za majhne otroke in nacin za praznjenje denarnic lahkovernih kupcev :P Eno je kemija, nekaj drugega pa je carovnija...
lublancan je napisal/-a:pa voz brez
sam ne se čudt če bo šlo kej narobe
če je auto na osvinčen bencin in tankaš not neosvinčnga je zlo dobr dt not dodatek
pa ker je biu prej za mazanje uporablen svinc, to še ne pomen da so težke kovine edino sredstvo, preber si kaj je not
_Jerry_ je napisal/-a:Mene ne bo nihce preprical, da lahko neka rahlo obarvana vodica nadomesti svinec, ki je tezka kovina...To so zgodbice za majhne otroke in nacin za praznjenje denarnic lahkovernih kupcev :P Eno je kemija, nekaj drugega pa je carovnija...
shusuglao je napisal/-a:![]()
a se zajebavaš?
če ne vrjameš probaj, sedeži bodo šli kmalu v večna lovišča nato pa še ventili.
in ne, ta "obarvana vodica" ni nadimestni svinec, ampak je NADOMESTEK za svinec, ki je kakor si že omenil težka kovina in zato okolju neprijazen- ta nadomestek pa ni težka kovina in je bojda okolju prijazneša zadevščina, ščiti pa še vedno dovolj
če nič drugega lahko takoj opaziš da avto bolj klenka če tega ne vlivaš notri
Samotar je napisal/-a:Jst vozim Favoritko letnik 90, v katero prejšnji lastniki nikoli niso tankali osvinčenega bencina, ko je ta še obstajal, vsaj za zadnja dva sem ziher da ne, pa tega dodatka tut niso zraven dajal. Tut jst ne dajem tega dodatka not. Pa mašina že zmeraj prede.
_Jerry_ je napisal/-a:
Pa se en popravek: ropot, ki ga slisis, ko ventil udarja ob sedez, ni klenkanje. Izraz "klenkanje" je v strojnistvu rezerviran za tocno doloceno stvar in to je ropot, ki se slisi zaradi prezgodnjega (spontanega) vziga, ki je posledica premalo oktanskega bencina. Tisto je pac navaden ropot...
Res je, da se s kaksnim velikim stevilom kilometrov, ki sem jih prevozil brez tega dodatka, ne morem ravno pohvaliti (iz dveh razlogov: ker pogosto menjam avtomobile in ker z oldtimerji -ki so od vseh najbolj obcutljivi- ne prevozim veliko km)
Samotar je napisal/-a:Jst vozim Favoritko letnik 90, v katero prejšnji lastniki nikoli niso tankali osvinčenega bencina, ko je ta še obstajal, vsaj za zadnja dva sem ziher da ne, pa tega dodatka tut niso zraven dajal. Tut jst ne dajem tega dodatka not. Pa mašina že zmeraj prede.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov