Nasveti in napotki ter povpraševanja...

MacK
Novinec

Kraj: Maribor

Hyundai accent

Napisal/-a MacK Po jan 17, 2005 10:29 am

Hello

Koncno po nevem kolko casa sem najdel nekaj uporabnega :-P
Gre se pa za Hy Accenta l.97 1.3LS z prevozenimi 80kkm.
Je od 1.lastnika in ima potrjeno servisno knjigo do 75kkm.
Zdaj pa mene zanima kaj bom moral dat menjat na avtu?Za zobati jermen se mi gre ker nevem na kolko km se menja ter kako olje uporabljate?

Aja... Prodajam R5 dizel :-P Lisko kupi avto dokler je se cas :woohoo

Lp MacK

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Po jan 17, 2005 11:58 am

Ja, za ziher ti zagotovo priporočam, da zamenjaš vsaj olje in filter olja.....sicer pa če imaš servisno knjigo lahko komot tam pogledaš kaj je bilo narejeno in kaj boš še moral, sicer pa jermeni na teh motorjih zdržijo bistveno dlje kot je rok za jih zamenjat......

Na tvojem mestu bi jaz naredu en pošten servis (olje, filter olja, jermen, napenjalec jermena, filter zraka, svečke.....) iz konkurence so deli kr poceni, pa na olju ne šparat, jaz sem že vsega poskusu, ta motor pa dela najboljše z motul oljem, res da je drag samo se splača......

maniaxxx

re

Napisal/-a maniaxxx Po jan 17, 2005 12:07 pm

jermene le zamenjaj ker se ponavad menjajo na 60 k, razen ce ze niso bli menjani, pa na 100k kilometrov bos menjal se lamelo pa kable kar te pride kakih 50 k vse skupaj, to bo pa tud vse, obvezno menjaj napenjalec pa pazi na porabo olja, če ga žre nekaj ni uredu z avtomobilom. js pa priporočam elf 10w40. če si kje iz bližine celja ti priporočam servis Zlatečan. je poceni pa se spoznajo na delo.

MacK
Novinec

Napisal/-a MacK Po jan 17, 2005 12:49 pm

Tnx za odgovore :bow

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Po jan 17, 2005 12:50 pm

50 k se mi zdi full prevelika cifra za tak servis...jaz sem vse menjal (olje, filter olja, jermen, napenjalec, svečke) za niti 20 k

Jermen+napenjalec........6k
Svečke........................4k
Olje...........................7k
filter olja......................1.5k

Dela pa nisem plaču, ker so mi na našem servisu naredili.......drugače pa bi ti lahko rpišlo še recimo 10k dela....pa si na 30k.

aha, zdaj sem prebral kaj pride toliko (lamela in kabli)...ja, original lamela pride res nekje 30.000 oz mislim da nekaj ćez 27.0000 neoriginal pa 12.000 pa je glih tako dobra, meni so jo na servisu priporočili, ker je popolnoma ista kot original (tudi proizvajalec)

Moreš pa res pazit, kje boš kose kupoval, ker te tukaj lahko pošteno olajšajo npr. jermen in napenjalec pride original nekaj čez 30 k, iz konkurence pa dobiš komplet že za 6k. Edno na olju ne šparat, ker to ti zna res naredit razliko pri delovanju motorja.

Zakaj je pa treba kable od svečk zamenjat? če niso poškodovane res ne vidim razloga, da bi jih.....no, moj ima 140.000 km pa se še vedno lepo vozi z originalnimi......pa pred enim mescem sem šele lamelo menjal, pa jermen sem pri 100.000...

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Po jan 17, 2005 1:05 pm

Aja, pa marsikaj se da okoli motorja narest, ki občutno izboljša delovanje......sej ko boš imel željo se kej z tem poigrat kr sporoči, pa ti bom dal kak nasvet.

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Po jan 17, 2005 1:14 pm

jah js pravm kolk me je to stal pr mojmu 1.3. ko sem ga se mel..men ni noben ponudu fake delov tak da sm kr plačeval za originalne :oops: , pa poznam velik avtov ki so jim kabli šli pri cca 100000 pa lamela pravtako..sej ni rečen da bo šlo..sam več kot to skor 100% ne bo šlo..

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Po jan 17, 2005 1:33 pm

Ja, jaz imam pač to srečo, da so mehaniki pri nas toliko fer, da preden mi karkoli naredijo, se pozanimajo kje in kake dele najt in vedno izberejo najbolše (kvaliteta/cena) se pravi, da se da doit res poceni dele...če seveda veš da sploh obstajajo inče imaš čas klicart okoli in spraševat.......drugače pa kr plačuješ........

No, sej če gre samo to res ni tak problem.......

kako pa so ti šli kabli? ni bilo več iskre, so se kje precvikali......ker meni sicer dela, samo nikoli ne veš, morda bi z novimi delalo celo boljše...

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Po jan 17, 2005 2:09 pm

mah sej je se zmer sel sam je cukal, pa moci ni mel taprave..nekak tak kot da bi mel zamasen bencinski filter...pa smo zamenjal..2 in dela pa je avto lepo laufal naprej..pa pm maš lucky...

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Po jan 17, 2005 2:19 pm

No, meni se pol zaenkrat to ne dogaja.........glih toliko da vem kakšen je simptom tega, da če se bo pojavil bom vedu kaj zamenjat.........

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man Po jan 17, 2005 6:52 pm

Jest mam dele 112 k km pa se nism meu problemu z njim. Jermen sm menju na 91k km mogu bi ga na 90k km prslo me je pa 37k sit use skup
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

Uporabniški avatar
furious
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a furious Po jan 17, 2005 8:42 pm

zakaj ste pa menjal lamelo pa kable??jst mam prevoženih 150kkm pa mi razen rednih serviso v ni bilo potrebno menjati nič drugega.poraba olaj je pa 1 l na 15kkm.v karter gre pa olja 2.8 l.LP!

MacK
Novinec

Napisal/-a MacK Po jan 17, 2005 10:40 pm

No vglavnem sem dosti koristnih stvari zvedel :!: Tisti predlog za razne izboljsave pa se toplo priporocam :lol:

Lp MacK

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Po jan 17, 2005 11:24 pm

kot so opisal. pač mal preglej avto, zamenjaj mogoč mal več pač stvari, če se boš vozil mal nadpovprečno in to je to. mislim da ne bi smelo bit kaj več. drugač sm pa sigurn da boš zadovoljen z accentkom.
velik srečnih km. 8)

MacK
Novinec

Napisal/-a MacK To jan 18, 2005 10:25 am

accim je napisal/-a:kot so opisal. pač mal preglej avto, zamenjaj mogoč mal več pač stvari, če se boš vozil mal nadpovprečno in to je to. mislim da ne bi smelo bit kaj več. drugač sm pa sigurn da boš zadovoljen z accentkom.
velik srečnih km. 8)

Hvala :-P
Upam da bom jaz tudi dosti uzival v :vrum

combe
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a combe To jan 18, 2005 10:41 am

a bi lahko se jst neki uprašu?
jst mam pa 1.5, l.96, 200.000 km, pa tud nobenih problemov z njim, razen olje. žre mi ga tam od 1 l na 2500 do 1 l na 3500, odvisn kako vozim. Ampak žre mi ga že skoz, pa je mel 100000 km k sm ga kupu. ampak nobenih drugih problemov. sklopko sm menjal pr 195000 km, prej je bla original. aja uporablam pa castrol gtx, prej sm valvoline, na servisu so mi tankal tud že shell, pa skoz žre, ne glede na olje. prov čudn mi je tole...
ok ne bi reku, če bi avto kej čudn laufal, ampak je čist kul, ne vem no...

lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: Hyundai accent

Napisal/-a lisko To jan 18, 2005 10:49 am

MacK je napisal/-a:
Aja... Prodajam R5 dizel :-P Lisko kupi avto dokler je se cas :woohoo

Lp MacK

Če seštejema vse servise ki so bli narjeni na tvoji R5 u moji garaži....... mi jo tko lahk prodaš za 10 jurjo :)
Do takrat pa čakam.... :P
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky To jan 18, 2005 10:57 am

Mislim, da zadeva ni huda.....meni je tudi nekje tako pilo, pa sem mislil, da je kej narobe, zdaj, ki ga pa pretežno stari vozi pa ne pije popolnioma nič....mislim da je to samo od načina vožnje odvisno, jaz sem ga vedno do omejevalca tiščal stari pa se bolj počas pelje, pa tudi pri porabi se pozna, meni okoli 12 litrov, staremu pa nekje 7 tako, da brez panike.....če je voda čista ti verjetno žre olje pri kakih teflončkih ali batnih obročkih ali pa enostavno izhlapeva.

Glede olja pa jaz sem nekaj časa imel noter tudi Castrol gtx3 pol sem pa poskusu motula in je zdaj taka razlika pri delovanju, da je to težko opisat.....že takoj ko sem obrnu ključ in je motor zalaufal, sem opazil razliko bil je bisveno bolj tih, med vožnjo pa lepše teče......kolega, ki ima cupeja je bil glede tega skeptičen, pol pa sem mu za roj, dan kupil 5l olja...zdaj samo to še tanka......poskusi ne bo ti žal ( pa nisem uvoznik tega olja, da ne bo pomote)

combe
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a combe To jan 18, 2005 11:04 am

kok pa pride ta olje motul cca? pa kje se ga dobi, k če sm čist pošten, prvič slišim za njega?

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky To jan 18, 2005 11:13 am

Glej ne vem....mi na firmi smo ga nekaj imeli, pa so ga mehakarji kr hvalili pa sem še jaz poskusil.....samo to je v kopru.

Kdo je pa generalni uvoznik pa ne vem....malček po netu pobrskaj.

glede cen pa je kr drag, točno ceno ne vem, ker ga jaz dobil z popustom, ampak že z tem, je dražji kot castrol gtx.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 15 gostov