Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Zavorni pedal se pogrezne.....

Napisal/-a pugi405 So nov 13, 2004 12:04 pm

Prejšnji teden sem prvič opazil, da se je pogreznil zavorni pedal v poden, a ni blo zavornega učinka. Ko pedal napumpam bremza ok. Tudi drugače je zavorni efekt bolj kilav :evil: :evil: . Je pa res, da mam zavorno olje že čist črno. :oops: :oops:
Kolk kej pride menjava olja?

crazi
Stalni uporabnik

Kraj: Konjice

Re: Zavorni pedal se pogrezne.....

Napisal/-a crazi So nov 13, 2004 12:07 pm

zavorni cilinder zamenjaj, zraven pa tut olje! če boš menjal samo olje bo ista pesem!!!
Slika
PUNTO GT 1.4 132KM

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So nov 13, 2004 12:13 pm

crazi je napisal/-a:zavorni cilinder zamenjaj, zraven pa tut olje! če boš menjal samo olje bo ista pesem!!!

Zavorni cilinder je bil zamenjan. Pomoje je sam zrak pršu noter :roll:

mare23
Stalni uporabnik

Kraj: Koper, Izola

Napisal/-a mare23 So nov 13, 2004 12:14 pm

Vsekakor olje, ker se s časom zgosti, ter s tem pripomore k tršemu pedalu in slabšemu zaviranju.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So nov 13, 2004 12:16 pm

Emmmm tole so simptomi zraka u sistemu..... menji olje pa odzrač zavorni sistem.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So nov 13, 2004 12:21 pm

zadni cilindrčki so ti crknili (če imaš zadaj pakne) zato ti pa tam olje spušča....poglej če ti ga kaj zmanjkuje....pa obvezno zamenjat kompletno olje ter dodobra prezračit sistem...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So nov 13, 2004 12:29 pm

šmeks je napisal/-a:zadni cilindrčki so ti crknili (če imaš zadaj pakne) zato ti pa tam olje spušča....poglej če ti ga kaj zmanjkuje....pa obvezno zamenjat kompletno olje ter dodobra prezračit sistem...

Olja mi ne zmanjkuje..

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky So nov 13, 2004 1:03 pm

lisko je napisal/-a:Emmmm tole so simptomi zraka u sistemu..... menji olje pa odzrač zavorni sistem.

se strinjam. samo če pravi da je zamenjan celinder je ponavadi priporočljivo menjtat tud olje zravn. drugače pa odzrači in bo bolje.
SlikaSlika

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 So nov 13, 2004 1:22 pm

mare23 je napisal/-a:Vsekakor olje, ker se s časom zgosti, ter s tem pripomore k tršemu pedalu in slabšemu zaviranju.

Olje se sčasoma napije vlage in postane vodeno. Zaradi tega ga je potrebno menjati.

Zavorni cilinder je ena od najmanj pokvarljivih stvari na avtomobilu in gre redko. Pugi405, stisni pedal in če stoji na mestu je v redu, če se pa počasi pogreza je pa verjetno res nekaj narobe z cilindrom. Olje je priporočljivo menjati na (mislim da) 4 leta. Ali si prepričan, da ni bilo treba doliti olja? Poglej pri kolesih, da ni katera od ploščic padla ven. Če je cilinder v redu ti svetujem, da samo menjaš olje.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix So nov 13, 2004 1:27 pm

Po domače se reče, da boš mogo ainliftat...pritiskaš na pedal, en pa odvije čep in ko olje ven priteče, zategne.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So nov 13, 2004 1:43 pm

Odkar imam avto v 3h letih nikoli nisem dotočil kapljice olja. Nivo je vedno isti. Ko pritisnem pedal, gre do ene meje potem pa naprej ni mogoče pritistit.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD So nov 13, 2004 9:44 pm

Pugi405 je napisal/-a:Prejšnji teden sem prvič opazil, da se je pogreznil zavorni pedal v poden, a ni blo zavornega učinka. Ko pedal napumpam bremza ok. Tudi drugače je zavorni efekt bolj kilav :evil: :evil: . Je pa res, da mam zavorno olje že čist črno. :oops: :oops:
Kolk kej pride menjava olja?

Ko je men to delalo je bil glavni zavorni celinder zanič
Slika

Uporabniški avatar
freemind
Nov uporabnik

Kraj: Izola

Napisal/-a freemind Ne nov 14, 2004 7:38 pm

hmmm,se opravicujem ce se vmesam v temo, sam mam podoben problem ki mi sivi lase!

tko je zadevam isto se mi dogaja kot gospodu, pedal prime nekje na polovici in dol pada, zavore pa prijemajo bolj slabo, ce napumpam je malo visji , pa kr hiter se vrne v isto lego...

kaj smo naredili:
prve celjusti sneli, jih precistli, pregledali, in delajo ok
zadnji celindercki, ne puscajo in delajo ok, ferode pa so priblizane tko da skor ni lufta, med bobnom in ferodo
ojle ne pusca nikjer, preverjeno
menjali smo tudi glavni celinder, pa tudi ni pomagalo,
vse kar je se osatlo je zavroni ojačevalnik, a je možno da je on kriv? ce ni kaj bi pa lohk blo???
aja prezraceno je pa tud blo... ojle je novo!

Hvala za odgovore!

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 Ne nov 14, 2004 7:48 pm

Ravno zavorni ojačevalnik (servo), kot sem že pisal nekaj postov višje. Tesnilo spusti in pušča.

Uporabniški avatar
freemind
Nov uporabnik

Napisal/-a freemind Ne nov 14, 2004 8:00 pm

to sem tud ze cu, sam pol pa en drug mehankar reku da ni res... da ni to krivo, zato sm pa raj tle vprasal. kolko pa ta zadeva stane nova?

dzip: Daihatsu Feroza 1.6 16v L91

Uporabniški avatar
freemind
Nov uporabnik

Napisal/-a freemind Ne nov 14, 2004 8:04 pm

aja pa se to vprasanje, je mozno menjat samo tesnilo?

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Ne nov 14, 2004 8:10 pm

če se zgodi, da enkrat zmanjka olja, pa pritisneš na pedal, potegne zrak. nič ne pomaga olje dolit, če ne spustiš ven zraka.zaradi tega prime komaj, ko večkrat pritisneš. tako če je menjan cilinder, je treba zrak ven spustit. madona.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
freemind
Nov uporabnik

Napisal/-a freemind Ne nov 14, 2004 8:12 pm

ocitno nisem dovolj jasno napisal, sitem je prezracen!
zraka ni, in sitem nikjer ne pusca da bi ga notr vleku
pedalj je pa precej trd...

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne nov 14, 2004 9:51 pm

freemind je napisal/-a:ocitno nisem dovolj jasno napisal, sitem je prezracen!
zraka ni, in sitem nikjer ne pusca da bi ga notr vleku
pedalj je pa precej trd...

Na mojem avtu je pedal normalno trd :oops: oz. ga pritisnem in se poda normalno do tam kot vedno - do polovice (ne znam bolj razložit) :oops: Če pedal napumpam, ko je avto ugasnjen pa je trd (logika a ne ) :roll: ? Če bi zavorni cilinder bil zanič, bi moral bit pedal mehak :?: .

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 Ne nov 14, 2004 11:26 pm

@Pugi405: Pedalo moraš tiščati notri in če se počasi pogreza (npr. pol minute) je to.

@Freemind, nov je verjetno zelo drag, ampak za vsak slučaj vprašaj. Pri nekaterih se ga da razdreti in menjati tesnilo, drugi so zaprešani skupaj in se menja celega. Ponavadi paše tudi od drugih znamk, tako da ni tak problem iskati rabljenega. Če ni bila ravno serijska napaka pri tem tipu vozila se nimaš česa bati pri rabljenem, ker te stvari ponavadi preživijo avto. Drugače pa vprašaj še pri kakem drugem mehaniku, jaz bi tako preko foruma težko rekel, da tisti, ki je zadevo videl nima prav.

Sedaj sem se spomnil še enega testa. Pustita avto stati kako minuto in poslušajta pri pedalu in cilinder pr motorju. Brez da pritiskaš zavoro se sliši rahlo piskanje, ker pušča. Ni pa nujno, da kaj slišiš, oziroma da lahko zaradi tega izključiš to.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov