Danes zjutraj mi ni vžgal avto (Citroen BX). Ugotovil sem, da imam led v bencinskem fitru, ni bilo dotoka goriva, ko sem očistil led iz filtra je vžgal brez problema.
Sprašujem sledeče: Kako se znebiti vlage v motorju ali je možno kaj dodati v rezervoar, da bi skuril vlago v motorju oziroma obstaja še kakšna druga rešitev kot pa sušenje rezervoarja.
Očitno je voda v tanku.
Dej poglej če maš izpust nekje spodaj na tanku in ven spusti bencin. Pa v eno prozorno posodo, ker se prec vidi če je voda not.
Sam a ti nč ne cuka?
lol, smehi v glavnem, mozno da si mel kaj kondenza v filtru sam dvomim...
Skratka menjat filtr pa ga napolni z benzom, nima kaj zmrznit.
Ker cene se res sam antifriz pomaga joke
Še uredu če ti je le to zamrznilo. Men je zadnjič ko je blo -8 zunal kondenz v cevi za oddušne pline iz motorja zamrznil. Pa mi je tlak v motorju tolk narasu da mi je pokrov (tam kjer olje dolivaš) dol vrglo (na roke ga že bolj težko ven vzameš). Uno cev za oddušnik mi je pa pri strani pretrgalo kot da bi hrenavko v krop vrgel. Pol mi je pa 1l olja po celem motorju zmetal. Olje je teklo pod havbo čez sprednje luči, skozi vse mrežice ki so v maski in odbijaču. Uglavnem sam za glavo sem se prijel ko sn zagledal kaj mi je nardilo.
Heh.... :P Men je tut tisto cev oz. odušnik za oljne hlape dol vrglo + tega pa še pol deci olja Je blo tut kr usrano ja.... Se zgodi. Je blo pa to pr -25°C :P
Mojmu fotru se je dogajalo, da ko je bilo mraz ni tel avto vžigat. Poleti je delal normalno. Potem je enkrat med vožnjo crknila pumpa za bencin v rezervarju. Pri menjavi je ugotovil, da se je vozil s tremi litri vode v rezervarju. Ko ni bilo pod nulo, je avto delal čist normalno, ni bilo nobenega cukanja ali česa podobnega. Čudno da je sploh delal, verjetno bencin iz povratne cevke premeša bencin in vodo v rezervarju, tako, da avto vseeno dela
pugi405 je napisal/-a:Heh.... :P Men je tut tisto cev oz. odušnik za oljne hlape dol vrglo + tega pa še pol deci olja Je blo tut kr usrano ja.... Se zgodi. Je blo pa to pr -25°C :P
Sem ze mislo da si s skandinavije, pol pa pogledam NM BTW kdaj je tak mrzlo blo?
u pol tanka bencina nalij 2L špirita in nato ne tankaj dokler nebo res nujno (globoko v rezervi) alkohol bo nase wezal wlago in nato lepo zgorel. (kot bencin)
LP
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....