rok kocjan je napisal/-a:ej, ful ti hvala za odgovor, zdej mam vsak približno predstavo kako resna je štala, je tud en drug mehanik reku, da so dročniki, omenu je tudi, da znajo biti original 150.000 sit. pa se mi zdi visoka cifra?
aja, v prometni piše komercialna oznaka vozila: 414 Si, pa tud na riti mu to piše, po mojem pa to pomen model 400 z 1.4 litrsko mašino (baje hondinega izvora), čeprav tud baje nobena honda nima točno 76kW motorja, kot jih ima le moj Roverček:)
žaudi4ever je napisal/-a:mel smo ta model doma in je sprva deloval gladko, ko pa sm ga začel vozit sam, je po nekaj 10t km trpljenja tudi začel enako ropotati in je blo popravilo 150 jurjev, pa je ropotalo veselo naprej, pač avto se je tiščal polno in je blo kr veselo s popravili. je pa zdržal, na konc je blo skor200t pa je kljub temu bil še super. mah ful pogrešam ta avto, ker je bil kr poskočen za 1,4
včasih so ble oznake 214,216 in 414,416
rok kocjan je napisal/-a:žaudi4ever je napisal/-a:mel smo ta model doma in je sprva deloval gladko, ko pa sm ga začel vozit sam, je po nekaj 10t km trpljenja tudi začel enako ropotati in je blo popravilo 150 jurjev, pa je ropotalo veselo naprej, pač avto se je tiščal polno in je blo kr veselo s popravili. je pa zdržal, na konc je blo skor200t pa je kljub temu bil še super. mah ful pogrešam ta avto, ker je bil kr poskočen za 1,4
včasih so ble oznake 214,216 in 414,416
men ropota(klenka) sam pri mrzlem motorju, potem postane zadeva skoraj neslišna, vendar, če si pozoren še vedno slišiš.kaj točno ste pa nardil, da je blo 150.000. a na original servisu?
glede oznake pa, definitivni je oznaka 414, če kdo dvomi mu lahko skeniram prometno in pa pošlem sliko napisa na avtu
hermand je napisal/-a:Material+delo te prideta okoli 60000sit, seveda brez dročnikov. Menjati je pa najboljše tudi taflone in glavo je obvezno treba poravnati, menjati pa tudi termostat.
Oznaka motorja:14K4F, ta motor je od roverja
rok kocjan je napisal/-a:hermand je napisal/-a:Material+delo te prideta okoli 60000sit, seveda brez dročnikov. Menjati je pa najboljše tudi taflone in glavo je obvezno treba poravnati, menjati pa tudi termostat.
Oznaka motorja:14K4F, ta motor je od roverja
vidm, da si kr poznavalec, tko, da me zanima kaj mislš o dročnikih. jih je nujno zamenat al se lahko tko vozm še enih 20 000 km (pol ga bom prodal verjetno). avto mrzu kr pošteno poka , morm rečt. aja, to ko si povedou za poravilo glave 60 k sit itd. a si melo v mislih kakšn določen servis al je blo mišljeno kot neka povprečna cena?
senks
Jinxy je napisal/-a:Ni mi pa jasno, zakaj ljudje Rover še vedno tako povezujejo s Hondo, čeprav je bilo tega sodelovanja konec že dooooolgo nazaj, pa še takrat je imel Rover samo 2 Hondini mašini - 1.6 SOHC in 1.6 DOHC.
Jinxy je napisal/-a:Hehe, ne sekiraj se....prav nasprotno, sem namreč zeloooo zadovoljen z double wishbone posamičnimi obesami, ki so delo Hondinih inženirjev.![]()
Pa tudi motor bi imel po pravici raje Hondin, če ne drugače ker bi s tuningom prišel ceneje skozi.
Kot avto mi je pa Rover bolj všeč, bolj stylish
Jinxy je napisal/-a:Prva in druga "generacija" serije 400 sta imeli še imena modelov v obliki 414,416,420, ipd. Leta '98 so naredili facelift in od takrat napraj se je uporabljala samo še oznaka "Rover 400", po letu 2000 in še enem facelift-u pa Rover 45.
Ni mi pa jasno, zakaj ljudje Rover še vedno tako povezujejo s Hondo, čeprav je bilo tega sodelovanja konec že dooooolgo nazaj, pa še takrat je imel Rover samo 2 Hondini mašini - 1.6 SOHC in 1.6 DOHC.
Dejte si zapomnit: VSI Roverji od leta 96 naprej imajo izključno Roverjeve mašine!
Kar se tiče tesnila na glavi: Pozabi na urdne servise, meni so za bivši Rover 214Si izstavili predračun 220k brez davka. Na koncu sem pri "popoldanskem mehaniku" plačal 80k, s tem da mi je še zemenjal vse jermene v motorju.
@audi4ever: bencinsko pumpo dobiš pri Tapos-u novo za 20k, dela je pa za eno uro
Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov