Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Lisko...???

Napisal/-a Damjan19 Pe dec 31, 2004 1:22 pm

Lisko,na 5ki je kiler zanič, un v kabini, grelc, pa mi pač hladilno spušča...kolk je dela s tem če se sam lotiš, če veš
a se je že kdo na 5ki?a je treba armaturko dol dat v vsakem primeru, ka me čaka...
a je bolš dat to kakmu kleparju rihtat ko je že sigurn take primere mel?
Lisko, ti je kej znano to? :lol:

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 Pe dec 31, 2004 1:35 pm

aja...vsi se javte, ni sam za liskota tole :lol:

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe dec 31, 2004 1:53 pm

pri cliotu jo je potrebno armaturo odmaknit....tko da za R5 pa predvidevam da je tudi tako...ampak nism pa še delu tko da nism čist zihr.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe dec 31, 2004 4:43 pm

mal se znajd, spodi pod armaturko se pomoje da to zamenat, sam mal poglej kje je kj prsraufan pa kako gre stran. eni avti majo to ful zakompiciran drugi pa cist enostavno, tko da bol da ti kksn k ma prou s petko izkusnje to pove.

je pa to pr opel omegi keks za zamenat, sam predal das komplet vn, pol mas pa se 2 sraufa pa je komplet kiler zuni brez problema. nemci majo nastudiran :D francozi majo pa bol zakompliciran verjetn.

spodi k ti za noge vn piha, v uni skatli je not ta kiler, tko da ce tist razstavis si zmagu pomoje.

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 Pe dec 31, 2004 6:50 pm

ja...ko se pa vse skup drži
niso najbolj razmišlal da bo treba enkrat dejansko pridit do te stvari, ko se bo pokvarla.vn se ga ne da kr potegnat po moje, kr je tam že podn, sm radio vn dal(bogi, še mesec ni not pa ga že vn mečem :oops: )pa mislu da bom dosegu kej pa sm na konc vidu da je ta prek.... armaturka cela ulita v enem kosu.
tisti o ste to na 5ki delal, pomoč je dobrodošla ;)

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand Pe dec 31, 2004 8:51 pm

Moraš armaturo celo razmontirati in jo potem odmakneš. Šele nato lahko odmakneš
škatlo od ventilacije v kateri je tudi hladilnik gretja in ga vzameš ven. Preden greš to delat je dobro da hladilni sistem dobro prečistiš (soda bikarbona ali čistilo za čiščenje hladinega sistema), ker če prej ne spucaš, ti potem spet takoj zabije hladilnik gretja v kabini.

Če ti še piha mlačno, probaš spucati hladilni sistem, mogoče pa bo kaj boljše.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe dec 31, 2004 9:26 pm

Ja lani sem jaz to na moji petki delu ker je pač kilerček spustu.....
Je pa tko..... celo armaturko morš podret..... vse ven in šele potem prideš do boxa za gretje,..... tam not je pa kilerček. Vzameš tist box ven in menjaš kilerček.
Armaturka ma pod radiem dva šravfa ( kok se spomnim) pač mal preglej. Potem daš volan dol..... števec ven.....razšravfaš vse tam okol klučavnice..... vse obvolanske kontrole dol.....Potem pa armaturko primeš vzad za šipo (upam da veš kak mislim) in jo počas vlečeš dol.Armaturka se drži na takih zatičih. (pazi ker se radi lomijo!)
Ko armaturko dobiš stran (itak še ne gre) ampak ko jo dobiš tok da lahk prideš z rokami vzad noter, odstraniš kable z armaturke (kabli so speljan po armaturki ne pa po karoseriji kot je to praksa..... petka pač :P )in potem lahk odstraniš armaturko.
Prideš do boxa za gretje...... Znotranje strani ga držita dva M5 šravfa..... odšravfaš in voila..... box je veni.Kilerček je potem sam vtakjen noter.
Prej pa še moraš spustit vodo s sistema pa spred pri motorji odklopit tista dva žlauha.... no ampak to tko mislim da veš.
Dela je kr precej..... pa zaj****.... ampak počas se daleč pride.Jaz sem rabu skor cel dan ( mal sem se še kaj špilu.... pa mal gledu kak je narjen pa bla bla) ampak zsej ko vem bi šlo hitrej....
Vso srečo pa poročaj kak pa kaj če pa še kaj rabiš pa veš kje sem :P :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov