Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Stratos
Nov uporabnik

Fiat panda - dokaj NUJNO

Napisal/-a Stratos Pe okt 29, 2004 1:04 am

Elo
Moja ljuba mamica je ponosna lastnica pandice l. 93, 61 kkm (realnih, da ne bo pomote 8) Kot nova uglavnm samo en problemck...
Na "daljsih turah" - kaj pa za pando ni dalsa tura, vas prasam :?: :P - se prizge ena lucka k se sam nevem tocn za kaj je in me je kr mal sram :oops: Lucka (rdeca, nekj u vezi z ajnspricm baje) k jo ma tut naprimer punto in je treba pocakat da ugasne predn zalaufas avto...
Uglavnm, grem ucas z no na fax (jesenice - lj) zj k so sle cene motornih bencinov tja pod nebo... in ko konstantno z no divjam 120 (upam da mt ne bere tega :lol: ) po autobahnu se lucka prizge, to je nekje pri kranju... ko spustim gas za nekj casa, npr. na rampi, lucka ugasne. Potem se pelm naprej spet po AC in je en cs mir potem se spet prizge. Sm opazu da se prizge samo na AC - u mestu se se ni - in to po nekj kilometrih. Drugace avto ko gori lucka dela normalno. Samo zadnjic se mi je zdelo da je mogoc mal slabi uleku avto... ne vem... Dons sm ole pogledov in ga res mal manka (bom jutr doliv) pa ze en cs ni biu menjan... samo a je tu ksna povezava... ne vrjamem oz. ne vem... sj pravm, ne vem cemu sluzi ta lucka...

Uporabniški avatar
furious
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a furious Pe okt 29, 2004 1:23 am

bo pomoje kr check engine lučka tole.zakaj pa svet pa je lahko miljon razlogov.avto na tester pa pol naprej težave rešvat.LP!

Uporabniški avatar
Flok1234
Nov uporabnik

Napisal/-a Flok1234 Pe okt 29, 2004 5:21 am

A ma mogoče avto že katalizator, če ga ima, je to verjetno lambda sonda, če pa katalizatorja ni, potem je nekaj na vbrizgalnem sistemu, kateri je verjetno 'single point', se pravi enotočkovni!

VET
Novinec

Kraj: LJ

Re: Fiat panda - dokaj NUJNO

Napisal/-a VET Pe okt 29, 2004 8:58 am

lučke v avtu so kot semafor ... rdeča STOP, rumena OPOZORILO, zelena STANJE .............

ko se prižge katera od rdečih lučk je najpametnje takoj ustavit in ugasnit motor ....

.... neumno pa se je vozit z nanovo kupljenim avtom za katerega si nisi vzel niti 10 minut časa in si prebral vsaj osnove iz knjige navodil za uporabnika .... lažje je tipkat forum in čakat da ti nekdo prinese na krožniku-monitorju, kot pa da bi si ogledal knjižico ... in svoje vprašanje konkretno utemeljil z npr. med tako in tako vožnjo se mi prižge lučka za to pa to ... :roll:

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Pe okt 29, 2004 9:02 am

sam res, uzam navodila pa poglej kaj pomen
pa olje tud kr lepo prec dolij
še bolš pa da ga kr zamenjaš
podpis

Uporabniški avatar
Stratos
Nov uporabnik

Napisal/-a Stratos Pe okt 29, 2004 12:22 pm

Flok 1234 - ima katalizator; bomo preverl ce je res lambda sonda. Sj to sm znov izlusct vn iz navodil... sam kaj k je se tok :)
Glede navodil... :
simbol - lucka; zraven pise:
Avaria del sistem d'inizione (ove previsto)
L'accensione temporanea della spia non pregiudica il normale utilizzo del veicolo. Puó verificarsi ad esempio in fase di riscaldamento motore quando la sonda lambda inizia a funzionare.
L'accensione frequente o continua della spia, indica un'anomalia nell'impianto di inezione che puó ancora consentire il funzionamento del motore ma con prestazioni ridotte. Il funzionamento del motore in queste condizioni puó arrecare danneggiamenti al convertitore catalitico. Pertanto occore rivolgersi al piú presto al Servizio Assistenziale FIAT per l'eliminazione dell'anomalia segnalata.

No, pa nj si prosm nekdo uzame 10 min casa... pa nej mi prosm prevede... primorci ke ste? ;)
lp

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Pe okt 29, 2004 1:27 pm

no vidiš da je nekaj ... :D

... po slovensko bi se temu opozorilu reklo: NAPAKA NA SISTEMU VBRIZGA GORIVA ... ponavadi je v tem primeru napak na lambdi ali injektorjih ... ker se pojavlja na močno segretem motorju ...

pelji na servis kjer bodo hitro ugotovil napako ... mislim pa da so bile podobne Fiat napake že opisovane na tem forumu ... za začetek pa lahko probaš še z 98 bencinom če slučajno prihaja do klenkanja mora bit potem boljš ... ;)

Uporabniški avatar
Stratos
Nov uporabnik

Napisal/-a Stratos Pe okt 29, 2004 1:49 pm

Grazie vet :!: :D
sibam na servizio fiat da mi pojasnjo... kam ps taco moli (se pravi zakaj se lucka prziga :lol: )
lp

Uporabniški avatar
70M1
Nov uporabnik

Kraj: Lj. Fužine

Napisal/-a 70M1 Sr dec 08, 2004 10:36 pm

Kje v Ljubljani je kak (dober) Fiatov servis? Bi bilo potrebno centrirati kolesa ter dobro fiksirati ležaje. (Pa bremze se tudi sumljivo obnašajo.)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr dec 08, 2004 10:49 pm

Bejbek CinCin je napisal/-a:Kje v Ljubljani je kak (dober) Fiatov servis? Bi bilo potrebno centrirati kolesa ter dobro fiksirati ležaje. (Pa bremze se tudi sumljivo obnašajo.)

zaradi tega ti pa res ni potrebno hoditi k pooblaščnemu serviserju...drugač je pa avto triglav v lj (baragova 5) če se ne motm pooblaščeni serviser...pa zihr so še ostali sam jst ne vem zanje.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
[LePP]
Novinec

Napisal/-a [LePP] Sr dec 08, 2004 10:53 pm

ahahahaha ... mi mamo tut doma pando sam ni 4x4 ampak ta stara z enmu levmu špegl na deni ga ni pa pogon na taspredna kolesa pa 4 prestave ma:), zgodilo se mi je pa nasledno .. pando tišim iz tržiča do kranja na full .. to je tm ene 135 in pol pridem na klanc pred oscept kranj zahod in pandi začne zmankwt moči .. na koncu sem šel 40km/h po avtocesti na kar zapele z avtocesti in mi v križišču crkne .. porinem jo hkraj in postavm trikotnik, no sm mislu d je plo vse k vrgau .. samo pol čez 15min se avto uhladi pa se pelem naprej. Zdj gre pa največ 90km/h več ne gre .. pomojem se je pregrela ... uglavnm nikol tišat tko avta, še posebej ne pande:)
PaPy

Slika

Uporabniški avatar
[LePP]
Novinec

Napisal/-a [LePP] Sr dec 08, 2004 10:54 pm

aja pa panda je od mtke, ne moja! hehe lol :twisted:
PaPy

Slika

Uporabniški avatar
70M1
Nov uporabnik

Napisal/-a 70M1 Sr dec 08, 2004 10:54 pm

Moja je 1000 Fire. Škatla na kolesih. :huh:

[ŠiPa ST] - PaPy je napisal/-a:uglavnm nikol tišat tko avta, še posebej ne pande:)

S temle mojim kršem sm šu enkrat samkrat čez 100 in sicer takrat, ko sem jo sprobal na obvoznici. Sm mislu, da mi bo škripnla. :shock: Zdej se po mest furam med 40 in 60. (No, sej glede na omejitve po večjem delu LJ tud ne morm. (Čeprav bi se ponekod - z BREZHIBNIM vozilom - dalo voziti dosti hitreje.))

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Sr dec 08, 2004 11:14 pm

Panda je cist kul :) s sosolci ns je blo 5 notr smo sli 160 mamo tut poslikan :) edino kar je s tem avtom da gre sklopka rada ce ga tiscis :D k vrti skos v prazn in ce nocs tega mors pac sklopko zjebat :D

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
70M1
Nov uporabnik

Napisal/-a 70M1 Ne dec 12, 2004 12:15 am

Po pregledu pr sestrinem tipu se je izkazalo, da za čuden zvok ni kriv ležaj kolesa, temveč gnil amortizer. :shock: :o Ga bo treba zamenjat.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Ne dec 12, 2004 8:37 am

Pande nkar tišat, resno :) ker boš samo še na servisu... ene so imele "bug", ko se je ta einsprič lučka prižigala s hriba dol, pa tudi ko se je priklopla na tester ni blo nč za ugotovit... Stratos, skoč do servisa vseen...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
70M1
Nov uporabnik

Napisal/-a 70M1 Ne dec 12, 2004 10:12 am

Kva pomen ena oranžna lučka na desni strani volana, tik pod njim? Občasno jo imam prižgano, na njej pa ni nobenega znaka, da bi lahk sklepu, kašn pomen ma.

Drgač pa Pande nkol ne gonm, furam po omejitvah.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To dec 14, 2004 12:23 am

Flok1234 je napisal/-a:A ma mogoče avto že katalizator, če ga ima, je to verjetno lambda sonda, če pa katalizatorja ni, potem je nekaj na vbrizgalnem sistemu, kateri je verjetno 'single point', se pravi enotočkovni!

Lahko ti pa sam zadimi preveč pa ti labda samo trenutno kaže tist ajnšpric.
Na Tempri tut občasno to nardi če se vozž kje v počasni koloni.
Sam na tehničnem je pa pokazal k da jen ov katalizator, dobesedno. In ni noben reku da je lambda fuč.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov