Nasveti in napotki ter povpraševanja...

rdomin
Nov uporabnik

jermen

Napisal/-a rdomin Sr jan 12, 2005 12:39 pm

Zanima me, ce ima kdo izkusnje, kako je z garancijo pri pogonskem jermenu, ce se ti ta strga brez kakrsnega koli vzroka (druge napake) nekje v sredini garantirane vzrdzljivosti (npr. 55000 km, drzal pa naj bi vsaj 120000km). Jermen je bil menjan na pooblascenem servisu. Ko pa se je odtrgal pa izgleda kot da bi ga kdo odrezal. Jermen drugace ni nic obravsan ali drugace unicen.
Avto sem jim odpeljal nazaj, seveda imam pa zvite tudi vse ventile in sedaj se pogovarjamo o vsaj delnem povracilu skode. Jermen je bil menjan 15 mesecev nazaj.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr jan 12, 2005 12:41 pm

Ponavadi je na vsak del 1 leto garancije. Če je celotn avto še v garanciji, potem itak ni blema, če pa ni, potem pa nastanejo problemi. Ponavadi so teli tamali servisi bol bogi kar se financiranja tiče. Mislim da bi blo dobr če bi kr matično firmo jermenov obvestu o tem. Al pa se z unimi na servisu zmeni da to storijo.

Velik sreče.
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr jan 12, 2005 12:42 pm

jah reklamirat bi ga mogu proizvajalcu, sam če si use kupu na servisu nej se kr oni s tem ukvarjajo

a je tko postran presekan /
podpis

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr jan 12, 2005 12:44 pm

lublancan je napisal/-a:jah reklamirat bi ga mogu proizvajalcu, sam če si use kupu na servisu nej se kr oni s tem ukvarjajo

a je tko postran presekan /

Če je postran presekan je bil skor sigurno neki deformiran...
Slika

rdomin
Nov uporabnik

Napisal/-a rdomin Sr jan 12, 2005 1:16 pm

jermen je presekan bolj takole | kot takole /

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr jan 12, 2005 2:59 pm

še to mi povej kater avto imaš. k fora je ta,da se pri VW golfih 3 d rado zgodi da se malce skrivi nosilec bosch pumpe in posledično jermen ne lavfa tako kot bi moral. Mogoče se je pa pretrgal zato ker je bil preveč našponan,sam to bi mogu slišat...tko da povej pri katerem avtu se je to zgodilo...?
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

rdomin
Nov uporabnik

Napisal/-a rdomin Sr jan 12, 2005 3:15 pm

to je slo na V40, 1.9D, avtu sem ob nakupu zamenjal jermen, poetm pa po 55000km crash, brez kakrsnega koli opozorila.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr jan 12, 2005 4:20 pm

Jap potem je vse vredu :D če je tako počil.. Pomoje napaka v materialu...
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr jan 12, 2005 8:37 pm

škode ti zihr ne bodo kril v celoti...če so ti vgradil originaln jermen pol res ne vem zakaj je odjebu (nč nebi reku če bi bil good year-ov jermen - ker teli so res podn) mogoče je bil malce preveč našponan...nevem al pa serijska napaka jermena...sam dvomim v to.

ok ti povem podoben primer: nekdo je mel avto na servisu,ter mu naredijo servis in vse kar spada zravn...nakar mu po prevoženih 2000 km vrže vn svečo,in uniči še kabel ter tuljavo,ker ma vsak cilinder svojo...no škode je blo za slabih 30k
in jasn on kliče na servis kako je to možn (pač vidu sm da je bla sveča res premal privita) in serviser reče ja da bi je nebi privil močno dvomi...pol pa začel mutit da so to rado zgodi če crkne tesnilo glave (to pa s tem nima veze) sam hočm povedat to,da so bodo vse živo izmislil le da se nebi na njihovo stran pripisala napaka!
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

rdomin
Nov uporabnik

Napisal/-a rdomin Če jan 13, 2005 9:17 am

po predracunu bo vse skupaj stalo priblizno 400k, seveda jim ni potrebno kriti celotno skodo, saj je zadeva ze delno amortizirana, vendar pa se bojim, ker se toliko izmikajo, da ne bodo krili nic.

V bistvu je tu protislovje, dajo ti garancijo 12 mesecev, obenem pa ti recejo da je naslenja menjava jermena po 120000 km. Malo kdo naredi toliko km v enem letu.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če jan 13, 2005 10:31 am

Vseeno poskusi, oz. se pozanimaj kako je z garancijo. Pri VW je na originalne dele 2 leti. Pa najdi si kaksnega odvetnika, ker bos sam tezko veliko dosegel.
Slika

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 Če jan 13, 2005 9:33 pm

To ti morajo plačati. Če ne se pa začni zanimati za odvetnike, tržne inšpektorje ipd. Drugače je pa v resnici res tako, kot je napisal Šmeks. Hočjo te nategniti, fora je samo, če se jim boš pustil. Že to, da se pogovarjate o nekem "malem delu odškodnine" je bedarija. Plačati morajo vse, če pa mutijo z amortizacijo jim pa tistih par jurjev za jermen šenkaj.

rdomin
Nov uporabnik

Napisal/-a rdomin To jan 18, 2005 11:11 am

Ce mogoce koga zanima, kaj sem iztrzil do sedaj.
Vzroka zakaj je sel jermen tako hitro niso nasli, niso pa tudi hoteli priznati napake na jermenu in so mi ponudili borih 20% popusta. Seveda sem jih vzel, ker je boljse vrabec v roki kot golob na strehi (tega bom se ulovil). Ves zadovoljen se zopet usedem v avto, nakar po cca. 5 km se prizge lucka, okvara na motorju, vmes pa me je ze motil vonj po olju, ki je prihajal v kabino. Takoj se obrnem nazaj na servis. Tam najprej ugotovimo, da pokrov za olje na motorju sploh ni bil pritrjen, zakaj sveti lucka pa kljub silni PC opremi niso vedeli. Poslali so me domov, ces ni blema, samo ne preko omejitev, ki jih podaja zakon. V ponedeljek se pripeljem nazaj in omenim, da bi lahko bila to voda v bosh pumpi, ki so jo tako veselo sraufali. Seveda so me imeli za norca in danes me poklicejo z novico, vodo imate v bosh pumpi, potrebno bo precrpat vso nafto ven (imam je se cca. 50l) in ocistit pumpo.

Kako naj jim verjamem (pa tudi ostalim serviserjem) ce na renomiranem servisu ne znajo niti pokrova za olje priviti nazaj. Pravnega sistema v nasi drzavi pa tako ni.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jan 18, 2005 12:27 pm

rdomin je napisal/-a:Ce mogoce koga zanima, kaj sem iztrzil do sedaj.
Vzroka zakaj je sel jermen tako hitro niso nasli, niso pa tudi hoteli priznati napake na jermenu in so mi ponudili borih 20% popusta. Seveda sem jih vzel, ker je boljse vrabec v roki kot golob na strehi (tega bom se ulovil). Ves zadovoljen se zopet usedem v avto, nakar po cca. 5 km se prizge lucka, okvara na motorju, vmes pa me je ze motil vonj po olju, ki je prihajal v kabino. Takoj se obrnem nazaj na servis. Tam najprej ugotovimo, da pokrov za olje na motorju sploh ni bil pritrjen, zakaj sveti lucka pa kljub silni PC opremi niso vedeli. Poslali so me domov, ces ni blema, samo ne preko omejitev, ki jih podaja zakon. V ponedeljek se pripeljem nazaj in omenim, da bi lahko bila to voda v bosh pumpi, ki so jo tako veselo sraufali. Seveda so me imeli za norca in danes me poklicejo z novico, vodo imate v bosh pumpi, potrebno bo precrpat vso nafto ven (imam je se cca. 50l) in ocistit pumpo.

Kako naj jim verjamem (pa tudi ostalim serviserjem) ce na renomiranem servisu ne znajo niti pokrova za olje priviti nazaj. Pravnega sistema v nasi drzavi pa tako ni.

Obstajajo nekateri vaški mehaniki, ki zelo dobro in poceni popravijo avto in ti se vedno bolj uveljavljajo, ker se uradni servisi preseravajo. Če ne zaupaš uradnem servisu - pojdi drugam, na drug servis, kjer ti bodo prec povedali kaj je z avtom - še pri zdravniku imaš možnost drugega mnanja - zakaj je pri avtu nebi imel.
Old subarus never die, they just get faster!

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate To jan 18, 2005 12:30 pm

Nenatancno delo je problem vecine velikih servisov, kjer se na avto spravi vec mehanikov naenkrat, ki ne delajo vedno skupi - potem se pozablja in dela slampaste stvari. Kako jim zaupati? Tezko vprasanje, se tezji odgovor. Pomoje je najbols, da zamenjas servis, se prej pa od njih magar iztozis za popravilo.

Pomoje bi bilo primerno tudi povedati, kater servis tako dela. To je edini nacin, da bodo mogoce zacel lepo delat.

Na tvojem mestu, bi bil jest ze precej jezen in bi si poiskal enega odvetnika (v kolikor oni niso zainteresirani za mirno resitev problema), da on od njih dobi odskodnino. Sigurno pa se k njim ne bi vec vrnil.
Slika

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če jan 20, 2005 4:03 pm

Aha, vidim, da si poslušal moj nasvet... Zdaj pa pojdi z istim problemom še na avtomagazinov forum (upam, da lahko delam reklamo za druge forume). Tam je MKovic, ki se res spozna na Volve in ti bo po mojem, če nič drugega, znal povedati vsaj to, kaj je s tem konkretnim servisom... O Volvo servisih je tam že tekla debata.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov