Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
vision
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

KJE SERVISIRATI SVOJE VOZILO?

Napisal/-a vision To jan 11, 2005 11:22 am

Pozdravljeni!

Pod temo Grand Cherokee smo se lastniki teh vozil že razpisali o nemogoči situaciji opravljanja servisnih storitev pooblaščenih servisov v Sloveniji.
Torej Grand Cherokee, se odslej servisira izključno pri podjetju Austrocar v Celovcu in to z velikim zadovoljstvom.

Ko sem se že dotaknil teme servosov, imam pomisleke tudi glede kvalitete servisnih storitev podjetja AC Commerce. Sem namreč tudi lastnik A210 Evolution.
prinjih nastaja predvsem problem Simbio kartica, ki mi onogoča zastonj servise do 100000km.
Po opravljenem drugem servisu, sem zahteval specifikacijo porabljenega materiala in časa. Na "internemu" računu se je znašlo cel kup tesnil, zamenjali naj bi kar tri žarnice, le tisto na armaturi so pozabili?. pri 50000km (drugi redni servis),
niso zamenjali zavorne obloge ne svečke, tudi zamenjava olja je bila vprašljiva.

Odkorakal sem do serviserja ter povprašal zakaj je olje tako temno, odgovor: "Fantje so verjetno imeli gužvo in niso spustili ven vso olje, poleg temu še vedno nekaj priteče iz menjalnika". dragi prijatelji avtomobilizma, kaj im aolje iz menjalnika z oljem iz motorja???.

Poklical sem Uroša Zoreta, ki bo odslej servisiral avto, k AC Commercu bom odšel samo še po štempiljko. Žalostno, res žalostno, da tudi iz izkušenj drugih ugotavljam, da so kvalitenih storitev servisiranja naših jeklenih konjičkov sposobni le stari mojstri avtomobilizma, ne pa pooblaščeni servisi, renomiranih blagovnih znamk.
So far, so good, so what? Definitely not a diesel

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx To jan 11, 2005 11:31 am

imaš popolnoma prav, js sicer imam srečo da svojega serviserja poznam in da je ta istočasno pooblaščen za moj avto ( Hyudai). Poznam pa veliko ljudi, ki so jim računali eno, amenjali pa drugo oz. nič. zelo pogosto se to dogaja pri renault servisu in vw servisih. Pri renault servisih sem pa opazil tudi da imajo "težave" pri priznavanju tovarniških napak in z uveljavljanjem garancijskih popravil. kam to vodi? to področje je potrebno urediti če ne bomo začeli vsi v tujini servisirat al pa kr sami.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To jan 11, 2005 11:55 am

Nimaš kaj, lahko jih je sram,samo bo še vedno tko ostalo :roll:
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jan 11, 2005 12:23 pm

Najboljši serviser za cherokeeja pa naj bo navaden ali grand v sloveniji je na tem naslovu http://marolt4x4.com/. On popravlja vse te jeep-e in ti tudi poceni zrihta nadomestne dele, prodaja pa poleg še trailmastrove lift kite.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- To jan 11, 2005 12:46 pm

maniaxxx je napisal/-a:...Poznam pa veliko ljudi, ki so jim računali eno, amenjali pa drugo oz. nič. zelo pogosto se to dogaja pri renault servisu in vw servisih. Pri renault servisih sem pa opazil tudi da imajo "težave" pri priznavanju tovarniških napak in z uveljavljanjem garancijskih popravil...

...nažalost lahko potrdim iz prve roke :x :(

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To jan 11, 2005 1:39 pm

Jst tut poznam veliko servisov, pa tut veliko "domačih serviserjev", ki pogledajo svečke in juh spucajo pa dajo nazaj, na računu se pa nove znajdejo. Videl(u bistvu sem bil zraven) sem serviserja, ki je naoljen NEORIGINALEN zračni flter vzel ven, ga pogledal in mal s cunjo spucal, pa dal nazaj not, potem je bil pa na računu nov 3X dražji ORIGINALEN zračni filter. Takoj ko sem dobil račun v roke, sem poklical tržnega inšpektorja in sem imel kompleten servis zastonj in pod nadzorom inšpektorja, se pravi so še enkrat naredili kompleten servis in to brezplačno.

Tko da to se povsod dogaja, skoraj brez izjem, tut v avstriji in nemčiji si to privoščijo. Jst si vse sam štimam in mislim, da je tko še najbolje.

Uporabniški avatar
vision
Nov uporabnik

Napisal/-a vision To jan 11, 2005 2:01 pm

Vidim, da se vse ponavlja.
To je le še vprašanje časa, kako dolgo bodo pooblaščeni servis še pooblaščeni, saj jih bo prehitel nekdo z močno frančizo močnega tujega podjetja na področju servisiranja in vzdrževanja vozil, kjer se bodo kot prvo usmerili na strokovnost, kvaliteto, hitrost in ceno strotive, saj jim bo vodilo zadovoljen kupec, ki lahko postane dolgoročna stranka, kar pa je želja vsakega od nas, ki smo prešli skozi prenekatero šok terapijo različnih servisov.

Vsekakor se strinjam, da so v zdajšnem stanju najboljši domači mojstri, vendar se bo treba dolgoročno stvari lotiti "profesionalno".

Zahvaljujem se za naslov serviserja za Grand Cherokee-ja.

lp.D.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To jan 11, 2005 2:04 pm

Upam, da bodo res kmalu tujci pršli vodit kak servis in da bodo vodilo, kako se naj dela.

Za naslov serviserja pa ni problema, ker je dober serviser, se ga lahko malo pohvali in nardi malo reklame.

modrina
Novinec

Napisal/-a modrina To jan 11, 2005 8:00 pm

sedaj mi je čisto jasno zakaj te ne pustijo zraven, ko servisirajo tvoj avto ..ne vozim na pooblaščene servise. razen ko je avto še v garanciji. ne rabim njihovega žiga. samo folk je še tako neumen, zato nekateri delajo samo za avto.
LP

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jan 11, 2005 8:10 pm

modrina je napisal/-a:sedaj mi je čisto jasno zakaj te ne pustijo zraven, ko servisirajo tvoj avto ..ne vozim na pooblaščene servise. razen ko je avto še v garanciji. ne rabim njihovega žiga. samo folk je še tako neumen, zato nekateri delajo samo za avto.
LP

ni to glavni razlog da se zarad tega ne pusti da je stranka zraven...lahko pride inšpekcija pa začne zarad tega utrujat,pa tud vsaj jst lažje delam kot pa če me nekdo skoz pod roke gleda po možnosti še kakšen bu**** ki kr neki pametuje.

glede goljufanja je pa tko...kje se sigurn to dogaja...sam to se prej al slej izve tko da nima smisla...pa tud tega se ne počne :ne žal se nekateri ne držijo tega
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
20v
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a 20v Sr jan 12, 2005 1:13 pm

Recimo da servis traja 6ur. Je potem pametno tam stat in opazovat, ali pač avto zjutraj pripelat in popoldan odpelat. Če si zraven na servisu, potem vsaj veš, da je vse zamenjano, kar bi naj zamenjano bilo, drugače pa nikdar ne veš. Mehanik pa si tudi misli svoje, ko mu nekdo gleda pod prste par ur. Kaj pravite?
LP

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Sr jan 12, 2005 1:20 pm

20v je napisal/-a:Recimo da servis traja 6ur. Je potem pametno tam stat in opazovat, ali pač avto zjutraj pripelat in popoldan odpelat. Če si zraven na servisu, potem vsaj veš, da je vse zamenjano, kar bi naj zamenjano bilo, drugače pa nikdar ne veš. Mehanik pa si tudi misli svoje, ko mu nekdo gleda pod prste par ur. Kaj pravite?

ne 6 ur
to k ti menajo olje pa filtre traja 15 min
tolk si palhk zravn
pa ti je jasn a je zamenu filter al ne
a je bla kanta od olja zaprta al to sami točjo iz soda in dražje prodajajo
itd...
sam takrat gre folk najraj na kufe

al pa vulkanizer, k folk pol gre vn in telefonira
ventilčke ti lahk nove računa, brez da bi jih zamenu
pol če so kšni furjasti ti pozabjo centrirat kolesa (že dau use na auto, pa ga kolega upraša če jih je scentriru -on pa faak in začne dol jemat)
podpis

Uporabniški avatar
20v
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a 20v Sr jan 12, 2005 1:30 pm

Ja, pa recimo, da je velik servis. Se splača stat zraven ali ne. Zdaj enkrat bo potrebno it z avtom (90.000km), pa se ne morem odločit.
LP

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO Sr jan 12, 2005 2:19 pm

Redki so mojstri, ki spustijo stranko v delavnico...
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- Sr jan 12, 2005 2:26 pm

moja basen: Se zmenim za redni servis pri večjem uradnem renualt servisu v lj, po telefonu prav 3 ure :shock: mu zatežim zakaj 3 ure za menjavo olja in filtrov pa reče da bo manj sam verjetn ne bo šel takoj v garažo "pa če bo še kej" :? ... ok ga prpelem ob uri in parkiram pred garažo, šefe reče da bo poklical na mobi ko bo, recem ok in grem k kolegici na kofe 30m stran (čez okno stanovanja se vidi parkirisce pred servisom) ...po 40min ga vzamejo not in po nadaljnih 45min pride ven ...vse štopal :D ...in glej ga hudiča, noben me ne pokliče ...šele čez 35min (avta se ta čas noben ni dotaknil) ...in račun 2uri :[] ...aja pa da ne bo kdo mislil da so bli sam filtri pa olje - še brisalce so mi zamenjal za dobrih 6jurjev :EE

Uporabniški avatar
vision
Nov uporabnik

Napisal/-a vision Sr jan 12, 2005 8:29 pm

Danes res ne veš komu zaupati svoje vozilo, nikjer ni drugače ko na trgu vlada neusmiljena konkurenca in boj za preživetje, vendar kljub temu ni pošteno da vlada slogan po načelu:"Kako ga bom dobro nategnil".
Glede na to, da sem z nemčije doma, vam povem da tam ni nič drugače, torej velja tudi tukaj pravilo sreče, ali: "SERVIS, the life endless adventure".
Bodite brez skrbi, pravilo marketinga je takšno: Zadovoljna stranka ti pripelje 5 novih strank, nezadovoljna jih odpelje 15. Pri nas pa gre to še hitreje, saj je sosed od sošolčevega strica katerega dedek in babica sta bila na servisu z nečakom itd..,
skratka vsi se nekje poznamo, čas dela za nas..

lp.D.

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand Sr jan 12, 2005 10:13 pm

lublancan je napisal/-a:
20v je napisal/-a:Recimo da servis traja 6ur. Je potem pametno tam stat in opazovat, ali pač avto zjutraj pripelat in popoldan odpelat. Če si zraven na servisu, potem vsaj veš, da je vse zamenjano, kar bi naj zamenjano bilo, drugače pa nikdar ne veš. Mehanik pa si tudi misli svoje, ko mu nekdo gleda pod prste par ur. Kaj pravite?

ne 6 ur
to k ti menajo olje pa filtre traja 15 min
tolk si palhk zravn
pa ti je jasn a je zamenu filter al ne
a je bla kanta od olja zaprta al to sami točjo iz soda in dražje prodajajo
itd...
sam takrat gre folk najraj na kufe

al pa vulkanizer, k folk pol gre vn in telefonira
ventilčke ti lahk nove računa, brez da bi jih zamenu
pol če so kšni furjasti ti pozabjo centrirat kolesa (že dau use na auto, pa ga kolega upraša če jih je scentriru -on pa faak in začne dol jemat)

Rad bi videl menjavo olja v 15 minutah. Minimalno traja pol ure, sploh pa če je treba resetirati servisni interval in da preveriš vse podrobnosti, ki spadajo k servisu recimo tlak v pnevmatikah, kontrola luči itd. Olje pa se mora izpustiti pri vročem motorju, in mora minimalno teči in se odcediti najmanj 10 min. Tako da v 15min težko zamenjaš olje in filter.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Re: KJE SERVISIRATI SVOJE VOZILO?

Napisal/-a nebivedu Če jan 13, 2005 2:01 am

vision je napisal/-a:Pozdravljeni!

Pod temo Grand Cherokee smo se lastniki teh vozil že razpisali o nemogoči situaciji opravljanja servisnih storitev pooblaščenih servisov v Sloveniji.
Torej Grand Cherokee, se odslej servisira izključno pri podjetju Austrocar v Celovcu in to z velikim zadovoljstvom.

Danes sem bil pri Maroltu - pri njem je servis komplet zadnjih ležajev (kolesni in v reduktorju) na grand cherokeeju 40.000 sit + delo, okoli 50.000 sit, na uradnem servisu so samo logarji 120.000 sit - pa ima on iste logarje - samo da jih sam uvozi iz amerike.

No take so razlike med dobrim serviserjem, ki hoče še kdaj stranko videt in med uradnim servisom.

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Če jan 13, 2005 8:07 am

Tut mene zanima glede teh servisov. Lastinki Audi vozil - katere servise (pooblaščene) obiskujete, kateri so dobri, kje imate slabe uzkušnje?

LPD
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov