Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
peroo
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Rja na petki

Napisal/-a peroo So jan 22, 2005 12:45 am

Pozdravljeni!

Imam petko, ki je že rahlo v letih. Na plehu se je pojavilo nekaj rjavih flekov. Ker jo mislim imeti še nekaj časa, bi jo malo zrihtal. Ima kdo kakšen predlog, kako bi jo lahko rešil rje. Delal bi sam. še slikce, da vidite kaj mislim:

Slika

Slika

LP Peter

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan So jan 22, 2005 1:35 am

Šmirgel pa zbrusiš, če slučajno prideš skos nardiš s poliestrom, premažeš s ferosanom, zakitaš (da bo gladko) prebarvaš pa spoliraš :D

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... ja+kislina
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... ja+kislina
Slika

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 So jan 22, 2005 1:45 am

pa če misliš naredit za prav uzemi šipo dol pa uni del tudi prebarvaj.
sem imel podoben primer (zadnja šipa,odtok vode) in sem enkrat samo navzven to naredil brez vzet šipe dol in po enem letu je bilo spet isto.
Slika

Uporabniški avatar
peroo
Nov uporabnik

Napisal/-a peroo So jan 22, 2005 1:57 am

hvala obema za odgovor. Me pa še neki zanima, da ne bom sam nekaj izumljal. kako se odstrani šipo, pa kako se jo potem da spet nazaj gor (da se ne bom potem vozil s smučarskimi očali in kapo, brez šip :) )

LP Peter

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jan 22, 2005 2:01 am

Uh tole ni nič.... je pa to bolezen petk..... okol zadnje šipe,pod vrati in pa pragi.... tle petke rjavijo. TO še sploh ni hudo..... to sam pošmirklaš do pleha in pol lepo urediš (naj prosim en najde post kjer sem jaz napisu roman kako pobarvat del karoserije..... jaz nisem najdu :oops: )
Drgač pa jaz sem mel podobno težavo..... plus lukne u pragih..... tko da sem mogu prage na novo nardit..... pobarval..... sploh ne veš da je bla sploh kaj popravljana :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

Napisal/-a pubi2cv Po jan 24, 2005 10:42 am

Zanimivo.....moja je l.91, pa še nikjer nič rjava. Ampak res niti malo. Je pa res, da ima samo 75.000 km, ampak je pa skoz zunaj.... 8)
pubi

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Po jan 24, 2005 10:46 am

to se kr navad, da ti bo rjavel!! 5ke se niso ceplene proti rji!! pocas ti bo se pod vrati zacel (pragi), pr sipah pa itaq, sploh zadej!!! TiTan ti je povedal cel postopek...pa bot natancen!!!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po jan 24, 2005 3:16 pm

vesolc je napisal/-a:to se kr navad, da ti bo rjavel!! 5ke se niso ceplene proti rji!! pocas ti bo se pod vrati zacel (pragi), pr sipah pa itaq, sploh zadej!!! TiTan ti je povedal cel postopek...pa bot natancen!!!

Sorry tle si pa mal mim vdaru...... kot sem že prej povedu kje rjavi.Drugje pa nikjer ker so petke cinkane.Če le ni zbita...... ne rjavi kr tko.Te tri točke (zadnje steklo,pod vrati, in pa pragi) je pa konstrukcijska napaka...... dva pleha varjena točkovno skupi.....v mes pa prosto...... z leti se karoserija pregiba (itak ni čist toga) In na teh mestih poči barva..... in voila rja je tuki..... ampak sam na teh treh mestih..... nisem še vidu petke ki bi rjavela po robovih blatinikov ali pa kje drugje kot pa na teh treh točkah.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
peroo
Nov uporabnik

Napisal/-a peroo Po jan 24, 2005 11:00 pm

jah, moja petka je že mal uboga. ma že kar nekaj za seboj. meni rjavi okoli zadnje šipe, prag pri vozniku ima pod barvo nekaj mehurčkov, pod sprednjo šipo (nekdo mi je ukradel tesnilo za šipo, pa se mi je začela nabirati voda v reži !) in še pod luknjo za tankanje.

LP Peter

še slikce (sem dobil digitalca pa sem vse poslikal :) )

Slika

Slika

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Po jan 24, 2005 11:19 pm

@lisko: sej slike dost povejo!! res da se najprej zacne kazat na teh mestih, ampak kmal za tem pa zacne na robovih vrat rjavet, pa se kje drugje!! sploh pri starejski modelih petk

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To jan 25, 2005 2:22 am

vesolc je napisal/-a:@lisko: sej slike dost povejo!! res da se najprej zacne kazat na teh mestih, ampak kmal za tem pa zacne na robovih vrat rjavet, pa se kje drugje!! sploh pri starejski modelih petk

Tole rjavevenje ni nič kaj druzga kot pa konstrukcijske napake..... vzad pri tanku se nabira voda+gorivo (čuden sistem odzračevanja) in pol z leti to nanese rjo...
Prav tako spredaj pri šipi....šipa je sicer lepljena not.....ampak tesnilo okol šipe (rja na slikcah) pa ni..... in tam je skoz mal vlage..... rezultat je rja....
Ah šment..... francozi tud niso na vse mislil :D
Z mal volje in potrplježljivosti se da rešit vse :P :D ;)
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov