Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
DarkAngel
Novinec

Kraj: nekje na obali

CITROEN C2 VTR

Napisal/-a DarkAngel To jan 11, 2005 10:46 pm

Pred mesecem sem kupila novega citroena(torej 2004 letnik).Po nekaj dnevih sem ugotovila, da avto ne dela kot bi moral, saj se je motor "zaganjal" in mi je v prostem teku ugasal.Ko sem ga peljala na servis, so avto priklopili na racunalnik in za njih ni kazal nobene napake.Ker se stvar ni izboljsala, sem ga po enem tednu ponovno pustila na servisu, kjer so ugotovili, da je pokvarjena sonda za podtlak in so jo po narocilu zamenjali (brez avta sem bila 3 dni).Nato se ta napaka ni vec pojavila, avto pa se vedno ne vziga vedno (vcasih sele po drugem ali tretjem poskusu,ne glede na ta ali je hladen in vedno pa kadar dolijem bencin), na servisu pa sem bila tretjic in seveda ne najdejo nic.Pred nekaj dnevi pa sem opazila, da se avto ponovno zaganja v prostem teku(ko ni segret)Prevozenih ima 3200 km.Ce ima kdo kaksen predlog, je dobrodosel..

mojca
Zadnjič spremenil DarkAngel, dne To jan 11, 2005 11:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 To jan 11, 2005 11:10 pm

Najprej preberi tole KLIK, da bomo vedeli malo več o avtu.

Računalnik je samo aparat in sam ne naredi nič. Treba ga je znati uporabljati. Na žalost tega na pooblaščenih servisih ne znajo. Verjetno bo treba na kak drug (na žalost pooblaščen) servis.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr jan 12, 2005 5:36 am

Ja, rado se zgodi, da ti menjajo nepotrebne stvari (dragi senzorji so moderni zadnje čase), zadeva pa še vedno ne deluje... na koncu pa seveda plačaš še za ure mehanika, ki je "iskal" napako... ni se škoda tut čez celo Slovenijo odpelat, da ti nekdo naredi kvaliteten servis, ki ve kaj dela...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr jan 12, 2005 8:26 pm

uff še na servisu ti ne morjo ugotovit....le kaj naj ti rečemo....

ja saj imaš avto še v garanciji,tako da jim na servisu ne daj miru...zdaj imaš še to možnost pol ko se bo pa garancija iztekla pol bodo pa znal kar kmal napako odkrit...sam takrat bo pa zate velik udarec po žepu,tako da teži jim še naprej!

kaj drucga ti ne morm svetovat ;)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Sr jan 12, 2005 8:31 pm

Kliči uvoznika za vozila citroen in jim najprej povej kaj se ti je pripetilo, nato pa jih vprašaj, kje oni mislijo da je najboljši uradni servis za citroen.

Drugače ti bo pa kateri od uporabnikov k ma citroena povedu, kje se nahaj dober servis.

Drugega nebi vedu ti povedat.

Škoda da nagaja. :(
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

KREMENKO
Stalni uporabnik

Kraj: GLIH T´M

Napisal/-a KREMENKO Sr jan 12, 2005 8:56 pm

Na kermu servisu si pa bla? K boš šla naslednjič na servis jim reč nej ti na novo naložijo program v avto, tko boš dobila posodobitve, pa ponavadi je pol bolš. Velik sreče.

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Sr jan 12, 2005 9:27 pm

ja v kopru je glavni center za vozila citroen, pa upam da si tam šla.
jaz bi ti priporočal da jim bol pogosto greš "težit" čim več krat pejdi tam pa naj
kr gledajo, bojo že ugotovili kaj je narobe.
Slika

KREMENKO
Stalni uporabnik

Napisal/-a KREMENKO Sr jan 12, 2005 9:29 pm

To je res, večkrat k ji boš težila prej bojo kej nardil.

Uporabniški avatar
DarkAngel
Novinec

Kraj: nekje na obali

Napisal/-a DarkAngel Pe jan 14, 2005 2:08 pm

Sem bila v Kopru, ja.Saj ni problem tezit, fora je v tem, da so v sprejemni pisarni tako zoprni..Vsakic ko poklicem dela en in isti(ocitno drugih ni) in se vedno z mano pogovarja, kot da si izmisljujem in vozim tja avto, ker mi je dolgcas in nimam pametnejsega dela.Nazadnje mi je rekel, da je normalno, da vcasih avto iz prve ne vzge in da moras veckrat probat..Pa saj nisem blond, pa 5 let stara :roll:
No v glavnem imajo take neumne fore, kot da si ti "totalen i****" in ne ves o cem govoris.pol gre vedno en krog okoli servisa kot test in mi rece, da je avto brezhiben kar se njega tice.Ce pa tezim naprej, ga zadrzijo za dan ali dva (in sem pol brez avta, ker nadomestnega nikoli ni na zalogi) in ko pridem ponj - valda niso nasli nic..in rece, naj ga drugic pripeljem takoj ko mi ne vzge al pa se zaganja (kot da bo takrat kaj vec vedel in kot da imam casa na pretek)...Enako je bilo prvikrat..sem se morala prav skregat, da so na koncu ugotovili, da sonda za podtlak hin. :evil:

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Pe jan 14, 2005 2:12 pm

Francozi naj vin pa sirčke delajo, ne pa avtov...

Ne no, saj se zezam - je pa za napisat kaksen mail na krovno organizacijo, naj malo pocekirajo tele nase servise, ker je pri vecini znamk ratala servisna dejavnost mostly poden, pa ceprav od nje zvijo. Zal ne poznam dobrega servisa za Citroen, ki bi ti ga lahko svetoval.

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Pe jan 14, 2005 2:13 pm

PRASICE ap ti serviserji. Jaz ti lahko rečem, če maš kakega kolega njemu pel ne tem tepcem. Druge pa nimam k nisem mehanik. Sorry.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

KREMENKO
Stalni uporabnik

Napisal/-a KREMENKO Pe jan 14, 2005 2:20 pm

Sej prov dost izbire glede serviserjev tud nimaš, ker je avto pač še v garanciji moraš na pooblaščeni servis.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe jan 14, 2005 5:58 pm

pel ga v grosuplje na citroen servis. tm je kr kul kadr, saj kokr sm vidu k so servisiral od kolega kombi, k je tud stalna stranka tm, sam ne zato ker bi ga slabo porihtal, ampak ker ma ta avto en kup bolezni.

je pa tko; ti si tle stranka in stranka ima zmeraj prav, tko da ce ti bo kdo sitnaru, totalno ponor ker ce kupis nov avto more delat brezhibno in oni so dolzni skrbet za to, tko da morjo bit lepo prijazni in se ne smejo pizdit, ti se pa po drugi strani lahko, ker so ti prodal za drag denar eno mobilno drvarnico, ki ne dela.

aja pa se to, pazi, da se km ne ruknes s tem citroenom, ker sosed je zadnjic nasadu enga C2 in na njegovi skodi je biu blatnik kriv pa luc razbita C2-ja je pa pol mankal. stotalkan cist. ocitno majo dost mehk pleh.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr mar 09, 2005 4:02 pm

Voith je napisal/-a:aja pa se to, pazi, da se km ne ruknes s tem citroenom, ker sosed je zadnjic nasadu enga C2 in na njegovi skodi je biu blatnik kriv pa luc razbita C2-ja je pa pol mankal. stotalkan cist. ocitno majo dost mehk pleh.

Sm mislu, da maš več pojma o avtomobilih... Veš da je pri sodobnih avtih zmer tko zarad kontrolirane deformacije.. Če se zaletita en tanov megane pa en tastar chrysler voyager bo megan totalno razsut spredej do vezne stene, chrysler pa nič, potniki bodo pa lih obratno naj****.

Tud js bi reku, da rabš nekoga ki se zna zase potegnt pa mal skregat, Mojca...
Zadnjič spremenil Pugi, dne Sr mar 09, 2005 4:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 Sr mar 09, 2005 4:13 pm

Jst ti svetujem, da naslednjič vzameš enga jebača s sabo k ma mal bolj navit jezik, da on mal zate zagovarja kokr, da si mu punca žena, teta, sestra ne vem kaj. Zagotavljam, da bodo rezultati takoj opazni, ko bo na srvis en zatežen tip pršu pa začel morit, da je avto za nč. Drugač pa tvoj denar, tvoja garancija, njihova sekirancija, da ga zrihtajo. :D
LP

Uporabniški avatar
Navaroff
Nov uporabnik

Napisal/-a Navaroff Sr mar 09, 2005 4:47 pm

Se strinjam. Drugače pa se mogoče še pravno pozanimaj kako to gre, seveda brez tožb itd, ampak le tako da veš kakšne so tvoje pravice oziroma koliko časa te lahko nategujejo.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr mar 09, 2005 5:25 pm

Jaz ti svetujem, da pokličeš citroen servis Jerovšek v grosuplje, poveš v čem je problem in se naročiš (so zelo prijazni) pa boš stvar rešla... Sem skoraj 100%... Ne rabiš it več v Koper ker tam so itak idioti na kvadrat...

Čojko
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Čojko Sr mar 09, 2005 5:31 pm

Malo več napiši o avtu pa ti bom svetoval kam in na koga se obrni.

Kje si ga kupila, kje ga servisiraš, s kom si govorila. Lahko tudi ma ZS in ti bom pošteno svetoval kaj naredit.

Lp Čojko
Citroen Xsara HDi

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Sr mar 09, 2005 5:41 pm

Lej kot prvo. Pojdi do njih, jim zateži in reci da avto ne deluje. Lepo vljudno. Če bodo oni do tebe nevljudni jim lepo povej, pač da so nesposobni kreteni in da se boš pritožila na varstvo potrošnikov itd. itd. Da poznaš ljudi, ki bodo objavili tvojo zgodbno o tem kako zelo slab je ta servis, kako zavajajo ljudi, kakšen nateg..itd itd.
Tud nam so enkat na servisu govorl..avto je ql use dela odlično itd. itd. Potem se pa kmal počutš kot da si i**** in da oni tebi plačujejo, ker je avto na servisu. Uglavnm pač zatežilo se jim je, avto so resda obdržali več kot 1 mesec na servisu!!! Ugotovil so napako. Na srečo, ker če ne, bi bil ta znesek popravila (100.000 sit), kolikor je koštal del x2 mogoče. Dobra stvar je le ta, da smo dobil nadomestni avto za ta čas, z njim pa se je naredilo cca. 7500 - 8000 km ;) Od takrat naprej so se zelo trudili poiskat čimprej napako na vozilu :)
In vsi so živeli srečno do konca svojih dni :roll:

Pač mogoče pojdi z nekim moškim če si bila sama..kaj češ..tko je :roll:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr mar 09, 2005 5:46 pm

Pugi je napisal/-a:Sm mislu, da maš več pojma o avtomobilih... Veš da je pri sodobnih avtih zmer tko zarad kontrolirane deformacije.. Če se zaletita en tanov megane pa en tastar chrysler voyager bo megan totalno razsut spredej do vezne stene, chrysler pa nič, potniki bodo pa lih obratno naj****.

ne ne to ni bla nesreca, to je biu rahel dotik. ker skoda tud ni starejsa od ene treh let, sam skoda je bla mal bol opraskana c2 pa je biu tak kot bi se zaletela z saj 50kmh.
dejansko sta se zaletela pa zelo zelo blago, in sicer zarad tega ker je zensko ki je bla v c2 zaslepilo sonce in ni vidla te skode od soseda. sosed jo je gledal in je mislu da ga vid, pol k je pa vidu da kr rine je pa cist zbremzu, tko na skodi je biu zmigavc pa luc pa blatnik, sam blatnik bi se dau poklepat bp, sam pac tip ma kasko pa so mu zamenal. c2 je biu pa cist sesut kokr bi ga kamion nabasu. si ne predstavlam kaksn bi biu ce bi blo to pr vec kot 10kmh.

pa tud to kar pravs za chryslerja pa megana ni res. potniki obeh avtov bi v tem primeru prevzel meckljivo cono megana in bi dobil tocno isti pojemek. ce pa bi tuki hitrost povecal za 30km/h bi pa meganova vezna stena vozniku in sopotniku skocila v usta, chrysler pa bi se sele takrat zmeckal do vezne stene..

varnost je precej relativna zadeva. js mam rajs trd avto kot mehak, pa kakorkoli.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973 in 23 gostov