Nasveti in napotki ter povpraševanja...

MacK
Novinec

Kraj: Maribor

Avto vlece v desno!

Napisal/-a MacK Po nov 15, 2004 9:44 pm

Pozdravljeni.

Danes sem, tak kot marsikateri izmed vas menjal gume. Gume so nove ampak obnovljene in zdaj mi avto zelo vlece v desno. Optiko sem naredil 2 meseca nazaj. Ker sem pac panicar sem se odpeljal na preventivnega in so mi rekli da mam zrak v puši od vilice na desni strani - like whatever?! Gre se pa za avto R5 - dizel. Prej sem se opazoval malo avto na ravnem in ugotovil da je na desni strani razdalja od gume do blatnika cca 2cm krajsa kot na levi :?:

Upam da mi lahko kdo pomaga, ker bom pocasi znorel zaradi tega avta :cry:

Lp MacK

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Avto vlece v desno!

Napisal/-a _Jerry_ Po nov 15, 2004 10:32 pm

MacK je napisal/-a:Pozdravljeni.

Danes sem, tak kot marsikateri izmed vas menjal gume. Gume so nove ampak obnovljene in zdaj mi avto zelo vlece v desno. Optiko sem naredil 2 meseca nazaj. Ker sem pac panicar sem se odpeljal na preventivnega in so mi rekli da mam zrak v puši od vilice na desni strani - like whatever?! Gre se pa za avto R5 - dizel. Prej sem se opazoval malo avto na ravnem in ugotovil da je na desni strani razdalja od gume do blatnika cca 2cm krajsa kot na levi :?:

Upam da mi lahko kdo pomaga, ker bom pocasi znorel zaradi tega avta :cry:

Lp MacK

Premontiraj kolesa ;) Ce si kupil vse 4 nove gume, zamenjaj sprednje z zadnjimi, ce pa si vzel samo sprednji dve, potem jih zamenjaj samo na sprednji osi. Optika se dela na razlicne nacine in zelo verjetno je, da ti je tisti, ki je delal optiko, uposteval tudi obrabljenost prejsnjih gum in to kompenziral :roll: Moral bos do vulkanizerja in se malo igrat in preizkusat 8) Po mojem bo ze to pomagalo, ce pa ne bo, potem pa nazaj na optiko in zahtevaj novo nastavitev kot reklamacijo... :?

Ce bi pa rad videl kaj so problemi, si pa kupi Audi A8 ali pa BMW 850... (sala) :P

MacK
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a MacK To nov 16, 2004 8:34 pm

Sem bil danes pri vulkanizerju, da mi je premontiral prednje in zadnje pa ni nic boljse. jutri bom sel spet na optiko. spet 5 cukov :x

Lp

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 To nov 16, 2004 8:39 pm

Kam pa voziš avto na optiko? Ponavadi ti tam pregledajo podvozje in če ni v redu se sploh ne dela optike. Če je pa kak Jože, ki dela z vasservago pa seveda rad naredi, če je treba tudi vsak teden.

Mogoče posedena ali zlomljena vzmet?

Uporabniški avatar
gre_up
Novinec

Kraj: LJ barje

Napisal/-a gre_up To nov 16, 2004 10:58 pm

vsaj ena od obnovljenih gum je z napako,

sem imel sam pred leti isto situacijo z R5, z letnimi gumami naravnost, z obnovljenimi pa v levo
menjava gume za drugo je je stvar uredila

če si se z letnimi pripeljal do vulkanizerja naravnost, naj vulkanizer ugotovi katera od gum ima napako, in ti jo lepo zamenja z novo/drugo :!:

LP
G
Nasveti so dani v dobri veri, za rezultate ne odgovarjam!
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To nov 16, 2004 10:59 pm

mitja320 je napisal/-a:Kam pa voziš avto na optiko? Ponavadi ti tam pregledajo podvozje in če ni v redu se sploh ne dela optike. Če je pa kak Jože, ki dela z vasservago pa seveda rad naredi, če je treba tudi vsak teden.

Mogoče posedena ali zlomljena vzmet?

Ma tota njegova petka je u takem kurcu da ma srečo da se še sploh pelje. :P :D
Mislim mal ga vleče na 14 let starem avtu pa že jamranje po celem forumu :D
Sicer pa če si reku da maš one gumice hin..... pol je možn da zarad tega vleče.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To nov 16, 2004 11:03 pm

aja neki sem se spomnu..... Men je pred kakima dvema mescema začel avtek plavat med vožnjo. Dobesedno ga vleklo (včasih u levo včasih u desno), v ovinkih je bil včasih stabiln včasih ga je kr neslo po svoje....Dobesedno mučna vožnja.... kr neki si ga mogu popravljat.....
In kaj je blo? Počeno pol podvozja spredi (na stiku med školko in podvozjem ene 50cm dolga razpoka)..... ampak seveda pod centimetrsko izolacijo....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov