Napisal/-a bisky Ne jan 09, 2005 10:29 pm
Sem nesrečn lastnik brave ELX 1.6 16V l.95, poraba se giblje v rangu 10l, več včasih, manj nikoli, ne glede na vožnjo. Izpuh je sajast kot da bi imel nekakšnega dizla, po vrhu pa še mi cuka zjurtaj ko je mrzlo, moraš jo spravit na ture da lahko normalno speljes, včasih ko daš plin začne motor zavirat namesto da bi "potegno", ko se to zgodi malo spustiš plin in ga spet počasi daš pa je ok. Ko se zagreje ni več teh težav, no vsaj niso tak hudo opazne če so slučajno. Menjal sem svečke, kable, zračni filter, bencinski filter ter jo peljal na test motorja. Tam so ugotovili napako tuljave 1 in 2. Na test so mi dali novi tuljavi s kerima sem se vozil okoli ampak ko je blo mrzlo je blo spet isto kot prej. Zmerili so mi tudi emisije te so se v zgornem predelu dovoljene mere. Ma kdo kako idejo kaj bi lahko blo narobe s tem avtom, bral sem na angleških forumih da je to pogost pojav na teh avth in da je lahko ecu ali pa injektor.... V take stroške se nimam namen spuščat ker sem že za alternator dal hudo preveč. Hvala za pomoč.