Ma kdo explozijsko slikco BOSH pumpe? Ker takrat bi lahk točno vidu kak pa kaj....
Ker ne gre mi u glavo..... zjutri pri hudem mrazu mu pali normalno..... pol čez 8 ur (čez dan ko je bol toplo ko ponoč) pa nikakor.....
Men pa popolnoma enak avtek dela probleme pri hladnem vžigu. In sicer vžge normalno pol pa čez kake 3-4 sekunde začne kašlat..... kot da bi se mu cilindri drug za drugim izklpalali..... in pol mu moraš dat poln gas da komaj preklepa čez to obdobje.... pol čez kake 5 sekund pa dobi tipičen dizlski klepajoč zvok u tistem trenutko spustiš gas in gre lepo normalno. Na nobenmu servisu se kermu ne sanja kaj bi blo.... men pa še manj.
Sem pa neki opazu.....
Sem bolj pri umirjenih voznikih in pač vozim z dizlom več ali manj po omejitvah.In včasih kr noče it več kam..... lih komi še potegne več ko 120kmh na AC je že problem.....Vedno sem se spraševal kaj bi to blo

Zadnjič pa sem slučajno bil pozorn na tehničnem.Pri prvi meritvi plinov je mel dimnost prek 5.00
Pol pa je un stric ga mal teru (držu poln gas ene 10-20 sekund...) probu meritev še enkrat in lej ga zlomka dimnost je padla na 1.11
No pol pa ko sem se pelu domu sem ves preseneč ugotovil da je avtek dost bolj poskočen.... da se dost raj zvrti u mal višje obrate (kok dizlček pač doseže..... aja maximum je 4k rpm) ampak ni mi blo jasn zakaj...
No prejšni teden je pa spet nardil podobno foro.... nikamor ni vleku.... već ko 120 mu je že blo tuje.....
Pol pa pride petek ( če ste bral ono temo o driftanju u mb vam je verjetn jasn) In jaz kot jaz sem pač hotu še mal kopat poleg dritanja.... Lepo u prvo pa ročno pa gas do podna.... motor na blokado (vzad dimna zavesa) pa smo kopal tko ene 10-15 sekund.... Vse lepo in prav ampak ko sem prišu spet na AC sem preseneč ugotovil da avtek spet lepo vleče proti 150km/h......?
Včer sem še probu dragat proti kolegu (polo 1.0) in osupljen ugotovil da ma petka večje pospeške......
V čem je fora? Mislim prav da se ob normalni vožnji ventili tko zapacajo da ne tesnijo več dobr in posledično manjša moč s čimer je povezana manjša končna?
Pol ko pa rukneš na blokado pa mal držiš pa saje zgorijo oz. jih sklepa dol? Druge razlage si jaz ne predstavljam...... MacK to probi......