Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Neo
Novinec

Seat ibiza 1,4 cuka,poraba!

Napisal/-a Neo To jan 04, 2005 10:43 pm

Torej,kolega ima zgoraj naveden avto (ibiza 1,4 75km, letnik99,) in pred enim tednom s o se naenkrat pojavili problemi kot so: cukanje pri 3000,pri toplem motorju ne vzge,dimi,ter smrdi po bencinu.
Sam vem da je problem v nekem senzorju, sam katerem???
Prosil bi pomoc takega, ki je imel enak problem!
Zdaj je ali lambda fuc, ali pa potenciometer, sam ce pa je ta fuc mislim da je pol velik problem, ker se menja pol komplet loputa ta pa pride kar precej...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To jan 04, 2005 11:21 pm

Mati je mela podoben blem na ibizi 1.4 60 km letnik 95...... pa je bil vzrok zato sam počena cevka za vakum al kaj je že tist...... neki čist malga u glavnem.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Re: Seat ibiza 1,4 cuka,poraba!

Napisal/-a Pugi To jan 04, 2005 11:25 pm

Neo je napisal/-a:Torej,kolega ima zgoraj naveden avto (ibiza 1,4 75km, letnik99,) in pred enim tednom s o se naenkrat pojavili problemi kot so: cukanje pri 3000,pri toplem motorju ne vzge,dimi,ter smrdi po bencinu.
Sam vem da je problem v nekem senzorju, sam katerem???
Prosil bi pomoc takega, ki je imel enak problem!
Zdaj je ali lambda fuc, ali pa potenciometer, sam ce pa je ta fuc mislim da je pol velik problem, ker se menja pol komplet loputa ta pa pride kar precej...

Tole mi diši na lambdo - če je to fuč pač zamenjaš lambdo, ni treba lopute, zakaj le...

Ker je crknila lambda je tud mešanca na standardu, kar ni čist prov, poraba se poveča itd. To da ti dimi in smrdi po bencinu, tole je mal sumljiv... Bo treba čimprej do enga servisa pridet... Lambde so od cca 10000 naprej, originalne dosti dražje - cca 25, 30 jurjev.
Slika

Neo
Novinec

Napisal/-a Neo Sr jan 05, 2005 10:36 am

Ja meni pa bolj disi po senzorju za temp. vode!Zakaj le?Zato, ker ko je motor topel ne vzge (ali?)

Uporabniški avatar
RoZleht
Novinec

Kraj: Lj

...

Napisal/-a RoZleht Sr jan 05, 2005 12:28 pm

ne vem ... jst mam se danes ta problem ... pa so menal lambdo, cel izpusni sistem, na racunalniku vse ok pokaze ... tko da se danes nben ne ve (tud na servisu) kaj bi blo ... nasledna stvar k jo bomo pogledal bo neka šoba ...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr jan 05, 2005 12:49 pm

Čist odvisn, podobno težavo sem imel 2 dni pred Novim letom... na uradnem Renault so mi menjal en senzor in sem kr vedel, da to ni to... sem se nato peljal samo 15km in se težava pojavila (cukanje, lučka elektronika pri 3000 obratov, skakanje obratov...)

Valda bi potem kmal za nov let ostal na cest... avto spet na servis - sem jim namignil, da je nekej narobe pod desno sprednjo lučjo ker je ropotal včasih tudi ko je bil avto ugasnen / brez kontakta... šel je zbiralec hlapov al nekej tacga, prišla voda notri.... spredej avto blo treba razmontirat pa je šlo spet 40 čukov za Renaulta... katastrofa!

Še malce zgodovine obiska pooblaščenih servisov:
p.s. 14 dni nazaj cinšpula (30,000 tolarjev), 30 dni nazaj servis 60000 (65,000 tolarjev).... bratranec k ma Audija ma manjše stroške kot jest z Renaultom :)

p.s. par dni nazaj - nova laguna pri 160km/h avto javil, da je odpadlo levo sprednje kolo - valda ni..... ni ga čez Renault :)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Neo
Novinec

Napisal/-a Neo Sr jan 05, 2005 10:08 pm

Hvala fantje problem resen!
Senzor temp. vode je bil kriv, tako da vse ok, hvala!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov