Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

R5 campus vprašanje

Napisal/-a pubi2cv To okt 26, 2004 12:59 pm

Ne se smejat....mogoče je res neumno...pa vseeno.
Moja boljša polovica mi je zjutraj potarnala, da se ji je pržigala lučka za vodo. Pa grem jst cel zaspan (ob 6.00 :x ) pokukat pod havbo. V raztezni posodi je zgleda dost....šraufa na kilerju nism mogu odpret (sej sem napisal, da je bilo zgodaj, sem še bolj švohcen bil). A se da še kje drugje kej pogledat....je bla mal tema....ja pa zgodaj je bilo, če še nisem omenil.....
No, dejte mi kak nasvet, da ne bom pol doktoriral na tisem fogležu..... :D
Ja...no je pa možno, da je dihtunga na glavi bolj švoh...je pred ene par mesci mehanik rekel, da je moral dolit kr precej hladilne tekočine. Pa sej ni važn, vi mi sam povejte kje naj nalijem, pa antliftam da mi dekle ne bo petaka pregrel :mrgreen:
pubi

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 To okt 26, 2004 1:06 pm

bog pomagi...kak to mislš kam nalit hladilno? :) :)

v posodo na desni pri luči kjer piše ne odpiraj ko je mašina vroča :lol:

če je velik na hitr zmankuje,najprej poglej olje,tam je men moja hladilna učinkovala)se vidijo dve različni fazi,ole in tekočino=,seveda pa če je dihtonga zanič vidiš tist bel dim vzad avta,pa se sam seb smiliš kako arnco voziš :lol:

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Napisal/-a pubi2cv To okt 26, 2004 1:52 pm

Jaja...to že...ampak v raztezni posodi JE voda. Lučka pa se ji je vseeno prižigala.......poajntliftat bi blo treba verjetno....ampak je bla zjutraj taka tema (sem že omenil da ob 6h :?: :P ), da sem še mašino komaj našel.....ki šele kak majhen šrauf....
pubi

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To okt 26, 2004 3:03 pm

za antliftat imaš dva vijaki v cevi pri vodni pumpi na desni strani (sam pazi da ga ne odtrgaš) pa še zgoraj na kilerju maš pokrovček na levi strani (mislm da paše 30 ključ gor) aja pa posodno odpni pa jo dvigni malce višje takrat ko boš zraču sistem
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man To okt 26, 2004 3:19 pm

točn to se je moji punci tud dogajal na petki...ej pubi, kwa pa maš ti pr moji za iskat :D:D
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To okt 26, 2004 4:52 pm

To bo pa kr lisko znal najboljse razlozit.
Je pa jeba pri petki ko nimas cengerja za temperaturo hladilne tekocine :roll:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To okt 26, 2004 9:22 pm

Tule je slikca kjer so na slikci lepo vidni šravfi za odzračit.

Slika

Oba vsi trije so na ceveh pri vodni pumpi.

V raztezni posodi ostane voda tudi če je u motorju sploh ni ( zaprt sistem) Tako da se voda kontrolira pri kilerju. Izjema so petke dizli in pa mislim da GT.
Petka nima števca za vodo in lučka je le skrajna sila ( ko je motorju že RES vroče) In poznam par primerov ko se jim je na petkah prižgala lučka za vodo..... motor je bil dobesedno adijo že takrat.Na tisto lučko se ne zanašat preveč.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Napisal/-a pubi2cv Sr okt 27, 2004 6:05 am

Sem poaintliftal včeraj.....zaenkrat zgleda OK. No, motor je drugače OK; Ne kadi, ne pije olja in ima samo 70 tisočakov prevoženih. Ga bom čez vikend zapeljal še do kolega, da mi zmiri, če slučajno kaj kopresija uhaja v vodo.....bomo pač dihtungo zamenjal, če bo treba. Itak je čas za servis....bomo pač še to zraven uštimal ;)
Aja...pa hvala za informacije. No, sej če človek po svetlem šraufa ni problema, hehe. :D
pubi
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov