Nasveti in napotki ter povpraševanja...

reml
Nov uporabnik

MOBIHEL PE kit.....uporaba??

Napisal/-a reml To nov 09, 2004 10:53 pm

Pozdravljeni..

Ker sem nenamerno predelal svoj avto in napako skusam cim ceneje popraviti sem se kleparstva lotil kar sam :) Zataknilo se mi je pri kitanju plocevine, in sicer....kupil sem kit MOBIHEL PE kit, navodila za uporabo so zelo povrsna: "Samo za profesionalno uporabo":x , na proizvajalcevi web strani pa tudi ni nic omenjeno glede uporabe. Zraven je se dodana neka tubica-trdilec pasta. sedaj pa me zanima kako uporabim to pasto? Celo vmesam v maso pred kitanjem? Lahko kit z vmesano pasto shranim za dolocen cas in ga kasneje uporabim? Lahko kitam zunaj pri okoli 0 stopinjah..kako temperatura vpliva na kit?:roll: :roll:

Hvala....lp, klemn

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To nov 09, 2004 11:11 pm

em....
Mas kit, pa eno tubo v kateri je trdilec (navadno je roza barve)
Skratka tisti trdilec dodas takrat ko rabis material.
CE bos dodal use skupaj pa bos pusto se bo ti use posusilo in bo zanic.
Torej trdilec dodas sam tolko ga kolko kita rabis trenutno!

Fora trdilca kot ti ze pove beseda je ta da ti kit strdi.
Bolj je mrzlo vec ga moras dat da se bo strdil. Tisto ko pise gor 1-3% je... bla bla s tolko procenta se se ti nebo par dni strdilo.
Dodas po obcutku raj, recim 10%.
Pol hitro naneses kit na povsino in cakas da se posusi.
Kako je ce delas v nizkih temperaturah nebi vedo. se nisem kaj v to spuscal pa tudi delal nisem ko so ble nizke temperature, naj bi pa useen slo
lp

reml
Nov uporabnik

Napisal/-a reml To nov 09, 2004 11:13 pm

Sam tista tuba pa naj bi zadostovala za vso maso ja?

Hvala za odgovor! :D :D :D

Lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To nov 09, 2004 11:41 pm

tista tuba je za vso maso ja. Po občutko nekak tko razdeli da boš porabil tubo na celo maso. Nared si skup prvo malo pa zakitaj.... pa ko ti zmanka spet malo.Sploh če delaš prvič.Glej da ne boš nardil dva extrema kot jaz prvič.
Prva fora:
Iz straha da bom dal preveč trdilca sem ga dal premal..... kit se u enem tednu ni posušil!
Druga fora: mislu da bom na hitr neki pokitu... še preden sem premešal vse skupi je blo že trdo....
Glede temparature pa točno ne vem ampak mislim da ni dobro delat po tko mrzlem kot je zdej.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
ITA_car_fan
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a ITA_car_fan To nov 09, 2004 11:47 pm

js sm porabu celo tubo, pa so mi ostale 2 matice in 1 sponka viška :?: :ue
deadly getaways TM
Slika

reml
Nov uporabnik

Napisal/-a reml To nov 09, 2004 11:53 pm

lisko je napisal/-a: Prva fora:
Iz straha da bom dal preveč trdilca sem ga dal premal..... kit se u enem tednu ni posušil!
Druga fora: mislu da bom na hitr neki pokitu... še preden sem premešal vse skupi je blo že trdo....

hudo...:D :D na to bom pol se posebej pozorn

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Sr nov 10, 2004 12:14 am

lisko je napisal/-a:Glede temparature pa točno ne vem ampak mislim da ni dobro delat po tko mrzlem kot je zdej.

jaz bi tudi rekel da je premraz :D

vem da ni isto ampak samo za info;
prejšnji teden sem nekaj pacal iz poliestra in se ni in ni hotelo strdit dokler nisem s pištolo pogrel (v garaži je bilo okoli 15°c)

poleti se je z isto količino trdilca strdilo v manj kot 10 minutah
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

reml
Nov uporabnik

Napisal/-a reml Sr nov 10, 2004 4:38 pm

ok...pokital sem, :D (v garazi ca. 13 C°) zadeva pa se je tudi dokaj hitro strdila (se pravi sem namesal dobro razmerje kita in trdilca) in to brez kake grelne pistole. Brušenje pa pride na vrsto jutri, tako da bo moj avto moral pocakati zunaj, ker v nasi garazi nima najvisje prioritete :x

Srcno pa upam da zaradi tega ne bo nic narobe s kitom (da ne bo spokal ipd.) :D

Lp

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr nov 10, 2004 10:30 pm

PA lepo premesaj kit, ce ostane nekje sam trdilec bos mel pol luknje.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr nov 10, 2004 11:57 pm

reml je napisal/-a:ok...pokital sem, :D (v garazi ca. 13 C°) zadeva pa se je tudi dokaj hitro strdila (se pravi sem namesal dobro razmerje kita in trdilca) in to brez kake grelne pistole. Brušenje pa pride na vrsto jutri, tako da bo moj avto moral pocakati zunaj, ker v nasi garazi nima najvisje prioritete :x

Srcno pa upam da zaradi tega ne bo nic narobe s kitom (da ne bo spokal ipd.) :D

Lp

Ko je kit suh (ponavad okol pol ure če zmešaš dobro mešanico.. sam zmešam tko da je nekak u 10tih minutah suho...) Lahk ti magr na aljasko greš pa ne bo škodl. Tko da nič bat :) jaz sem lan na isto foro kitu cel avtu pa mi s časom ni šlo skupi pa sem se več ko en teden flekast okol vozu :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov