Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Gasper`
Novinec

Lucka za airbag sveti (twingo)

Napisal/-a Gasper` Ne jan 09, 2005 11:03 am

LP

Vceraj sem kar na enkrat med voznjo opazil da se mi je prizgala lucka za airbag.Potem se je za kratek cas ugasnila.. in zopet isto.. Kdo ve kaj bi to lahko bilo?

Res pa je, da sem prej se malo z rocno obracal na ledu ipd. ;)

Ampak je bil led.. se pravi gladka povrsina.. pomoje to nebi smelo vplivati..
Zadnjič spremenil Gasper`, dne Ne jan 09, 2005 11:24 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp, Gašper

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne jan 09, 2005 11:07 am

To je napaka v računalniku, al pa je dejansko en stik mal slab. Vsekakor pejd na servis preverit, da ne bo potem štala...
Slika

Warthog
Nov uporabnik

Kraj: Rdeči revirji

Napisal/-a Warthog Ne jan 09, 2005 11:09 am

Mogoče je isto kot je pri meni pri meganu. A je bilo zunaj ful mrzlo? Ker pri meni, če je zunaj minus mi tudi sveti, baje je to zato, ker če je mraz se žice skrčijo in lahko pride do tega da ni kontakta. Npr. na volanu.Boš mogu it pa nekam (na servis) kjer imajo računalnik, da bodo ugotovili kaj točno je. Ampak ti mora lučka svetit. Če boš prišel tja pa ne bo svetla, nebojo nič našli.
Aja pa zračna vreča se napiše Airbag ;)
LP!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne jan 09, 2005 11:09 am

podvolansko navitje izgublja stik zato pa na vsake toliko časa zadeva posveti....to se s časoma obrabi....drugač pa najprej na tester če je kakšna napaka se jo zbriše al pa samo stikalo menjat.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` Ne jan 09, 2005 11:26 am

Nevem kaj mi je bilo.. airback :) mogoce je se zgodnja ura glede na vcerajsno (pre)dolgo noc :pivo

Hvala za odgovore!
Lp, Gašper

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne jan 09, 2005 11:42 am

Warthog je napisal/-a:Mogoče je isto kot je pri meni pri meganu. A je bilo zunaj ful mrzlo? Ker pri meni, če je zunaj minus mi tudi sveti, baje je to zato, ker če je mraz se žice skrčijo in lahko pride do tega da ni kontakta. Npr. na volanu.Boš mogu it pa nekam (na servis) kjer imajo računalnik, da bodo ugotovili kaj točno je. Ampak ti mora lučka svetit. Če boš prišel tja pa ne bo svetla, nebojo nič našli.

1. tisto o mrazu ni res no, to ni tko kot žila pri človeku...
2.tudi če ti lučka takrat ne sveti se napaka shrani v računalniku in jo s testerjem lahko vidijo.

Air be back ;)
Slika

Warthog
Nov uporabnik

Kraj: Rdeči revirji

Napisal/-a Warthog Po jan 10, 2005 6:22 pm

Pugi je napisal/-a:
Warthog je napisal/-a:Mogoče je isto kot je pri meni pri meganu. A je bilo zunaj ful mrzlo? Ker pri meni, če je zunaj minus mi tudi sveti, baje je to zato, ker če je mraz se žice skrčijo in lahko pride do tega da ni kontakta. Npr. na volanu.Boš mogu it pa nekam (na servis) kjer imajo računalnik, da bodo ugotovili kaj točno je. Ampak ti mora lučka svetit. Če boš prišel tja pa ne bo svetla, nebojo nič našli.

1. tisto o mrazu ni res no, to ni tko kot žila pri človeku...
2.tudi če ti lučka takrat ne sveti se napaka shrani v računalniku in jo s testerjem lahko vidijo.

Air be back ;)

1. :oops:
2.ko sem klical na servis k Malgaju mi je rekel,da mora lučka svetit, če hočem,da bojo kej vidli, jst ne vem...
LP!

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Po jan 10, 2005 6:28 pm

Po mojem je neki nastal stik!Ja lucka pa mora svetiti!!!Zakaj sem se vprasal!Mogoce kdo ve!
Pri meni je pa bil podoben primer,STOP lucke niso gorele,prizgala se je pa lucka za zadnje ogrevnja stekla!Ce sem pa imel pa vklopljeno ogrevanje zadnjega stekla so pa lucke nenhno gorele in v primeru stiska pedala so se ugasnile!
Na servisu so avto priklopili na rac.in takoj odpravili napako!Nevem tocno kaj je bilo!Cena popravila pa je bila 15.000SIT!!!
Pojdi na servis,najbolj pamteno!Bodo ze ugotovil!

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm Po jan 10, 2005 6:29 pm

Tudi pri enmu mojmu kolegu je svetila lučka za airbag in pa čez nekaj časa še za ABS, pa je peljal k električarju, pa mu je zamenjal neko stikalo al nekaj takega.
Je pa to baje Renaultova hiba, tako, da na servisih takoj vejo za kaj se gre.

tomsub
Nov uporabnik

Kraj: Lj.

Napisal/-a tomsub Po jan 10, 2005 6:44 pm

Če lucka sveti je napaka.Če lučka ne gori tester ne bo zaznal napake.Pojdi na servis.Pri nas na servisu vsakodnevno odpravljamo takšne težave pa ni bilo še nikoli več kot 5000 sit. Če se napaka lahko odpravi samo s testerjem je cena cca.3000 sit in 15 min.dela.

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Po jan 10, 2005 6:48 pm

računalnik si zapomne če je kdaj kakšna lučka gorela(napako)
pred kratkim sm jst pelou svojga na tester k me je neki zaj*** pa je blo napak k boga v računalniku.
neki časa mi je gorela lučka za ajnšpric pol je pa kr crknla-- na testerju je tud to pokazal.

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 Po jan 10, 2005 6:56 pm

Pugi, programi v računalnikih so zelo različni. Do sedaj sem videl samo pri Oplu (verjetno pa ima tako večina), da napake ne shrani. Računalniku se nekaj zazdi čudno in ko spet dobi normalen podatek ali pa uspešno narejen "self test" enostavno pobriše napako. Nekateri imajo zaradi tega v rač. napisano pod opombe, ali je napaka prisotna, ali pa samo občasna. Večina pa ima narejeno tako, da se vse napake pobrišejo po določenem času, če se ne ponovijo. Npr. 50 vžigov ali uspešno narejeni razni "self testi", ki se izvajajo pod različnimi pogoji delovanja. Temu "self testu" ponavadi laično rečemo, da se računalnik uči, ali prilagaja.

Rok`
Novinec

Kraj: bl.dobrava

Napisal/-a Rok` Po jan 10, 2005 7:09 pm

Ej, ne hodi na servis. Tut men se je to že zgodl. Pod sedežem poišči en tak zelen al moder štiftek pa ga mal prerukej in bo dobr.

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` Po jan 10, 2005 7:30 pm

Ja sem porukal malo.. mi je za bratranec pred tabo to svetoval.. vseeno hvala za nasvet..

delovalo je!! :D
Lp, Gašper

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po jan 10, 2005 7:34 pm

mitja320 je napisal/-a:Pugi, programi v računalnikih so zelo različni. Do sedaj sem videl samo pri Oplu (verjetno pa ima tako večina), da napake ne shrani. Računalniku se nekaj zazdi čudno in ko spet dobi normalen podatek ali pa uspešno narejen "self test" enostavno pobriše napako. Nekateri imajo zaradi tega v rač. napisano pod opombe, ali je napaka prisotna, ali pa samo občasna. Večina pa ima narejeno tako, da se vse napake pobrišejo po določenem času, če se ne ponovijo. Npr. 50 vžigov ali uspešno narejeni razni "self testi", ki se izvajajo pod različnimi pogoji delovanja. Temu "self testu" ponavadi laično rečemo, da se računalnik uči, ali prilagaja.

Tnx za razlago - pri audiju vem da je ta številka 40, pri mojem se pa kr za skoz spravi. Mah tale elektronika, mene je to čist povozil. Nasledn avto bo mel fergazar pa je ;)
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po jan 10, 2005 7:58 pm

a ma air bag pr sovozniku
k če ma je možn da so šli konektorji pod zicom
se mi je to zgodl pr cliotu 2 krat sam mal poruki plastiko pa žice pod zicom pa bo
pol pejt pa na servis zamenat
pr espacu se mi je pa lučka pržgala k se mi je spraznu aku. pa se je airbag comp. sesedu (upam da ni to)
lp

Uporabniški avatar
dr alessio
Novinec

Kraj: okolica kranja (zadraga)

Napisal/-a dr alessio Po jan 10, 2005 8:00 pm

hja pr matki od moje bejbe se to isto skoz prziga pa ugasa

ma pa renault clio 2001 letnik
Slika

twingo16v
Nov uporabnik

Napisal/-a twingo16v To jan 11, 2005 8:00 am

Jap, skor sigurno je konektor pod zicem, imel isti primer! Na servisu to kar zalotajo :roll:

Vedi pa, da kadar gori lučka, se ti pri karambolu ne bo sprožil nobem airbag, zatorej čimprej to zrihtaj. Ni dost, da sam mal porukaš pod zicem, ker pred crash-om to ne bo cajt delat :!:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov