Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Bosh pumpa & stuff

Napisal/-a lisko So nov 13, 2004 5:59 am

Ma kdo slučajn skico bosh pumpe? Da videm kok je tole sestavljen.... in pa zanima me če se pumpa maže z oljem iz motorja al zato skrbi nafta?
Ker če se maže iz motorja.... pol mi počasn jasn ratuje zakaj mi zjutraj vžge sam po treh cilindrih (ena diza zgubi pritisk). Opazu oz. gruntat sem pa začel to, ker sem opazu da mi včasih narašča nivo olja (hladilne ne zmankuje tudi kake smetane ni nikjer) torej edina logična razlaga da uhaja nafta prek pumpe u motor....
Prav sklepam????
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So nov 13, 2004 1:14 pm

Ti bom probal kaj poiskat

MacK
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a MacK To nov 16, 2004 8:37 pm

Ma lisko te pa mam jaz probleme? :P Dobro da mi se vsaj to dela :!: :o Sprobaj ce so grelne vredi... ceprav meni avto kleple kot ursus ko ga zazenem :-P

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To nov 16, 2004 10:53 pm

MacK je napisal/-a:Ma lisko te pa mam jaz probleme? :P Dobro da mi se vsaj to dela :!: :o Sprobaj ce so grelne vredi... ceprav meni avto kleple kot ursus ko ga zazenem :-P

Mah to mi dela že tko skoz ko ga ma..... če na renault serviso niso znal zgruntat kaj je narobe..... pa prav na bosh servisu ni vedu kaj bi blo..... pol pa že more bit tko... se sploh ne sekiram pač mal gasa držim dokler laufa po treh pa gre lepo pol. Poraba je po zadnjih podatkih 4.6 pelje se super..... nimam pripomb ti pa tko sam jamraš pa vse ti crkuje tko da sam tih bod :P

Pač tko sem mislu če ma keri kak načrt da jaz to mal videm kak je nardjeno ker narazen je še nisem mel :) mam pa u mislih že dolgo da bi nardil generalko pa obnovo pumpe pa vsega..... jeba tega avtka ne dam stran dokler ga ne razbijem (upam da ne) Prerjal ne bo ker ga sproti rihtam :P
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Sr nov 17, 2004 3:10 pm

Kaj pa če bi probu dize zamenjat?
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Sr nov 17, 2004 3:22 pm

ni jih treba menjat, obnova je dosti cenejša.

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Sr nov 17, 2004 4:38 pm

Ja Lisko, kaj še zdaj nisi menjal diz in svečk :? :P . Pa to sem ti jaz že davno priporočal. D-tlačilka se maže z oljem od motorja ali pa tudi ne. Pri R5 je verjetno kar od motorja. Večja verjetnost pa je, da so dize fuč in ti spira cilindre (ali pa enega) in ti nafta teče mimo bata v karter (nevarno da cilinder ribne). Tako da čim prej dat pregledat/menjat dize in svečke ;) pol pa dalje.
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr nov 17, 2004 8:13 pm

din je napisal/-a:Ja Lisko, kaj še zdaj nisi menjal diz in svečk :? :P . Pa to sem ti jaz že davno priporočal. D-tlačilka se maže z oljem od motorja ali pa tudi ne. Pri R5 je verjetno kar od motorja. Večja verjetnost pa je, da so dize fuč in ti spira cilindre (ali pa enega) in ti nafta teče mimo bata v karter (nevarno da cilinder ribne). Tako da čim prej dat pregledat/menjat dize in svečke ;) pol pa dalje.

Konkretno me zanima bosh pumpa... torej ma kdo kako shemo?
Din..... svečke so nove+preverjene, pumpa je nastavljena,dize so prekontrolirane in so OK. Nisem zastonj dal 26 jurjo za servis pred dvema mescema :)
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov