Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Goldy
Nov uporabnik

Zrahljana veriga motorja

Napisal/-a Goldy Pe jan 21, 2005 11:14 pm

Na moji Škodi Favorit se med tekom motorja pri večjih obratih sliši zvok kot da bi nekaj prasketalo. Po pregledu mi je serviser povedal, da ta zvok povzroča veriga v motorju in bi jo bilo potrebno zamenjati.

Od prijatelja pa sem dobil mnenje, da če je veriga zrahljana, da se potem samo našpana in je OK. In da ima čisto vsak avtomobil, ki ima v motorju verigo, tudi možnost, da se le-ta našpana.

Zanima me ali se v Favoritki da našpanati verigo?

Med drugim je serviser ugotovil tudi, da je "frigazer" fuč in mi vliva preveč goriva v glavo. Zato avto troši več kot je normalno, kar je v mojem primeru tudi res. Zato je mnenja, da se zamenja tudi ta del. Zanima me, koliko litrov na 100km lahko prihranim z novim "frigazerjem"?

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Zrahljana veriga motorja

Napisal/-a _Jerry_ Pe jan 21, 2005 11:20 pm

Goldy je napisal/-a:Na moji Škodi Favorit se med tekom motorja pri večjih obratih sliši zvok kot da bi nekaj prasketalo. Po pregledu mi je serviser povedal, da ta zvok povzroča veriga v motorju in bi jo bilo potrebno zamenjati.

Od prijatelja pa sem dobil mnenje, da če je veriga zrahljana, da se potem samo našpana in je OK. In da ima čisto vsak avtomobil, ki ima v motorju verigo, tudi možnost, da se le-ta našpana.

Zanima me ali se v Favoritki da našpanati verigo?

Med drugim je serviser ugotovil tudi, da je "frigazer" fuč in mi vliva preveč goriva v glavo. Zato avto troši več kot je normalno, kar je v mojem primeru tudi res. Zato je mnenja, da se zamenja tudi ta del. Zanima me, koliko litrov na 100km lahko prihranim z novim "frigazerjem"?

Ponavadi se veriga ne nastavlja, ampak za to skrbi "sponar", ki jo avtomatsko napne. Je pa problem ko se veriga z leti toliko raztegne, da jo napenjalec ne more vec napenjat (zmanjka prostora v ohisju) in takrat jo moras zamenjat. Saj pomoje za Skodo ni draga ;)

Tezko je povedat, koliko litrov bos z novim frgazerjem pridobil, ce ne vemo, kaksna je poraba zdaj. Detajlno opisi svoj nacin voznje in kje se vozis (mesto, avtocesta, ralacije ali kratke voznje) in ti bo povedal kdo, ki ima izkusnje s taksnim avtomobilom (jaz jih zal nimam) :?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So jan 22, 2005 9:44 am

tako kot si že zvedel,veriga se avtomatsko špona,ampak tvoja jo že potem res fuč...tko da jo lahko zamenjaš + zobnika.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jan 22, 2005 2:26 pm

Ketna na favoritki se menja takrat ko se sliši kako prasketa.Glede porabe je pa tko:če je frgazer vredi,pol žere okol 7.5 do 9l/100km,odvisno od načina vožnje.
LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Goldy
Nov uporabnik

Napisal/-a Goldy So jan 22, 2005 8:06 pm

Moram povedati, da se z njo vozim le ob vikendih tako do 15km stran iz mesta na vas. In zdaj po zimi mi troši od 11 fo 11,5 litrov na 100km. Nekako skrbim, da ne vozim pod velikimi obrati (od 2500 do 3000).

Frigazer sem si že priskrbel za 15.000 (rabljen toda dober). Muči pa me, da sem od enega tretjega mehanika slišal, da Favoritka nima avtomatskega španarja. Torej se sploh sama niti ročno ne da španati. Je to res?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So jan 22, 2005 8:20 pm

uff ja prav ima mehankar (res da še nikol nism podiru škodilaka) sam kakor gledam na tej fotki ima čisto prav. Tko da če se sliši moraš menjati to kar sem ti napisu (ketno + zobnika)

]Slika
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Goldy
Nov uporabnik

Napisal/-a Goldy So jan 22, 2005 9:05 pm

Hvala za pojasnila.

Vam povem, kako se bo zmanjšala poraba goriva, ko bom menjal frigazer. Sigurno za dva ali več l/100km.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov