Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

čuden zvok motorja

Napisal/-a marko stare So nov 13, 2004 6:56 pm

Kolega ima en problem oz. ga nervira čuden zvok motorja, predvsem ko je hladen. Sam sem previril oz slišal, da je res malo moteče. Zelo težko je določit odkod prihaja, sliši pa se tako kot bi bil kak ventil, odmična, ojnica..v glavnem ta ropot je najbolj slišen ko je motor hladen......... ko je topel se to ne sliši oz. vsaj meni se ni zdelo, sem pomislu da mogoče gre za klenkanje ko laufa pod čokom.........ja gre pa za mitsub. motor 1,6 16v ;) :!: :?:

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So nov 13, 2004 7:01 pm

dročnik ropota mogoče?
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So nov 13, 2004 7:54 pm

mah težko je tkole rečt preko foruma....bi blo potrebno slišat...kot je pugi reku,lahko so dročniki....katero olje pa uporablja? naj da naslednjič malce bolj viskozno olje...mogoče je sam olje krivo...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare So nov 13, 2004 9:18 pm

Sem še malo kontaktiral pravi, da je slišno bolj vse do takrat, ko po domače spusti čok loputa oz. ko se motor ogreje, olje pa ima castrol 10-40 kot je predpisano, sicer je težko preko foruma kaj konkretnega reč, pa vendar, par napotkov preden gre na servis, da mu ne bodo pol mašine zamenjali, ker ma prev. nekaj manj kot 100000 km
mislim da ma gnano drugo odmično z verigo, da nima ta veriga lufta pa ob kaj tolče, ker se mi zdi da ravno na tem mestu se najbolj sliši......ma kdo kake iskušnje kaj naredit? :D :) drugače motor delo O.K. :D

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Po nov 15, 2004 10:47 pm

Ce je zvok takle: "tktktktktk", potem je Pugijeva diagnoza skoraj 100% pravilna ;) Menjava olja verjetno ne bo pomagala, popravilo pa je dokaj drago, ker je treba menjat VSE drocnike in ne samo tistega, ki najbolj ropota :( Japonski avtomobili dolgo casa delajo brez problemov, ko se pa enkrat zacnejo kvarit, so pa popravila zelo draga... :|

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso To nov 16, 2004 12:24 am

Na moji alfi tud ropota pr vžigu in še ene par sekund.baje je variator faze in ni nč škodlivga.čeprov nimam pojma kaj to pomen u praksi(variator faze).ne vem pa kako je to pr tvojmu avtu.

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare To nov 16, 2004 6:58 pm

Ja, kolega je opravil servis nič hudega baje samo zrahljana veriga za pogon druge odmične, zdaj deluje ok. ....hvala za vaše odgovore :D :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov