Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Menjalnik noče lepo v prestavo...več:(

Napisal/-a Slide Ne okt 24, 2004 9:50 am

Predgovor...
Včeraj se peljem po hudem nalivu...toliko vode na cesti v Zasavju že lep čas ni bilo no...
U glavnem...se peljem po nalivu cca 15km...cca 5km po 10 cm globoki vodi :?
Ko pridem domov, avto ugasnem...grem spat...

Prvo poglavje:
Danes zjutraj pridem ven, avto vžgem, gas trd ko kamen...voda zmočila zajlo in je šla čisto na suho...ok, Slide to podmaže, si misli...koji car...pa se odpelje...gas gre ko po maslu...z neverjetno hitrostjo dosežem obrate za prestavljanje v 2. prestavo....in glej ga zlomka...

Drugo poglavje:
Menjalnik se upira pri prestavljanju v drugo in tretjo prestavo, posebej v drugo, ni važno ali gor ali dol... :shock: Jebemu mast da mu je.. :evil:
Kakšno ma to zvezo z nalivom???
NE VEM...zato sprašujem, a je možno da je voda kej škodila, vozil sem pa počasi po tisti vodi.... :!:

Kako to da sploh lahko pomislim, ali lahko zunanja voda škodi menjalniku, čeprav me je kr sram da tuhtam nekaj takšnega. :oops: Glej tretje poglavje... :D

Tretje poglavje:
Še včeraj je šalthebl letel po kulisi ko po putru....danes, dan po nalivu pa noče lepo v drugo in tretjo...čeprav se v 3. zatakne le tu in tam, v 2. pa recimo 1x na tri prestavljanja :shock: :evil: ...Potem moram dat v N(ler) spustit kuplungo, jo znova stisnt in znova porint...pa včasih gre al pa spet ne...včasih gre pa prvič brez problema... Zej pa ne vem...ali je naliv in problem zgolj nesrečno naključje...ali pa je res kaj povezave :?

Sicer MOČNO dvomim, da ma naliv kako zvezo s tem...ampak....nikol se ne ve... :?
Torej če ima ali nima, mi prosim povejte kaj bi to lahko bilo...

Občutek je pa tak, kot da....hmmmm bi nekaj oviralo, da ne bi mogu v brzino porinit...v tretjo pa, če malo bolj porineš, ko se zatakne potem skoči...a se mi ne zdi zdravo...je tako kot bi moral nek zatič premaknit, da gre...upam da nism biu preveč nerazumljiv

Zaključek:
KAJ HUDIČA JE NAROBE....malo se mi meša, ker kljub stari gajbi, nisem vajen da se kaj velikega kvari...

LP, prihranite mi komentarje, star avto, navad se, ne vozi drugič po taki vodi...je blo nujno itd...zanima me kaj je narobe...

Še to...sklopka ne drsi, pa z njo delam lepo...a je vseeno možno, da bi blo kaj narobe s sklopko???

LP, Slide
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Ne okt 24, 2004 10:04 am

mehanizem za prestavljanje gre po podvozju. če ti je gas zajla zaštekala ti je lohk tud vzvod za prestavljanje.
lahko je kej zarjavelo-10 cm vode ni malo.

Uporabniški avatar
ITA_car_fan
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a ITA_car_fan Ne okt 24, 2004 10:05 am

lol, poglavja k da bi lamborđinija vozu..

drgač pa kuplo menjat.
deadly getaways TM
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne okt 24, 2004 10:05 am

am ja do konca stisn pedal za sklopko :P

ma kaj pa vem kaj je,itak se zajla pri petki nastavlja avtomatsko pri pedalu,tko da res ne vem...bi blo treba vidit ter probat
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne okt 24, 2004 10:08 am

ITA_car_fan je napisal/-a:lol, poglavja k da bi lamborđinija vozu..

drgač pa kuplo menjat.

:? Malo šale je blo...me pa razpizdi če kej ne dela tko ko mora, tud če ni Lambo... :evil:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Ne okt 24, 2004 10:24 am

ITA_car_fan je napisal/-a:lol, poglavja k da bi lamborđinija vozu..

zdej si pa res car ki si to napisu

a sm lohk tvoj frend?

:roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne okt 24, 2004 2:34 pm

Voda petki ne škodi..... sprobano na mojih dveh. Z dizlom sem prklepal prek skoraj pol metra globoko luže, poleg tega mi je fansy vozit po lužah in zapelem skor v vsako pa do zdej ni blo blemov. Z bencincem sem pa tud že kdaj pa kdaj čez kak potok pelu pa tud ni blo blemov.
Poglej vzvod menjalnika (prestavne ročke) če se le ta premakne pri petki gre oh in sploh trdo u brzine včasih se brzine tud zmešajo.
Aja za vsak slučaj pa poglej še olje v menjalniku je tud lahk vzrok trdega prestavljanja.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Re: Menjalnik noče lepo v prestavo...več:(

Napisal/-a Foto Jovo Ne okt 24, 2004 2:49 pm

Slide je napisal/-a:Tretje poglavje:
Še včeraj je šalthebl letel po kulisi ko po putru....danes, dan po nalivu pa noče lepo v drugo in tretjo...čeprav se v 3. zatakne le tu in tam, v 2. pa recimo 1x na tri prestavljanja :shock: :evil: ...Potem moram dat v N(ler) spustit kuplungo, jo znova stisnt in znova porint...pa včasih gre al pa spet ne...včasih gre pa prvič brez problema... Zej pa ne vem...ali je naliv in problem zgolj nesrečno naključje...ali pa je res kaj povezave :?

mhm ne vem kako bi povedu sam se ti je petka spremnila v dojca :) lepo iz prestave v ler mal gasa da izenačiš obrate motorja in menjalnika pa skoplko in v naslednjo prestavo :D
mal heca a ne? :)
drugac pa kokr so povedat lepo pogledaš tm k je mehanizm za prestavljanje če ni kj "zaribal" drugač pa voda v menjalnik ne more pridt je vse dihtan 100% razn če nis kj poškodoval.
@lisko sam če neb blo olja v menjalniku bi prvo zaribal ležaji. Ker olje v menjalniku največ služi mazanju ležajev!

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Ne okt 24, 2004 3:28 pm

Slide je napisal/-a:...cca 5km po 10 cm globoki vodi

Ce si peljal 20 km na uro, je to 15 minut intenzivnega izpiranja podvozja -kot bi ga izpiral s curkom iz "strajfiksa" :wink: Voda v menjalnik najbrz ni prisla, ker bi, ce bi ti puscal kak semering, ze zdavnaj ostal brez olja in bi ti menjalnik ribnil, zato pa je bil toliko bolj na udaru rocicni mehanizem med prestavno rocico in menjalnikom. Lahko je tudi mehanizem za sklopko -kam tocno je voda najbolj brizgala, ne vem. Ni druge, treba bo avto dvignit na dvigalo in si zadevo pogledat iz tistega vidika, od koder si jo je (temeljito) ogledala voda. In seveda preventivno namazi vse mehanizme, ki jih bos nasel spodaj... 8)

Jaz sem imel vcasih na petki (zgodilo se mi je 2X) podoben primer, ko sem pozimi driftal z rocno in se mi je nekje nabralo toliko snega, da se tudi ni dalo vec prestavljat. Avto sem odpeljal k mehaniku, ki ga je dvignil, nekje ocistil sneg in zadevo podmazal (vse skupaj ni bilo 10 minut dela), pa je bilo vse tako kot prej. Kaj tocno je pa podmazal, pa se tudi priblizno ne spomnim, ker je tega ze vec kot 10 let... :roll:

P.S.: So bile tisto noc pri vas temperature pod lediscem? Ce je tako, je lahko voda v zglobu tudi zmrznila in ucinek bi bil potem podoben, kot pri meni...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne okt 24, 2004 3:38 pm

Zunaj ni blo tko mrzlo Jerry, upam da je res samo štanga, ki vodi od ročice do menjalnika...bo verjetno najceneje :oops:
Vozil sm po vodi okrog 30...v koloni, nas je blo zelo veliko, lahko si misliš kaka kolona se nardi na cesti, kjer drugače letijo vsi 100, in potem ta cela kolona zavije v mesto, kjer je pol še 10cm ali pa malo manj vode po tleh :shock:
Skratka skozi vodo smo vozil tam do 30 nekje, je pa blo ponekod vode tolk da je špricala višje kot je streha :shock: Res...kej tazga...že dolg ne pr nas...nisem pa namenoma vozil tako po vodi, samo ni šlo drugač, pa še kolona je bla in počasneje nism mogu ravno vozit...
Glede sklopke, čudno se mi zdi, da speljujem lahko brez problema...nič ne drsi...pedal oziroma sklopka prime popolnoma isto kot je itd, itd... ne vem no...
Hmmm...sicer nisem probaval...ampak mislim da se na mestu šalta brez problema...ali ne...hmmm....moram probat :?

LP

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne okt 24, 2004 7:41 pm

Hmmm...cannot believe my eyes...zdele sm domov pršu...in menjalnik lepo šalta...spet...hudiča...ne vem no...

Mogoče se je res samo kaj premaknilo in se je ohladilo vse skup, pa naštimalo...
UPAM na najboljše :?

LP

Uporabniški avatar
soncy
Novinec

Kraj: malo na Vrhniki, večina v Senožetih :)

Napisal/-a soncy Ne okt 24, 2004 9:35 pm

ooo! tebe ma rd! :P
Mene pa se zmer isto zajebava, sm šele polej k se avtek(pugi 106)segreje! :(
Na začetku ne, pol se pa glih u LJ. sred križišč zajebavam, pa popizbim in na silo šaltam...ampak pol k se mi živci zmžlajo, k parkat prtisnem sklopko, pa se sm za malenkost laži šalta! :twisted:

Segrevat se mi je pa r enkat začel, pa vodo pogledam..pa je ne vidm,...pa zmerm...pa je lih do minimuma. Sm pa je na vrh vode plavau en zelenorjav gnus sluzast, pa sm zamenala vodo komplet u kilerju, pa je blo za en tedn dobr...zdj pa opet neki pretirava s pregretjem, pa tešk se šalta.

Na ročki se čut k da bi sm po zobničkih drsal. Pa zdj sm opazla da k užgem(pa mam sklopko stisneno), kr mal trese avto! :roll:

Sj odkar ga jz vozm je že čist u PM, njbol da mehanika obišče, čene bo še kj hujžga :oops: (so že strašil da je glava šla, sm to ni to.)

Mal sm se razpisala, k ma lih podobne probleme! :lol:

LP soncy
Honda sedan- 6.gen.

Uporabniški avatar
pr0df@n
Nov uporabnik

Napisal/-a pr0df@n Ne okt 24, 2004 9:44 pm

Slide je napisal/-a:Hmmm...cannot believe my eyes...zdele sm domov pršu...in menjalnik lepo šalta...spet...hudiča...ne vem no...

Mogoče se je res samo kaj premaknilo in se je ohladilo vse skup, pa naštimalo...
UPAM na najboljše :?

LP
5-ka ti je prihranila stroške in stvar vzela v svoje roke :P

Zanimivo vse skup...potem ziher ni šlo kaj mehanskega.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne okt 24, 2004 10:17 pm

soncy je napisal/-a:ooo! tebe ma rd! :P
Mene pa se zmer isto zajebava, sm šele polej k se avtek(pugi 106)segreje! :(
Na začetku ne, pol se pa glih u LJ. sred križišč zajebavam, pa popizbim in na silo šaltam...ampak pol k se mi živci zmžlajo, k parkat prtisnem sklopko, pa se sm za malenkost laži šalta! :twisted:
Segrevat se mi je pa r enkat začel, pa vodo pogledam..pa je ne vidm,...pa zmerm...pa je lih do minimuma. Sm pa je na vrh vode plavau en zelenorjav gnus sluzast, pa sm zamenala vodo komplet u kilerju, pa je blo za en tedn dobr...zdj pa opet neki pretirava s pregretjem, pa tešk se šalta.
Na ročki se čut k da bi sm po zobničkih drsal. Pa zdj sm opazla da k užgem(pa mam sklopko stisneno), kr mal trese avto! :roll:
Sj odkar ga jz vozm je že čist u PM, njbol da mehanika obišče, čene bo še kj hujžga :oops: (so že strašil da je glava šla, sm to ni to.)
Mal sm se razpisala, k ma lih podobne probleme! :lol:
LP soncy

Lej, glava je povezana z umazano hladilno tekočino, če je ta rjava sluzasta, je mozno da se ta mesa z oljem, potem je res lahko tesnilo ali kar pocena glava...v najslabsem primeru blok...Pritisk pa ful naraste in se pregreva...
TO nima veze s sklopko in menjalnikom

Tam maš pa verjetno sklopko skurjeno, zato ti drsi ko je vroč avto in ne prime ornk...
moje mnenje, bi moral mehanik pogledat:)

LP, Slide

AJ LAV MAJ RENO :lol:

Uporabniški avatar
soncy
Novinec

Kraj: malo na Vrhniki, večina v Senožetih :)

Napisal/-a soncy Ne okt 24, 2004 10:38 pm

ja, so mi govorl da je lhk tesnil šou, sm ole je pa čist, pa tut zdj k sm zamenala vodo se ne nabira več una sluz(antifriz pa ni bil menan že par let, in so govorl da tak rata po dolgm čas).
Najbol da mehanik poštima ja! 8) da nm u snegu kje ostala! :lol:

Hvala za mnenje Slide, veš da pomaga, če jih ene par isto prav! :D

LP soncy
Mene pugi nemara, ker mi srček za reno laufa! :P
Honda sedan- 6.gen.

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Ne okt 24, 2004 11:00 pm

2 (dve) prijateljici sta na 106-tkah menjali dihtunge na glavi - ena malo pred 100.000 ena malo čez... s tem da imasta totalno različen stil vožnje - ena tišči, ena vozi prepočasi...
malo preveri...
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne okt 24, 2004 11:30 pm

BY_JOVICH je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:Tretje poglavje:

mhm ne vem kako bi povedu sam se ti je petka spremnila v dojca :) lepo iz prestave v ler mal gasa da izenačiš obrate motorja in menjalnika pa skoplko in v naslednjo prestavo :D
mal heca a ne? :)
drugac pa kokr so povedat lepo pogledaš tm k je mehanizm za prestavljanje če ni kj "zaribal" drugač pa voda v menjalnik ne more pridt je vse dihtan 100% razn če nis kj poškodoval.
@lisko sam če neb blo olja v menjalniku bi prvo zaribal ležaji. Ker olje v menjalniku največ služi mazanju ležajev!

Ne vem za druge avte oz. logično je da brez olja res ne gre dolg.... ampak gre pa krepko bolj dolg ko motor. in do zdej že na treh petkah so bli sipmtomi da je šlo trdo šaltavat pa je vsem trem manjkalo olja u menjalniko
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne okt 24, 2004 11:36 pm

heh sej pa menjalnik dela se kr neki casa brez olja, tak ko je lisko povedal.
Moj prejsnji menjalnik je mel ene tri deci olja, pa ko sem zamenjal z 3litre novim ni blo nic kaj razlike :P

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Po okt 25, 2004 6:49 pm

pri mojem prejšnjem avtu R11 sem imel tudi pozimi probleme z menjalnikom, sneg se nekam zabil in sem lahko dal samo v tretjo in peto prestavo, tako da sem s tretjo speljeval pa potem v peto ruknu, ko se je pa vse skupaj segrelo je pa spet normalno delalo. Verjetno je to hiba vseh malo starejših renojev :?: :roll:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov