Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Dročniki

Napisal/-a Pugi Ne dec 12, 2004 10:04 am

Evo - en problem. Dročniki mi mal toučejo. Tko tk tk tk tk, sploh ko je mrzu motor, ko je pa topu pa tud včasih.

Zdj ko je mrzu vrjetn olje not ne priteče al kako, ker so hidravlični. Zdj sm pa naredu uno foro ko avto na mestu laufaš 10 minut na 2000rpm in se spucajo oddušniki, pol je pa zmer dobr za en cajt... A mislte da se zabaše vhod olja v dročnike - seveda so hidravlični?

A je to kej dost narobe lah. Morm prašat še za ceno, a kdo ve, čene bom ke klical. Pizdarija je, k če hočem zamenat kej morm glavo odpret.

A kej veste a se da sam enga zamenat če slučajn en tolče? A se da to ugotovit ker tolče?

Fala ;)
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Re: Dročniki

Napisal/-a killah bee Ne dec 12, 2004 10:32 am

Pug! je napisal/-a:Evo - en problem. Dročniki mi mal toučejo. Tko tk tk tk tk, sploh ko je mrzu motor, ko je pa topu pa tud včasih.

A se da to ugotovit ker tolče?

Fala ;)

če je mehanik dobr,lahko ugotovi ker je zanič, maš ene fore kako to videt,
več sem ti pa pri nas napisal ;)

lahko si pa prebereš še to temo,ki sem jo odpru
http://avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=18808&highlight=dro%E8nik
je neki izčrpnih podatkov not

LP Killah bee
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne dec 12, 2004 10:42 am

Danke čebeljek, pa finke ;)
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne dec 12, 2004 11:12 am

Pugi kaj maš ti odmično u bloku motorja? Ker sam takrat ma avto dročnike :)
Verjetn pa maš isto ko jaz..... odmično u glavi in pa hidravlično nastavljive ventile. Tle pa dročniki odpadejo :)
Pr men se prav sliš.... ob štartu za ene 2-3 sekunde tk tk tk pol pa vtihne.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne dec 12, 2004 11:23 am

ja dročniki so tam pri odmični an, kakopak.
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Ne dec 12, 2004 11:32 am

lisko je napisal/-a:Pugi kaj maš ti odmično u bloku motorja? Ker sam takrat ma avto dročnike :)
Verjetn pa maš isto ko jaz..... odmično u glavi in pa hidravlično nastavljive ventile. Tle pa dročniki odpadejo :)
Pr men se prav sliš.... ob štartu za ene 2-3 sekunde tk tk tk pol pa vtihne.

saj tuki so tud dročniki zraven ;)

primer moje mašine
Slika
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne dec 12, 2004 11:34 am

Jap če maš odmično u bloku motorja...... če maš u glavi pol dročniki odpadejo..... ravn to je fora OHC motorjev... nimajo dročnikov in je cela gibalna teža lažja in se motor lažje zavrti.
Pri OHC motorjih je glava nad ventili..... pod njo pa so direkt ventili, ki so seveda nastavljivi (u tvojem primeru hidravlični ki se sami nastavljajo) ne vem kje si ti tle dročnike najdu ;)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne dec 12, 2004 11:36 am

Naj prlima en slikco od fičeka..... al pa jugiča 45.... tist so meli še dročnike..... med tem ko ostali avti jih nimajo (ok še majo nekateri.... ampak se trenutn ne spomnim kerga druzga.)
Slika

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Ne dec 12, 2004 11:40 am

lisko je napisal/-a:Naj prlima en slikco od fičeka..... al pa jugiča 45.... tist so meli še dročnike..... med tem ko ostali avti jih nimajo (ok še majo nekateri.... ampak se trenutn ne spomnim kerga druzga.)

Vsi 4-cilinderski BMW-ji s hidravlično samonastavljivimi ventili. Drčniki začnejo tiktakat. Če samo pri mrzlem, je še v redu, ča pa pri ogretem pote je pa že kar hudo. Pugi za BMW pridejo mislim, da cca. 5000 SIT/kom. Menja se pa ponavadi vse, ker je težko ugotoviti, kater ropota in ker lahko jutri začne ropotati drug dročnik.
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne dec 12, 2004 11:43 am

no ravn glave ni treba dol jemat (zdj je odvisn kolk maš km) dovolj je da se da pokrov ventilov dol,pa zobati jermen dol,jermenico dol dat,potem odmično odvit pol je pa že lohka vn uzameš pa prideš do dročnikov. Lohka pa se cela glava dol uzame pa še teflone potem zamenjaš. sam bo mal več stroškov,še tesnilo glave itd.

zdj se ti zihr zato kakšn šliš,ker je precej mrzlo pa če ti avto kakšen dan na miru stoji. Sam ko bi se olje segrel bi to moglo prenehati. Odvisn je tud kakšno viskoznost olja uporabljaš. olje priteka skozi stransko izvrtino v protor ventilskrga dročnika,pol pa od tam naprej pa skozi izrez telesa dročnika nazaj. tko nekako no
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne dec 12, 2004 11:56 am

Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne dec 12, 2004 12:01 pm

Dročniki naj bi bli samonastavljil sistem zračnosti ventilov? Tko sem jaz razumel....
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Ne dec 12, 2004 12:06 pm

lisko je napisal/-a:Dročniki naj bi bli samonastavljil sistem zračnosti ventilov? Tko sem jaz razumel....

sam pa so an :lol:
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne dec 12, 2004 12:16 pm

dročnik:
pri krmiljenju motorja uporabljamo dročnike,ki imajo obliko krožnika,t.j. takšne z ravnim dnom. njihovo delovanje uravnava odmikač odmikalne gredi. svoj gib največkart neposredno prenašajo na ventil,včasih pa prek odmikalnega droga in nihajnega vzvoda (kot je mislil lisko to ma jugo,škoda favorit) kadar se gib neposredno prenaša na ventil,so dročniki izdelani v obliki skodelice. poveznjeni so na ventilske vzmeti in so vodeni v glavi motorj. ventilsko steblo zavarujejo pred močnimi stranskimi silami,ki bi nastale pri naletu odmikača na ventilsko steblo.

dročnikova ploskev je tam,kjer nasede odmikač,močno obremenjena;zaradi tega je dročnik večinoma izdelan iz trde litine.

dročnikovo središče je večkrat premaknjeno iz sredine,tako da se dročnik vsakič nekoliko zavrti in odmikač ne drsi vedno po istem mestu,ker bi se večinoma zaradi obrabe ugreznil.
vir: motorno vozilo

Upam da se da komu prebrat :)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT Ne dec 12, 2004 12:22 pm

R5 GTT

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Ne dec 12, 2004 12:32 pm

vR5GTT je napisal/-a:Killah bee za tvojo je to tole!
Http://www.k-tecracing.com/show_product.asp?id=456

me kr glava zaboli k bom mogu menjat :? ->205 funtov

k men tud tolčejo :evil:
Slika

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT Ne dec 12, 2004 12:35 pm

Niso lih pocen ne:(!
R5 GTT

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Ne dec 12, 2004 12:46 pm

vR5GTT je napisal/-a:Niso lih pocen ne:(!

sej niti ne vem,al bom vse menju al ne,vem da je bolš vse,sam to je too muchos dinaros :?

tak da ne vem :roll: ,vem sam to da bo treba :evil:
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne dec 12, 2004 1:03 pm

šmeks je napisal/-a:dročnik:
pri krmiljenju motorja uporabljamo dročnike,ki imajo obliko krožnika,t.j. takšne z ravnim dnom. njihovo delovanje uravnava odmikač odmikalne gredi. svoj gib največkart neposredno prenašajo na ventil,včasih pa prek odmikalnega droga in nihajnega vzvoda (kot je mislil lisko to ma jugo,škoda favorit) kadar se gib neposredno prenaša na ventil,so dročniki izdelani v obliki skodelice. poveznjeni so na ventilske vzmeti in so vodeni v glavi motorj. ventilsko steblo zavarujejo pred močnimi stranskimi silami,ki bi nastale pri naletu odmikača na ventilsko steblo.

dročnikova ploskev je tam,kjer nasede odmikač,močno obremenjena;zaradi tega je dročnik večinoma izdelan iz trde litine.

dročnikovo središče je večkrat premaknjeno iz sredine,tako da se dročnik vsakič nekoliko zavrti in odmikač ne drsi vedno po istem mestu,ker bi se večinoma zaradi obrabe ugreznil.
vir: motorno vozilo

Upam da se da komu prebrat :)

No eto hvala tako pojasnilo sem pričakoval ;)
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov