Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Guinness
Nov uporabnik

Kraj: Lj

Fiat Brava problem pri vzigu

Napisal/-a Guinness Ne nov 21, 2004 4:41 pm

No pravkar sem se registriral čeprav že dolgo spremljam ta forum, sedaj pa tudi sam potrebujem pomoč :(
Torej zadnje čase mi je na fiat bravi l.00 prevoženih 90k km avto ob mrzlem vremenu zjutraj malo težje vžgal. Danes zjutraj se je odločil, da dokončno ne bo več vzigal v tako mrzlih jutrih. Sedaj pa problem po menjavi akumulatorja mi takoj ob vžigu nabije 4000 obratov in jih ne spusti (po pol minute sem ga raje ugasnil, ker to za mašino najbrž ni najboljše pri 0 st.) Torej ali je možno, da se je to zgodilo zaradi nepravega postopka odklapljanja in priklapljanja aku. (Znanec pravi, da bi to znalo biti ravno to). Ali ima kdo drug kakšno idejo???
Vnaprej hvala za pomoč

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne nov 21, 2004 4:47 pm

ne ni krivo odklapljanje akumulatorji (če maš centralca,daš eno šajbo dol,ker se ko ga priklapljaš rad sam zaklene,no najprej daš minus klemo dol nato še plus....za priklop pa najprej + potem pa -

prej bi reku da moraš spucat motorček prostega teka...
nagaja pa ti lahko tudi senzor za vžig,ali pa za senzor za hladen zagon
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Po nov 22, 2004 9:42 am

Če se ti to dogaja točno po menjavi akumulatorja, se je ob menjavi zmešalo računalniku.
Predlagam, da aku ponovno odklopiš (izklopljeni vsi porabniki, najprej minus, nato plus), počakaš par minut in priklopiš nazaj...
Skoraj ne verjamem, da bi računalnik kar crknil, sicer pa je tudi možnost.
Če to ne bo pomagalo, ti na servisu priklopijo zadevo na rač. in dorečejo kaj je.
V najslabšem primeru kupiš drug rač. preko oglasnika...

Guinness
Nov uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Guinness Po nov 22, 2004 4:41 pm

Bravo peters zadel si žebljico na glavico :D bilo je točno to (na srečo), da se je računalniku kot kaže malo strgalo, sedaj deluje bp.
Hvala obema!

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Serđo™ Po nov 22, 2004 8:30 pm

hum, men ni nikol delal problemov niti se mi ni zaklenu moj bravo, pa sm ze ene parkrat vn pa not dajal aku

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po nov 22, 2004 9:01 pm

Serđo™ je napisal/-a:hum, men ni nikol delal problemov niti se mi ni zaklenu moj bravo, pa sm ze ene parkrat vn pa not dajal aku

jah imel si srečo (se mi je že zgodil) da sm pozabu šipo dol dat al pa vrata odprta pustit pa se je avto hop zaklenil....ključi pa notr....tko da bolje preventiva....
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov