Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Avtoservis Brance Laško (AUDI A4)

Napisal/-a Slide Sr dec 15, 2004 5:32 pm

Evo, danes je bil narejen servis pri omenjenem serviserju.
Servis je bil na 105000km(mali servis), avto pa Audi A4 1.8.
Poleg "malega" servisa so predčasno na našo željo menjali še klinasti jermen, zobati jermen, šponarje, in vse kar paše zraven, pa je cena znesla vsega skupaj(servis(material+delo)+jermen(material+delo) 57.000SIT.
Ko sem slišal za ceno se mi je kar nasmejalo, saj so bile številke, ki sem jih prebral tukaj enkrat višje! Ura dela stane 3000 SIT, kar se mi zdi zelo ugodno!
Avto je seveda brezhibno popravljen, če bi hotel, bi bil praktično lahko prisoten pri delu, že od prej pa imamo s serviserjem dobre izkušnje, tako da mu lahko zaupam, pa še "štempelj" dobiš v knjižico!

Mislim da si za opravljeno delo zasluži pohvalo!
Če koga zanima s Celjskega konca, v končni fazi se splača pa za 50 jurjev razlike pripeljati v LAŠKO tudi z druzga konca Slovenije...

Brance...ODLIČNO 5

LP

P.S To ni reklama, samo pohvala, saj sem res zadovoljen z delom ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr dec 15, 2004 6:56 pm

pa so vgradil original dele???? težko verjamem...
Slika

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Sr dec 15, 2004 7:10 pm

Jebote, jst sem dal v LJ na neuradnem a baje dobrem servisu dal 37k za navadni servis + sprednje zavorne ploscice ter bencinski filter.
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr dec 15, 2004 8:21 pm

Pozdravček!

Brance že dolgo časa ni več pooblaščen servis za VW vozila, kolikor vem je v Celju to samo A2S. Sicer so nekoč bili odličen servis za VW, potem pa so imeli neke čudne posle z Daewo-ji... Zdaj pa je vse skupaj samo še senca nekdanjega podjetja

Lp Tristan01

Uporabniški avatar
TURBO16V
Nov uporabnik

Napisal/-a TURBO16V Sr dec 15, 2004 8:38 pm

Jebes pooblascene serviserje :!: :!:

Vsak privat serviser se bolj potrudi kot na original servisu poleg tega pa tud ce niso originalni deli not, se ne pomeni da so slabi.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr dec 15, 2004 9:17 pm

zupi13 je napisal/-a:pa so vgradil original dele???? težko verjamem...

Bom vsem odgovoril! Nekako...:D
@zupi13
Deli so mislim da povsem enaki, če na njih piše Bosch ali Valeo namesto Audi...le da se v drugem primeru(Audi) smatra za "originalni" del, čeprav pride iz istega proizvodnega traku!
Tako pravijo no...sicer je pa splošno znano, da tovarne delov ne proizvajajo same ;)
Fora je tudi v tem, da je ura dela bistveno bolj poceni, deli niso tako hudo ceneje...

@Tristan01
To da je senca se nikakor ne strinjam...Še vedno je zaupanja vreden, Audi se je prej servisiral na pooblaščenem servisu (do 60.000), kjer so cene enkrat večje in so povrh vsega še kdaj kej zajebejo (ključa niso zakodiral in avto ni več vžgal sredi Celja :shock: , spraznili so akumulator pred prevzemom itd...), pri Brancetu pa nikoli ni blo problemov, garancija je pa itak mim, zato ni važno če je še pooblaščeni serviser, potrdi pa knjigo, tako da se bo kupec avta lahko tudi prepričal o servisiranju avtomobila...
Važno je da se zlo potrudi! Vsaj v mojem primeru, pa nisma nikakršna znanca, samo avto se od 75.000 naprej servisira pri njem ;)

@Dačo
Sej sem ti ga že enkrat omenil ;) , ampak do sedaj je šlo pač za normalne servise, kjer ni blo takega stroška, tokrat me je pa zelo presenetil, saj smo za jermen pričakovali račun okrog 100k ;)
Za veliki servis(vsake 30k) računa manj kot "pooblaščeni serviser" za malega...vsaj včasih no...mogoče so pa cene kej zbili pri "taboljših :roll: " Slika
Res da ti ponudijo kavico in čez prijaznost ni kaj reči...a kaj mi nuca, če so bli za tak denar kdaj šlampasti in če mi v servis vračunajo še tridnevno nočitev in polpenzion :EE Malo heca

Saj ne rečem da je najboljši!!!, da se kdo ne vpikne, je pa vreden svojega denarja!

LP, Slide
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Lini
Nov uporabnik

Kraj: Hrastnik

Napisal/-a Lini Sr dec 15, 2004 9:31 pm

Torej k omenjenem serviserju jst vozm služben avto odkar ga mam js. Pa že prej je bil tut servisiran pr njemu vedno ugodno in kvalitetno narjeno tko da tut js se pridružujem mnenju da je brance car!!! Pa o neoriginalnih delih ni govora.

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Sr dec 15, 2004 10:47 pm

Cena je zelo dobra (kot pri kakšnem - dobrem - popoldanskem fušarju).

Vgrajeni deli seveda niso originalni - vendar so originalni ponavadi itak le za ljudi, ki si s cankarji prižigajo cigarete ;)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr dec 15, 2004 10:52 pm

tony1 je napisal/-a:Cena je zelo dobra (kot pri kakšnem - dobrem - popoldanskem fušarju).

Vgrajeni deli seveda niso originalni - vendar so originalni ponavadi itak le za ljudi, ki si s cankarji prižigajo cigarete ;)

Sej pravim...deli mislim da so neoriginalni enaki originalnim, le da na njih ni napisana znamka Audi, ampak Bosch, Ferodo, Brembo ali kak drug proizvajalec, v bistvu pa je to eno in isto...to se je že večkrat govorilo...ziher pa nisem ;)

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Sr dec 15, 2004 10:57 pm

Ej pohvalen tud tvoj post, se mi zdi vredu da folk opozarja na dobre in slabe izkušnje pri serviserjih ker dandanes je res že problem dobit kvalitetno storitev ki pa tudi ni pretirano predraga.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če dec 16, 2004 6:18 pm

lej, sj jst nism mislu, da bi moral dat gor originalne dele, ker se jih vsi bolj al manj izogibamo (če se le da), sam to sm mislu povedat, da te servis z originalnimi deli pride precej več kot si ti napisal, kar pa moraš plačat, če nočeš, da ti garancija propade.... na vseh delih (dober, ne na čisto vseh) piše ime proizvajalca (npr. valeo), samo pakirani so eni v original embalažo (audi), drugi so pa v embalažo proizvajalca (valeo), s tem, da poznamo tudi kopije, ki pa so ponavadi malo slabše kvalitete kot pa ti "originali", kar pa spet ni nujno pravilo....
Slika

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand Če dec 16, 2004 7:24 pm

Ka pa pravite na aluminijaste nihajne roke pri A4, A6, A8, Passat, kjer so
originalne od firme lemforder z oznako AUDI,VW. Zdaj ko jih lahko kupiš v vsaki
trgovini je pa AUDI in VW s kataloško samo dol zbrisan, sledi brisanja se vidijo in to prodajajo.

Kdo potem reče da je original boljši od neorginala.

Ali pa primer sprednjega kolesnega ležaja za BMW E 39 520. Kupiš ga SKF firme, v škatli pa je ležaj FAG firme.

Ležaj nosilca amortizerja BMW 320 zadaj je od firme BOGE, prodaja ga pa FEBI in je tudi zbrisana kataloška, ker se vidijo sledi brisanja.

Polo10
Nov uporabnik

Napisal/-a Polo10 Če feb 03, 2005 6:04 pm

tristan01 je napisal/-a:Pozdravček!

Brance že dolgo časa ni več pooblaščen servis za VW vozila, kolikor vem je v Celju to samo A2S. Sicer so nekoč bili odličen servis za VW, potem pa so imeli neke čudne posle z Daewo-ji... Zdaj pa je vse skupaj samo še senca nekdanjega podjetja

Lp Tristan01

A mi lahko nekdo tocno pove, od kdaj ni vec Brance pooblascen serviser? Sem kupil rabljen avto in je zadnji zig servisa od Branceta (datum februar 2004). A je bil takrat se pooblascen serviser? Da vem, ce se lahko robantim na servisu, ker mi ene zadeve nocejo resiti...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Ne feb 06, 2005 2:26 pm

Pozdravček!

Brance ni več pooblaščen serviser cca 10 let, če se ne motim. Ampak vseeno pa popravlja VW vozila še naprej, saj si je ustvaril določen image pri lastnikih teh vozil. Kot so povedali že drugi, dokaj ugodno in kavalitetno. Vseeno pa obstaja vprašanje, kako je z diagnostiko novejših motorjev (elektronika....), ker testerjev ne more imeti nihče razen pooblaščenega serviserja.

Lp Tristan01

Uporabniški avatar
DIrk
Novinec

Napisal/-a DIrk Ne feb 06, 2005 2:42 pm

Brance ni več pooblaščen serviser cca 10 let, če se ne motim. Ampak vseeno pa popravlja VW vozila še naprej, saj si je ustvaril določen image pri lastnikih teh vozil. Kot so povedali že drugi, dokaj ugodno in kavalitetno. Vseeno pa obstaja vprašanje, kako je z diagnostiko novejših motorjev (elektronika....), ker testerjev ne more imeti nihče razen pooblaščenega serviserja.

Lp Tristan01

Testrer ima lahko vsak ki ima denar zanj in ne le pooblaščeni servisi.

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Ne feb 06, 2005 2:43 pm

mene je ist menjava prala 90k +njiova vodna pumpa,gumice za vzmeti,s tema da sm jst vse drugo prnesu!

roke so ble pr men 57k +vodna pumpa pa gumice!

lp venom

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Ne feb 06, 2005 8:51 pm

DIrk je napisal/-a:

Lp Tristan01

Testrer ima lahko vsak ki ima denar zanj in ne le pooblaščeni servisi.

Kje pa kupiš takšen tester? Verjetno pri generalnem uvozniku, ki pa logično ščiti svojo mrežo pooblaščenih serviserjev in ne prodaja orodja in opreme vsakemu ki želi to imeti. Mogoče se bodo te stvari z novo direktivo EU, ki želi pooblaščene serviserje izenačiti z ostalimi servisi kaj spremenilo. Dokler pa bodo pooblaščeni servisi imeli monopol, pa bo bolj težko kupiti v prosti prodaji testno elekroniko.

Konec koncev, bi prosta prodaja takšnih aparatov pooblaščene servise povsem razvrednotila, odprl pa bi se velik trg za razne garažne tunerje in predelovalce, ki bi lahko mirno šarili po elektroniki vozil, s čipa prebrali nastavitve delovanja motorja in jih z minimalnim delom spreminjali.

Lp Tristan01

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Ne feb 06, 2005 9:00 pm

Jst servisiram pri AvtoDebevc Mengeš. Niso glih pocen ampak nardijo kot je treba! avto imam 106.000 km in ama nobenih problemov z motorjem in s tistim kar so oni naredili. . Sm prvi lastnik in redno pri njih servisiram.

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR Ne feb 06, 2005 9:02 pm

57.000 SIT je res zelo ugodno za kompleten servis. Jaz sem dal pred tremi leti 98.000 SIT za enak avto, na pooblaščenem servisu.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov