Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Parkirišče in kasko

Napisal/-a daewoo_rugby Sr nov 24, 2004 10:47 pm

čav mene zanima, na parkirišču, pred kolosejem mi je en zabil vrata uspred in uzad in mi je naredu 2udolbine, na eni je šla metal barva dol, mam polni kasko in vse kombinacije, pa me zanima, če ti za to kej odbijejo franšizo al pa kej, a se mi bo nasledn let kej poznal pri zavarovalnini :?: sm pa prjavu policiji.

prosim in hvala za odgovore :D

Uporabniški avatar
4gti
Novinec

Re: Parkirišče in kasko

Napisal/-a 4gti Sr nov 24, 2004 10:52 pm

daewoo_rugby je napisal/-a:mam polni kasko in vse kombinacije, :D

Če imaš polni kasto je tvoja odbitna franšiza =0% Ne morejo ti nič odbit oz. ti ne smejo.V primeru če ti pa prijava. :lol:

Uporabniški avatar
s3c
Novinec

Kraj: Kranj

Re: Parkirišče in kasko

Napisal/-a s3c Sr nov 24, 2004 10:54 pm

daewoo_rugby je napisal/-a:čav mene zanima, na parkirišču, pred kolosejem mi je en zabil vrata uspred in uzad in mi je naredu 2udolbine, na eni je šla metal barva dol, mam polni kasko in vse kombinacije, pa me zanima, če ti za to kej odbijejo franšizo al pa kej, a se mi bo nasledn let kej poznal pri zavarovalnini :?: sm pa prjavu policiji.

prosim in hvala za odgovore :D

Ne bo se poznalo...

Zlatan_
Novinec

Napisal/-a Zlatan_ Sr nov 24, 2004 10:54 pm

Odvisno od tega kaj ti piše v zavarovalni polici,k ti maš lahko vse pokrito pa vseen 1%odbitne franšize in če je temu tako boš seveda sam plačal en posto ki ti je tud določen in zapisan v polici,če pa ti piše na pllici odbitna franšiza 0% pa ne skrbi nič,bonus ti pa glede na to da maš polni kasko ne bo šel, in boš mel naslednje leto enako/5%cenejšo kasko zavarovanje.
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Sr nov 24, 2004 10:55 pm

hvala fantje, to me je zanimal :D

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Sr nov 24, 2004 11:00 pm

Zlatan_ je napisal/-a:Odvisno od tega kaj ti piše v zavarovalni polici,k ti maš lahko vse pokrito pa vseen 1%odbitne franšize in če je temu tako boš seveda sam plačal en posto ki ti je tud določen in zapisan v polici,če pa ti piše na pllici odbitna franšiza 0% pa ne skrbi nič,bonus ti pa glede na to da maš polni kasko ne bo šel, in boš mel naslednje leto enako/5%cenejšo kasko zavarovanje.
mam 1% franšizo, mam pa 10% popusta pri kasku. Sam zdj sm menju vetrobransko steklo in mi niso nč odbil, kako to :?:

Zlatan_
Novinec

Napisal/-a Zlatan_ Sr nov 24, 2004 11:03 pm

Ej to z vetrobransko šipo mi pa je ful čudn :)
K glede na to da maš 1%franšize to pomeni da če storilec ni znan ti plačaš 1%vrednosti avta pri koriščenju kaska,zdj mi je to mal čudn sm glede na to da maš 1%franšize ti za primer za katerega sprašuješ lah povem da boš mogu iz svojga žepa plačat vsoto ki ti piše na polici
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr nov 24, 2004 11:12 pm

Fantje, dejte si kdaj prebrat splošne pogoje zavarovanja. Generalno velja, da če gre iz osnovnega kaska, potem se plača soudeležba pri škodi v višini % nove vrednosti vozila (odbitna franšiza) ter ti pribijejo malus (izguba 2 premijskih razredov-izguba bonusa ali pribitek - odvisno, v katerem premijskem razredu si). V kolikor se uveljavlja škoda po kombinaciji (kraja, nalet divjadi, razbitje stekla, parking,...) se ne plača odbitne franšize niti ni pribitka malusa.

Torej v tvojem primeru gre za škodo po delnem kasku, zato ne izgubiš bonusa niti ne plačaš odbitne franšize. Isto velja za razbitje stekla.

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Sr nov 24, 2004 11:14 pm

Zlatan_ je napisal/-a:Ej to z vetrobransko šipo mi pa je ful čudn :)
K glede na to da maš 1%franšize to pomeni da če storilec ni znan ti plačaš 1%vrednosti avta pri koriščenju kaska,zdj mi je to mal čudn sm glede na to da maš 1%franšize ti za primer za katerega sprašuješ lah povem da boš mogu iz svojga žepa plačat vsoto ki ti piše na polici
aha se pravi, kombinacija parkirišče, zravn v okllepaju piše nek znesek in to bom mogu plačat :?: Ker pa je za parkplac :?:

jst mam tko napisan I(0sit, R(0), A(2.700sit), D(9.915sit) H(19.827), K(13.174),J (8.180) 40%popusta na premijo komb. A (polni AKA), 20% popusta za zavarovanje K-komb. z vgrajeno a testirano alarmno napravo.

tko mi piše aa je to to :?: kera kombinacija je za parkirišča :?:

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Sr nov 24, 2004 11:19 pm

Rjuhar je napisal/-a:Fantje, dejte si kdaj prebrat splošne pogoje zavarovanja. Generalno velja, da če gre iz osnovnega kaska, potem se plača soudeležba pri škodi v višini % nove vrednosti vozila (odbitna franšiza) ter ti pribijejo malus (izguba 2 premijskih razredov-izguba bonusa ali pribitek - odvisno, v katerem premijskem razredu si). V kolikor se uveljavlja škoda po kombinaciji (kraja, nalet divjadi, razbitje stekla, parking,...) se ne plača odbitne franšize niti ni pribitka malusa.

Torej v tvojem primeru gre za škodo po delnem kasku, zato ne izgubiš bonusa niti ne plačaš odbitne franšize. Isto velja za razbitje stekla.
Rjuhar hvala ti :D i am happy now :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov