Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Seba
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

avtoradio Audi A4

Napisal/-a Seba To nov 23, 2004 4:46 pm

imam A4 98' letnik in original avtoradio kasetnik not. Zdaj, ko so se začeli hladni dnevi mi zjutraj gumb za glasnost šteka. Vklopim radio pa se dere ko hudic, pa vrtim, pa kr glasno, tiho, glasno, tiho in to tak da se bojim, da mi še kje zvočnike skuri.Ko pa se avto zagreje in s tem tud avtoradio, pa je vse normalno. Kaj bi lahko bilo to? Kaj bi se dalo nardit?

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy To nov 23, 2004 5:21 pm

nimam pojma kaj bi blo, svetujem ti da najprej segreješ avto in nato vklopiš radio

Seba
Nov uporabnik

Napisal/-a Seba To nov 23, 2004 5:50 pm

ha ha. ta je bla dobra ja. Sprva sem res tak nardil, ker nisem mogel drugega. zdja sem skapiral, da pri neprizganem malo vrtim gumb v levo, desno, pa je pol gut, ampak to se mskapiral, po določenem času, ko sem stal v križišču pa nisem mel za delat :)
Na Porscheju Mb mi je kr reko, mi ne popravljamo radiev, pridite, pa bomo zamenjali. ha ha sure pa bom dal 600 eurov za novega!! :evil:

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To nov 23, 2004 6:07 pm

slabi kontakti..
odvisn kolk je zuni mraz, lahk ti kej tud mau zmrzne
da se rešt, sam je treba razdrt pa pogledat
kaj pa če bi ga zamenu z neoriginalni, oz običnim?
5000 je kasetar
od 20 dalje cd
...
podpis

Uporabniški avatar
Drasoss
Novinec

Napisal/-a Drasoss To nov 23, 2004 6:14 pm

Gumb za priziganje = potenciometer je fuc, je treba spucat, mal kontakte na potenciometru ocist, najverjetneje bo treba zamenjat gumb

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To nov 23, 2004 6:37 pm

verjetno kondenz, slab stik... na gumbu za prižgat oz glasnost štimat!!
A je to vse isti gumb??A se ta gumb vrti v levo in desno (neomejeno) ali samo za en obrat??
Če samo za en obrat- pol je potenciometer- za spucat, al pa za zamenjat!!
Če ima "neskončen" gumb(gumb se vrti v levo ali desno kolikor hočeš), potem ima posebaj stikalo za prižgat in posebaj 2(dva) stikala za glasnost (+ in -)!
V tem primeru je treba zamenjat(ali spucat) stikala!

Lahko so pa samo hladni loti in ni dobrega stika, ko pa se segreje, se materjal malo razširi in popravi stik!
Vse to so malenkosti (vsaj ponavad)

Seba
Nov uporabnik

Napisal/-a Seba Sr nov 24, 2004 12:38 am

ja gumb je samo 1. Za vklop pritisneš, pa skoči ven in potem vrtiš neomejeno levo in desno. Radia pa ne bi menjal, sploh ne s kakim poceni.Original radio najlepše not paše :)
Torej poznate koga v mb in okolici, ki bi mu lahko dal to za zaupat. Glede teh "strokovnjakov" na področju elektronike nimam dobrih izkušenj!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr nov 24, 2004 9:13 am

V našem A4 je zdej MP3 radio Pioneer...prej smo mel pa original kasetarja...oznake od pioneerja ne vem, skratka važno je da ma POPOLNOMA ENAKO rdečo osvelitev kot Audi, drugače ga tud jz ne bi vzel....
Resnično ni razlike v barvi osvetlitve, igra bistveno bolj kvalitetno, edino display je nevtralne barve...

Pa še to, praviš da ne manjaš za "poceni avtoradio" Audijevi originalni radiji so precej precenjeni, to mi je zaupal(neuradno) celo trgovec na servis in je rekel naj grem raje po en drug radio, ker bo tud ziher lepše igral...razen če mam 2x300k odveč še za BOSE ozvočenje in najboljši radio :shock:...
Cena za tega Pioneerja je menda okrog 60k...ali pa nekaj manj, ne spomnim se dobro...

LP, Slide
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Sr nov 24, 2004 9:31 am

Jst mam doma enga tazga Audijevga AR viska doma... kupis? ;)
Drugac ti pa svetujem, da nabavis kakega Blaupunkta (original AR je tut Blaupunkt btw). Jst sem recimo v svojega dal Blaupunkt Daytona MP53, pa sem full zadovoljen z njim. Direkt identicno osvetlitev ima kot Audi (se vid da tut drugac proizvaja AR za Audi). Pioneerja pa se nisem videl, da bi mel genau enak odtenek rdece.
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr nov 24, 2004 9:39 am

Bom probal slikat, pa pokažem da ma Pioneer POPOLNOMA ENAKO...dočim ima blaupunkt bolj oranžno, smo ga mel pa v prejšnjem Audiju in je blo vse rdeče, blaupunkt pa bolj oranžno rdeč...edino če so novi bolj rdeči zdej ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Sr nov 24, 2004 10:43 am

Jst sem imel pa prej enega starejsega Pioneerja 2300 serijo, pa je bil bolj oranzno-rdec. :P

Zgleda so pol oboji uskladili barve, ker men se v moji A3 ujema 100% z armaturko ;)
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Seba
Nov uporabnik

Napisal/-a Seba Sr nov 24, 2004 4:41 pm

ja če ne bo šel gumb popravit, valda ne kupim audi avtoradio še enkrat, ni tolko casha, pa itak je precenjen. samo pac cover original paše, pa tak zlito s konzolo :) Drugi pa štrlijo par mm ven :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: zundapp in 8 gostov