Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
k4fc0123
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Trajnost airbaga

Napisal/-a k4fc0123 Če jan 13, 2005 11:40 am

Pozdravljeni!

Zanima me, po kolikem casu je airbag fuc? Mislim na leta. Ce se prav spomnem pise v navodilih za fotrovo xsaro (letnik 98 ) mislim da 7 ali 10 let, po tem casu je treba menjat komplet blazino in eksploziv. A je pri novejsih avtih kaj daljse trajanje? Koliksen je strosek menjave (okvirno)?
Kupujem rabljen avto, ki bo star tam nekje, da bi bilo lahko to zrelo za zamenjavo. :?
Pa da mi ga ne raznese kje na poti v fris... :lol:

Marko
Zadnjič spremenil k4fc0123, dne Če jan 13, 2005 12:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
LP, M

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Če jan 13, 2005 12:04 pm

Meni v navodilih od avta (polo) piše, da sistem varnostnih blazin skozi celotno življensko dobo avta NE RABI vzdrževanja!

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power Če jan 13, 2005 12:10 pm

Pri starih airbagih ni nevarnosti da bi se sam od sebe sprožil ampak se lahko zgodi da se NE BO sprožil v primeru karambola.
Jaz sem na mojem avtu zdaj zamenjal airbag, ker sem zamenjal volan (usnjen 3-kraki namesto plastičnega 4-krakega) in sem dobil nov airbag za 55k SIT.
Drugače pa so cene novih airbagov precej zasoljene (400+ eurov/kom).

LP

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Če jan 13, 2005 12:54 pm

Meni je v Tipotu pisalo kdaj naj bi mogu it na testing airbaga, sepravi če vse šee deluje ok.

LP
The MAN

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če jan 13, 2005 9:59 pm

Pozdravček!

Airbag naj bi bil trajen (če se ne sproži). Nekateri ne rabijo nobenega vzdrževanja, pri drugih, pa proizvajalec priporoča pregled eksploziva in test elektronike po določenem času. Takšen pregled pa ne pomeni tudi menjave, temevč samo kontorlo stanja.

Lp Tristan01

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Če jan 13, 2005 10:03 pm

u marei piše da je treba po 10 letih zamenjat plin al kaj je tista ampula
podpis

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Če jan 13, 2005 10:19 pm

Prijatelj je SAABa 9000 letnik 92 zapeljal pod kamion, pa se mu je lepo sprozil ;) Videl sem pa ze tudi veliko stotalkanih avtomobilov (se najvec Pizojev 206) z zaprtimi airbagi ;) No, seveda so lahko prste vmes imeli tudi kaksni "domaci mojstri"... :roll:

Uporabniški avatar
furious
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a furious Če jan 13, 2005 10:27 pm

lublancan je napisal/-a:u marei piše da je treba po 10 letih zamenjat plin al kaj je tista ampula

v ampuli je eksploziv ki odpre airbag.

air bag bi moral biti aktiven dokler je avto na cesti.za eksplozivo ne vem aktero je not samo imajo skoraj vsa eksploziva najmanj 25 let 99% reaktivnost.
da se pa airbag ne odpre ali odpre je pa potrebno več dejavnikov.sila in smer trka sta precej važni.velikokrat se zgodi da avto leti pod tovornjak ABji so pa celi :?: ker se senzorji niso premaknili :!: drugače je pa pod sedežem nameščen magnet s kroglico ki se odtrga od magneta pri določeni sili in sproži AB.LP!

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Pe jan 14, 2005 9:20 am

Pomoje da airbag traja do prve prometne nesreče... :oops:

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Pe jan 14, 2005 9:35 am

pugi405 je napisal/-a:Pomoje da airbag traja do prve prometne nesreče... :oops:

Zakaj že? Sej blazina ni poškodovana. Enostavno zapakiraš nazaj v volan, not daš pa mal nitroglicerina, da ko ob nesreči daš volanu čelno, ti odpre airbag.

To da morš ov nesreči kupt nov airbag je sam zato, da majo avtomobilski koncerni dobiček. :twisted:
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Pe jan 14, 2005 9:38 am

tomaz40 je napisal/-a:

Zakaj že? Sej blazina ni poškodovana. Enostavno zapakiraš nazaj v volan, not daš pa mal nitroglicerina, da ko ob nesreči daš volanu čelno, ti odpre airbag.

To da morš ov nesreči kupt nov airbag je sam zato, da majo avtomobilski koncerni dobiček. :twisted:

A ti to resno? :shock:

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Pe jan 14, 2005 9:40 am

pugi405 je napisal/-a:
tomaz40 je napisal/-a:

Ja valda. Sej kaj pa je v air-bagu? Blazina (ki ob trku ni poškodovana) pa naboj. Če ne moreš dobit original naboja se lahko tut tko znajdeš.

Prišparaš 50 jurjev ali več.

Uporabniški avatar
furious
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a furious Pe jan 14, 2005 9:49 am

tomaz40 je napisal/-a:
pugi405 je napisal/-a:
tomaz40 je napisal/-a:

Ja valda. Sej kaj pa je v air-bagu? Blazina (ki ob trku ni poškodovana) pa naboj. Če ne moreš dobit original naboja se lahko tut tko znajdeš.

sama vreča je po sprožitvi neuporabna :roll: če imate možnost poglejte kako izgleda sprožen airbag.vsak sprožen air bag ima luknjo ;)

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Pe jan 14, 2005 9:52 am

furious je napisal/-a:
tomaz40 je napisal/-a:
pugi405 je napisal/-a:
tomaz40 je napisal/-a:

sama vreča je po sprožitvi neuporabna :roll: če imate možnost poglejte kako izgleda sprožen airbag.vsak sprožen air bag ima luknjo ;)

Pa zašiješ s cvernom in airbag je kot nov.

Pa zajbavam se no!!!! Kolk morš bit genij da na kej tazga sploh pomisliš!!!! :har :wiihuu :atensn

Uporabniški avatar
dzanzi
Nov uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a dzanzi Pe jan 14, 2005 10:39 am

Odvisno ti je od avta, nekateriti bodo tudi čez deset let ob nesreči delovali, pri drugem pa se te lahko zgodi da se ti pri leto dni starem avtu le ta ne bo sprožil, ker te s servisa niso poklicali na zamenjavo pasu, ki je bil tovarniška napak, a tega verjetno ne boš nikoli izvedel.
DZANZI

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe jan 14, 2005 5:43 pm

airbagi so pomoje ko petarde, oz vsa pirotehnika. par procentov jih zataji in gotovo.

pise pa tud pr men da po 10 letih ali v primeru da lucka za airbag vec ko 6x utripne te vabijo na airbagovsko seanso.

ha kera ideja se mi je zdle porodila v glavi :D a nebi blo kul da bi se avtomobili tko servisiral kot mi, na zdravstveno kartico, ki bi jo su potrdit v avtomat :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov