Nasveti in napotki ter povpraševanja...

drzni
Nov uporabnik

Kraj: logatec

Kompresija pri dizel motorjih

Napisal/-a drzni Pe jan 21, 2005 10:09 pm

Ali ti kompresija pri dizel motorjih kaj pove pred nakupom avta.Zadnč sm gledal na sejmu enga golfa II,k je jemu 170 000 km in k sm odvil pokrov na mašin mi ga je skor dol vrgl.
Soseda ma pa isto golfa jih ma pa 180 000 km ji pa pokrov normal gor drži-mal ga premetava.Pol mi je pa un kekec trdu,da se tu nč ne gleda in da ti to ne pove velik,pa še reku je da ni blo še nč generalne narejen na mašin in da ma realne km,jest sm pol sm stran šov in sm si mislu prokleti švercerji.Sam jest sm pol zvedu od enga mehankarja, da moraš to kompresijo gledat sam pr dizlerjih in da ti ne sme pokrova dol vrčt razn če ma avto čez 200000km,reku mi je pa še mehankar da pa za bencinarje pa ni tok važn.

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Kompresija pri dizel motorjih

Napisal/-a _Jerry_ Pe jan 21, 2005 10:34 pm

drzni je napisal/-a:Ali ti kompresija pri dizel motorjih kaj pove pred nakupom avta.Zadnč sm gledal na sejmu enga golfa II,k je jemu 170 000 km in k sm odvil pokrov na mašin mi ga je skor dol vrgl.
Soseda ma pa isto golfa jih ma pa 180 000 km ji pa pokrov normal gor drži-mal ga premetava.Pol mi je pa un kekec trdu,da se tu nč ne gleda in da ti to ne pove velik,pa še reku je da ni blo še nč generalne narejen na mašin in da ma realne km,jest sm pol sm stran šov in sm si mislu prokleti švercerji.Sam jest sm pol zvedu od enga mehankarja, da moraš to kompresijo gledat sam pr dizlerjih in da ti ne sme pokrova dol vrčt razn če ma avto čez 200000km,reku mi je pa še mehankar da pa za bencinarje pa ni tok važn.

Mehanik ti je prav svetoval ;) Kompresija je pri dizlih VSE 8) Golfa ne kupuj na avtosejmu, tam so sami klosarji, ki iscejo naivne kupce :? Je pa hecno opazovat tiste Golfe okoli enih, ko se ohladijo in jih polovica ne vzge vec... :lol:

Realni kilometri? :shock: Dobra, dobra... :P

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Kompresija pri dizel motorjih

Napisal/-a TrijoAdijo So jan 22, 2005 2:23 pm

drzni je napisal/-a:Ali ti kompresija pri dizel motorjih kaj pove pred nakupom avta.Zadnč sm gledal na sejmu enga golfa II,k je jemu 170 000 km in k sm odvil pokrov na mašin mi ga je skor dol vrgl.

Če ti pokrov dol vrže to pomeni da kompresija motorja uhaja mimo batnih obročkov v karter.In pol tista kompresija ki je ušla mim obročkov vrže pokrovčk dol.To pomeni da je motor rahlo zrel za generalko.Drgač pa če pokrovčk sam premetava je še dobr motor.
LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho So jan 22, 2005 2:37 pm

Za kaki pokrov pa se gre to?
Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jan 22, 2005 2:41 pm

matcho je napisal/-a:Za kaki pokrov pa se gre to?

Za dolivanje olja.
LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So jan 22, 2005 3:51 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
matcho je napisal/-a:Za kaki pokrov pa se gre to?

Za dolivanje olja.

A to ga kar med delovanjem odsraufas? :oops:
Slika

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune So jan 22, 2005 6:28 pm

Ja.
SlikaSlikaSlika

drzni
Nov uporabnik

Kraj: logatec

Napisal/-a drzni So jan 22, 2005 10:40 pm

Hvala za odgovore.Zdej bom vsaj vedu kuga je prov.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jan 23, 2005 4:57 pm

In za ker motor se gre to? Ker če jaz ta pokrovček odšravfam ga vrže dol (vibracije) če pa ga vzamem dol med delovanjem pa vrže olje vse povprek ven.... ker je odmična kr pod tem pokrovom.... prav videš jo kak se suče ko vzameš ta pokrovček dol....
Men so drugač učil (sam baje ni mus da je motor čist hin)

Vzameš šibko za olje ven...... vzameš oddušnik za olje dol...... s prtom zamašiš oddušink za olje...... in če pri šibki za olje vrže olje ven pol je motor rahlo na koncu.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne jan 23, 2005 5:26 pm

sj pr golfih k so malce že zmehani (dizlih) vidiš ko je šipka mal uzun k jo vn porine.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov