Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Audi A4 števec temperature hladilne tekočine

Napisal/-a Slide Pe nov 12, 2004 2:15 pm

Manjši problem, ki sploh ne vem če je problem...
Kazalec se včasih dvigne le za milimeter, torej kaže ene 62 stopinj...avto se tako rekoč po števcu sploh nikol ne zagreje, čeprav obrati zelo kmalu normalno padejo, pihat začne vroče itd...
Ko avto ugasnem, grem v štacuno in pridem nazaj, pa avto zalaufam, se pa kazalec povzpne na 90...torej tko ko se je zmeri...(zelo hitro in tam ostane ko pribit, ne glede na to kaj delam, al vozim počasi ali hitro)
Zopet ustavim nekje drugje, ugasnem, prižgem...temperatura zopet "62" stopinj...cager se pač le malenkost dvigne...kokr mam od prej izkušnje je ta avtu tudi po dveh urah stanja ostal topel in je temperatura kvečjemu padla za kakih 5-10 stopinj po števcu...ali pa še to ne...
Ali j kaj narobe s števcem...ker obrati in to delajo normalno, tako kot so zmeri...mrzel motor--->nekoliko povišani pač--->kratek čas--->obrati se ustalijo tam kjer se tudi morajo...
Ali je tu kakšen termostat kriv, da temperatura res tko niha...ali kaj...
Skratka avto laufa normalno(ne tko kot da bi cel čas pod "zaugom" delal) tko kot prej...števec pa kaže da temperatura h.tekočine zelo niha...

Upam da ste me razumeli, za odgovore bom zlo hvaležen...
Je pa ti prva okvara in me zato še bolj grize...

LP, Slide
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Pe nov 12, 2004 2:21 pm

jst bi prej reku da je števček pokvarjen.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Real M
Nov uporabnik

Napisal/-a Real M Pe nov 12, 2004 2:21 pm

verjetno ti je senzor temperature tekocine crknu, samo vprasanje kater..jih je vec
RIDE OR DIE !!!

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe nov 12, 2004 2:25 pm

Jaz sem pa mislil da imaš petko!? :roll:
;)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe nov 12, 2004 2:26 pm

maky je napisal/-a:jst bi prej reku da je števček pokvarjen.

Enkrat je že šel kombi inštrument(števci) ven...ko je fotr skuru motorček od ure :EE
Ker je ene 4x falil točen cajt...je pa zelo natančen...v peto je cagar nehal it okrog...hvala bogu garancija...zdej je ni več, tko da ne upam pomislt kok koštajo komplet števci :?

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe nov 12, 2004 2:26 pm

feto je napisal/-a:Jaz sem pa mislil da imaš petko!? :roll:
;)

To je družinski avto ;) Ki ga tudi jaz dost vozim in milorečeno edini opazima takšne "pizdarije" :roll:

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand Pe nov 12, 2004 3:29 pm

Menjaj senzor temperature in mislim da bo OK.

Senzor se bri bencinarju nahaja na glavi nad menjalnikom, pri dizlu pa na levi strani motorja nad oljnim filtrom. Oba pa sta v črnih prirobnicah, ki so pritrjene na glavo.

Senzor ima štiri kontakte.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe nov 12, 2004 3:32 pm

Mi lahko zaupaš še okvirno ceno? Sej ubistvu nima pomen...zamenat je treba....dobro je pa vedeti ;)

skiro
Nov uporabnik

Kraj: planet zemlja

Napisal/-a skiro Pe nov 12, 2004 4:33 pm

Slide to se je pri men isto začelo pri A3, sredi vožnje POLETI!!, mi je temp. takoj padla na pribl. 70 st., pa je avto bil ogret. Štos je tudi v tem, ko pa je bil avto hladen mi je začel ventilator laufat.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe nov 12, 2004 4:54 pm

In kaj je blo?

skiro
Nov uporabnik

Napisal/-a skiro Pe nov 12, 2004 5:02 pm

Menjali so mi senzor za temperaturo hladilne tekočine, pa nekaj v zvezi z elektoniko je blo sam se zdajle glih ne spomnin kaj konkretno, mam pa zdej probleme z števcem, ko je v avtu hladno mi armaturka ne sveti, šele po določenem času ko se temp. v avtu dvigne začne najprej blinkat števc za benz začne nabijat, temp. pa prav tako ne kaže pravilno, ampak vsaj ventilatorja ne vklaplja. No in sem šel na servis, tam mi avto priklopjo na tester in nič ne ugotovijo da bi blo z elektr. kej narobe, ampak, da se je števec pokvaril. Vprašam za ceno, odgovor 98.000,00 SIT. :shock:

skiro
Nov uporabnik

Napisal/-a skiro Pe nov 12, 2004 5:02 pm

aja kupujem števc za A3, če ga kdo ima naj mi pošlje PM.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe nov 12, 2004 5:09 pm

skiro je napisal/-a:Menjali so mi senzor za temperaturo hladilne tekočine, pa nekaj v zvezi z elektoniko je blo sam se zdajle glih ne spomnin kaj konkretno, mam pa zdej probleme z števcem, ko je v avtu hladno mi armaturka ne sveti, šele po določenem času ko se temp. v avtu dvigne začne najprej blinkat števc za benz začne nabijat, temp. pa prav tako ne kaže pravilno, ampak vsaj ventilatorja ne vklaplja. No in sem šel na servis, tam mi avto priklopjo na tester in nič ne ugotovijo da bi blo z elektr. kej narobe, ampak, da se je števec pokvaril. Vprašam za ceno, odgovor 98.000,00 SIT. :shock:

No tega pr meni ni...meni samo temperaturo čudno kaže...upam da bo tako tud ostalo, ker če bo pa lightshow...po pa znorim :?

skiro
Nov uporabnik

Napisal/-a skiro Pe nov 12, 2004 5:18 pm

Slide ker letnik je vaš Audi?

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR Pe nov 12, 2004 5:46 pm

Meni je isto nagajalo na audiju pa mi je na servisu rekel da dokler gretje dela ni panike, da je samo termostat ali pa senzor za temperaturo. Prbližna cena pa je 5k za senzor ali pa termostat. Samo takrat je mel računalnik zaseden pa ni mogu rečt kaj je (so mel probleme z novim A8 ) :?

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Pe nov 12, 2004 6:10 pm

ja js tud mislim, da je kriv ta senzorček smo imeli enako paniko sam na roverju ;)
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Pe nov 12, 2004 9:13 pm

To, da pade, ko je ogret seveda ni v redu. Bi pa povedu to, da je pri večini avtov, definitivno pa pri VW koncernu tako, da je avto hladen do neke magične meje (pri Oplu je to med 78 in 80 stopinjami) in se števček šele nad to temperaturo povzpne na 90 (delovna temperatura) in tam stoji do nekih 105 stopinj, ko pa doseže 3. stopnjo, ko števec skoči na rdeče, ko je avto pregret. Nekateri modeli sicer nihajo nekaj okoli 90 vendar je takih malo. Torej, čeprav zgleda prikaz temperature zvezno, je v resnici digitalen.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So nov 13, 2004 12:30 pm

Hja...rjuhar...za Opla poznam to...
Pri Audiju je pa zmeraj dost lepo in zvezno naraščal števec, tko da je razlika očitna ;)

Hvala vsem

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 So nov 13, 2004 12:54 pm

Ravno včeraj sem preverjal senzor temperature in sem ugotovil, da števec pobira podatek o temperaturi drugje, kot motorna elektronika. Vsaj pri meni je tako, predvidevam pa, da je pri tebi enako. Če se prav spomnem se da tudi števec pregledati na testerju. Mogoče bi kaj pokazal. Probaj pa tudi preveriti dejansko temperaturo hl. tekočnine in primerjati s števcem. Jaz bi ugibal, da se števec na armaturi zatika.

Uporabniški avatar
Real M
Nov uporabnik

Napisal/-a Real M So nov 13, 2004 1:52 pm

Senzorjev ki pobirajo temperaturo hladilne tekocine je vec...jst sm v mojem prejsnem golfu II imel 3 senzorje.. tako da lepo enostavno poglej v ekspanzijsko posodo, potem vem da je en na ceveh hladilne tekocine, en je v bloku... pa se ksn bi se najdu...

Na testerju dvomim da bo kej pokazalo...

Drugace pa pre VW stevec temeperature lepo zvezno narasca!!!

LP

Real M
RIDE OR DIE !!!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov