Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mihakavcic
Nov uporabnik

Ford Focus 1.8 Tdi

Napisal/-a mihakavcic To jan 18, 2005 3:05 pm

Zdravo. Imam par uprašanj. Avo je 99 letnik in ima prevoženih 160.000 km. sem drugi lastnik.

1.Ko zavijam v levo mi na desni strani zelo "buči". Pred 1 tednom sem zamenjal ležaj na desni strani zadaj. Poleg tega mi po menjavi ležaja sveti lučka za ABS. (menjajl mi ga je domači mehanik. Kaj naj naredim. Poleg tega imam že dalj časa zanič vzmeti spredaj saj mi pred vsem na levi strani poka ko grem čez luknje. Koliko stane popravilo vzmeti in kje naj jih menjam?

2. Registracija mi potoče drugi teden. Premišljujem da bi avto prodal v bližnji prihodnosti. Ali naj ga registriram ali ne? Avto ima nekaj prask na zadnji strani pri odbijaču in na zadnjih vratih. Popravilo naj bi stalo okoli 150.000 sit. Ali naj popravljam ali poskušam prodati takega. Koliko mislite da stane tak avto kot je zdaj približno (99 letnik, 160.000 prevoženih, drugi lastnik, 1.8 tdi, GIHA oprema...??? Hvala in lep pozdrav.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To jan 18, 2005 3:17 pm

Za avto bi dobil tam 1,7-1,8mio. sit. Tist glede 150k za praske, ni šans da bi tolk dal... kvečjem tam ene 40-60k, valda ne boš šel na uradni servis to delat... predlagam da kar pustiš, če boš prodajal... boš pač 50k manj dobu zanj ali pa še to ne... za prvo vprašanje bo pa kdo bolj tehnično podkovan znal ti odgovorit... (vzmeti sicer menjajo tudi vsi mal boljši vulkanizerji, optika obvezna).
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jan 18, 2005 3:17 pm

če se ti pri zavijanju slišu je zihr se ležaj na drugi strani zanič....to da ti zdaj sveti lučka (po vsej verjetnosti je kje poškodoval kabel ali pa senzor za abs).

glede cene pa nimam pojma kolk bi bil vreden (mal preglej na avto.net,...) men se zdi da se ti tistih prask ne splača popravljatt,ker če boš popravljal ga itak zarad tega ne boš mogu tolk dražje prodat.

aja še to,ko ti poka po luknjasti cesti (lahko so amortizerji,končnik stabilizatorja,ali pa zglob vilice zanič) tako da je potrebno prej ugotoviti kaj je zanič,če je pa amortizer zanič,pa moraš potem menjat obadva
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

mihakavcic
Nov uporabnik

Napisal/-a mihakavcic To jan 18, 2005 4:03 pm

Hvala. Problem je k na levi strani zadaj ni samo praska ampak je na spodnjem kotu vrat malo vdrt in prav tako na odbijaču. Pa ne vem ali naj popravim ali naj ga poskušam takega prodat.

Zanima me še ali naj ga registriram ali ne? Registracija mi namreč poteče čez en teden, jaz pa bi avto rad čim prej prodal.

Kake so možnosti za prodajo. Kako se mi avto najbolj splača prodati (oglasnik, avto hiše itd...???) Hvala in lep pozdrav.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jan 18, 2005 4:10 pm

jst na tvojem mestu nebi popravljal...glede registracije je pa tko,lahko ga poskušaš dat v oglasnike,pol pa če bo šlo ok če ne ga boš pa pač moral registrirat pa pol prodat.
glede prodaje daj ga v salomonca,avto net.,če ga boš peljal k avtohišo ti bo zlo zbijal ceno in navzezadnje bo cena že zelo smešna (razn če vzameš staro za novo)

mihakavcic
Nov uporabnik

Napisal/-a mihakavcic To jan 18, 2005 4:13 pm

se pravi je poj bolš če ga registriram??? Hvala in lep pozdrav.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To jan 18, 2005 4:30 pm

če popravš boš meu problemu, k ti bojo merl debelino laka- če ti jo bojo
podpis

mihakavcic
Nov uporabnik

Napisal/-a mihakavcic Sr jan 19, 2005 8:18 am

Kako pa z registracijo, ki mi poteče naslednji teden. Ali je avto vreden več če je registriran? Kako je stem? ali naj registriram?

mihakavcic
Nov uporabnik

Napisal/-a mihakavcic Sr jan 19, 2005 2:49 pm

Ali se bolj splača prodajati registriran avto ali ne registriranga... ali res dobiš potem povrnjene stroške registracije ali kako?????

damy
Nov uporabnik

Napisal/-a damy Sr jan 26, 2005 10:54 pm

JA TAKO JE S FOCUSI. ZA POKANJE JE VERJETNO KRIV KONČNIK STABILIZATORJA. ABS LUČKA TI PA VERJETNO SVETI ZATO KER TI JE TVOJ DOMAČI MOJSTER LEŽAJ OBRNIL NAROBE. NA ENI STRANI IMA LEŽAJ MAGNET,KI DAJE SIGNAL SENZORJU.TAKO DA SI NA ŽALOST VRGEL DENAR V LUFT

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr jan 26, 2005 10:59 pm

damy je napisal/-a:JA TAKO JE S FOCUSI. ZA POKANJE JE VERJETNO KRIV KONČNIK STABILIZATORJA. ABS LUČKA TI PA VERJETNO SVETI ZATO KER TI JE TVOJ DOMAČI MOJSTER LEŽAJ OBRNIL NAROBE. NA ENI STRANI IMA LEŽAJ MAGNET,KI DAJE SIGNAL SENZORJU.TAKO DA SI NA ŽALOST VRGEL DENAR V LUFT

caps lock izklopi...si me čist zaslepil :)
sam s tvojim postem se nebi strinjal...kot prvo njemu buči pri zavijanju in ne poka.
tale o narobe obrnjenemu ležaju se pa men zdi smešna...res je da nekateri nimajo veze kako so obrnjeni,spet drugi niso povsod enaki tko da jih je potrebno prav obrnt,sam senzor za abs dobiva podatke iz onega nazobčenega venca in ne iz kolesnega ležaja...

damy
Nov uporabnik

Napisal/-a damy Sr jan 26, 2005 11:32 pm

JA SAJ MAS PRAV. SEM SPREGLEDAL DA JE MENJAL ZADNJI LEŽAJ. ZADAJ SENZOR RES DOBI SIGNAL IZ OBROČA,AMPAK SPREDAJ PA DOBI SENZOR SIGNAL IZ MAGNETA NA LEŽAJU. PREVERJENO!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če jan 27, 2005 7:58 am

piši z malimi črkami ok? k je moteče
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov