Nasveti in napotki ter povpraševanja...

drzni
Nov uporabnik

Kraj: logatec

kaj je narobe če mi avto kur vodo

Napisal/-a drzni Sr jan 12, 2005 10:00 pm

imam avto ki moram kar pogosto dolivat vodo kaj je narobe

prosim odg

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr jan 12, 2005 10:03 pm

narobe sta lahko samo dve reči....spušča ti kje na kilerju,kje na spoju cevi,pri vodni pumpi al pa maš tesnilo glave že mal prebito pa ti voda teče med olje al pa v cilinder. Torej če to kar sem prvo napisal ni,potem samo glavo dol pa dihtungo zamenjat (itak če je to to,boš mogu čimprej zamenjat)
aja še to,v naslabšem primeru imaš lahko počeno glavo. Pa čimprej se zapelji do mehanika da se ugotovi ter popravi napaka,k drugač ti bo še kdaj zakuhu pol boš pa mel sranje
Zadnjič spremenil RedBull™, dne Sr jan 12, 2005 10:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Sr jan 12, 2005 10:04 pm

ja po vsej verjetnosti ti pušča. al kiler pušča al je cev kje preperela.
Slika

Uporabniški avatar
furious
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a furious Sr jan 12, 2005 10:06 pm

lahko tudi da imaš zrak v kilerju.poglej vse cevi če kje ne pušča in pa vodno pumpo.olje poglej če je kaj belkast ratal ponavadi na zamašku se naredi snov kot puding ali zenf.če boš menjal dihtungo glave je ponavadi treba še glavo mal pobrusit ker se je lahko pregrela in nakrivila.LP!

drzni
Nov uporabnik

Napisal/-a drzni Sr jan 12, 2005 10:07 pm

šmeks je napisal/-a:narobe sta lahko samo dve reči....spušča ti kje na kilerju,kje na spoju cevi,pri vodni pumpi al pa maš tesnilo glave že mal prebito pa ti voda teče med olje al pa v cilinder. Torej če to kar sem prvo napisal ni,potem samo glavo dol pa dihtungo zamenjat (itak če je to to,boš mogu čimprej zamenjat)
aja še to,v naslabšem primeru imaš lahko počeno glavo. Pa čimprej se zapelji do mehanika da se ugotovi ter popravi napaka,k drugač ti bo še kdaj zakuhu pol boš pa mel sranje

škoda favorit za 20.000

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr jan 12, 2005 10:21 pm

hmm malo denarja malo muzike...stvar je taka,pelju komu ki ti bo poceni ter klalitetno naredu,da ne bo na koncu dražje popravilo,kot je pa bil avto ureden.

drzni
Nov uporabnik

Napisal/-a drzni Sr jan 12, 2005 10:24 pm

šmeks je napisal/-a:hmm malo denarja malo muzike...stvar je taka,pelju komu ki ti bo poceni ter klalitetno naredu,da ne bo na koncu dražje popravilo,kot je pa bil avto ureden.

ta avto ni za v promet je za rejli na avtokrosu ki poteka na planini nad horjulom spomladi

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr jan 12, 2005 10:27 pm

bmw 2005 je napisal/-a:
šmeks je napisal/-a:hmm malo denarja malo muzike...stvar je taka,pelju komu ki ti bo poceni ter klalitetno naredu,da ne bo na koncu dražje popravilo,kot je pa bil avto ureden.

ta avto ni za v promet je za rejli na avtokrosu ki poteka na planini nad horjulom spomladi

aha...pol bomo pa uletel pogledat...sam spomni me mal prej ko bo,ok :)

KREMENKO
Stalni uporabnik

Kraj: GLIH T´M

Napisal/-a KREMENKO Če jan 13, 2005 10:30 am

Dihtunga na glavi ti je šla, pa popravilo bo več kot pa je avto vreden.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če jan 13, 2005 11:15 am

KREMENKO je napisal/-a:Dihtunga na glavi ti je šla, pa popravilo bo več kot pa je avto vreden.

no ja mal pretiravas. sj nebo zdj na porsche slovenija vozu sraufat skodo za 20k sit se ti ne zdi?

drgac pa ce je belo k odpres pokrovcek za olje, je to lahko tud od kondenza ki se nabira v pokrovu glave ce motor stoji, in nikakor ni nujno da ti pusca dihtnga na glavi oz glava.

najbol pocen varianta za to zrihtat sploh pr avtu za 20k je da not usujes rdeco papriko v prahu. pol pa ce to ne gre, glej po ceveh in ob pumpi kje je kj belo in tm ponavad pusca. ce mors pa menat dihtngo pa tud ni tak problem, urca dela pa dihtnga k je ene 2 jurja in to je to. aja pa moment kluc rabs.

KREMENKO
Stalni uporabnik

Napisal/-a KREMENKO Če jan 13, 2005 11:22 am

No tole si ful na easy povedu, nočem pametvat ampak mislma da ni čist tko. No pa sej je vseen popravt bo treba pa tko al drugač.

drzni
Nov uporabnik

Napisal/-a drzni Pe jan 14, 2005 10:14 pm

KREMENKO je napisal/-a:Dihtunga na glavi ti je šla, pa popravilo bo več kot pa je avto vreden.

dihtnga je bila menjana mal pa sem se tud zmotu tk da voda puše čist mal pod ventilacijo

KREMENKO
Stalni uporabnik

Napisal/-a KREMENKO So jan 15, 2005 1:21 pm

Aja, pol pa lohk, da maš kakšno cev preparelo. To zamenjeaš, pa je.

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 So jan 15, 2005 4:07 pm

V kabini?

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So jan 15, 2005 5:24 pm

KREMENKO je napisal/-a:No tole si ful na easy povedu, nočem pametvat ampak mislma da ni čist tko. No pa sej je vseen popravt bo treba pa tko al drugač.

ce ma skodo ki ma odmicno gred spodi in ni OHC/DOHC, pol je menjanje dihtnge cist uizi. ok mogoce ne lih ena urca sam v treh pa zihr zamenas, nastelas klavir in to je to.

drgac pa bmw; ce ti pije vodo, je mogoce pa zejn :P
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov