Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Pirček
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Poljub kamiona......shit

Napisal/-a Pirček Po jan 24, 2005 8:34 am

No, evo pa se je tudi meni zgodilo tist, kar je bilo pričakovati po Murphyju. Ravno zdej, ko nism vplačal zavarovanja za neznanega povzročitelja škode na parkirišču se mi je zgodil tole:
http://www.mobisux.com/album/data/500/32549DSC00596-_mala.jpg

http://www.mobisux.com/album/data/500/32549DSC00597_-_mala.jpg

Tale kamion je bil pa kr jezen na moj avto... :?

Ker pa nimam nobenih vez pri kleparjih imam dve vprašanji:
Koliko bi me prišlo popravilo? Kdo bi mi lahko tole poštimal?

Hvala za cenjeno pomoč in lep pozdrav

M.
Beam me up, Scottie!!
Slika
Slika
Zvestoba do roba!!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po jan 24, 2005 8:41 am

res da se na kleparijo ter ličanje ne spoznam,ampak bi rekel da je škode krepko več kot za 100k.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Po jan 24, 2005 9:56 am

Kako grdo!
Meni je "neznani storilec", eden od ljubih sosedov pred blokom, udrl vrata, malo manj grdo sicer kot pri tebi... Popravljeno je "po domače", tako da je mehanik pleh zbil nazaj ven in prasko prebarval s korekturo... Ker je bilo v okviru večjega popravila, tega niti ni računal. Če lak ni počen, se morda da porihtat z vakuukom? Odvisno, koliko si pripravljen vložiti v popravilo. Kot rečeno, lahko poštimaš že za nekaj tisočakov.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po jan 24, 2005 10:25 am

Čaki, kako misliš - će lak ni počen, če pa vidiš, da LAKA NI, poleg tega pa je pleh tak, kot bi ga načel z odpiračem za konzerve. Sorry mate, 'ts gonna cost you a bundle...

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a BlackWind Po jan 24, 2005 11:06 am

Rjuhar je napisal/-a:Čaki, kako misliš - će lak ni počen, če pa vidiš, da LAKA NI, poleg tega pa je pleh tak, kot bi ga načel z odpiračem za konzerve. Sorry mate, 'ts gonna cost you a bundle...

Ja tole je samo licarskega dela ze veliko, kje je potem se de montaza in montaza in se kleparska dela?!
Ze za licarijo bo drago, saj ti bo mogu skorej cele vrata zadnje strihat in skor ceu zadn blatnik....to bo pa hitro 2-a kvadratna metra...pa ce je metalna barve tukej ze pride 2x 40-45 jurjev....pol pa da imas se prva vrata kaj zjebana..mislm da smo hiro blizu 200jurjev ali vec! (seveda za vse delo)
Good Luck...
Lp
Zadnjič spremenil BlackWind, dne Po jan 24, 2005 11:09 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jan 24, 2005 11:08 am

Odpad in kr cel zadnji levi bok kupit z delom strehe in vsem skupaj - pride v italiji okol 5 do 10k sit, potem pa to dat zamenjat in barvanje - okol 40k za delo + barvanje celega zadnjega boka in strehe. Vprašanje kok te bo stalo štrihanje samo če greš normalno te pride ena površina okoli 25k sit - kar pomeni streha + bok + 50k sit. Vse skupaj okoli 100k sit. To je pa že kr denar.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po jan 24, 2005 11:25 am

nebivedu je napisal/-a:Odpad in kr cel zadnji levi bok kupit z delom strehe in vsem skupaj - pride v italiji okol 5 do 10k sit, potem pa to dat zamenjat in barvanje - okol 40k za delo + barvanje celega zadnjega boka in strehe. Vprašanje kok te bo stalo štrihanje samo če greš normalno te pride ena površina okoli 25k sit - kar pomeni streha + bok + 50k sit. Vse skupaj okoli 100k sit. To je pa že kr denar.

ja čak mal no, tok hudo pa spet ni, dfa bi gor nov bok švasal!!!

vrata so mal "zrihtana" in se popravi, bok se pa sklepa( sej se pride od zadi, se mi zdi), drgač ti pa ven zvlečejo, tko da navarijo (nevem kako se reče) eno pizdarijo in ven zvlečejo, pol pa kit it to je to!!
štriha se pa od strehe pa do podna!

če daš to enmu ličarju (ki ni glih drag) , pa se zmeniš brez računa bi moglo pridt manj kot 100 k sit!!!

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po jan 24, 2005 11:37 am

Pomojem j elahko tudi ful poceni- kolegica je en želez zagrabla z vrati in to tako, da je šlo skozi(!!!) pleh. In to od srede vrat (punto 3V) do srede blatnika :shock:

No...poznala je ličarja/kleparja pa je pršlo 40 (in zdaj, 2 leti kasneje se ne vidi nič, niti pomarančne barve). Tko da tole tvoje je mal manj...samo probi najt koga ki pozna koga da bo cenej....

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Po jan 24, 2005 11:58 am

prvo: men bi se čist sfukal!!!
drugo: a maš kkšne stavbe zraven, k majo video nadzore pa da se mogoče gor vid kkšn i**** s kamionom? :shock:
tretje: najd ga pa mu to isto kar ti je on z avtom naredu, nared ti z glavo!
:evil: četrto: ni poceni

lp

YOC 8)

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 Po jan 24, 2005 12:10 pm

Ja pomoje je tud najbolš da se mal pozanimaš pa kakega vredu domačga mojstra poiščeš... bo še najcenej.. pa mislim da zarad tega nebo treba pol avta zravn pršvasat... pač vemo da iz ruknjenga avta nemorš nardit nekarambolirano vozilo.. ;)
eh sj bo pač pleh... škoda je edin zarad zavarovalnce... :?
Slika

Uporabniški avatar
Pirček
Novinec

Napisal/-a Pirček Po jan 24, 2005 12:49 pm

Ironija je, da se je to zgodilo en mesec po registraciji oz. podaljšanju zavarovanja. Hudo mi je, ker nism dal tstih 36 jurjev več za parkirišča.

Kaj pa če bi počakal do vnovičnega podaljšanja zavarovanja? Do decembra? Pa bi na novo polico da zavarovat neznanega povzročitelja in potem šel na zavarovalnico? A bi se poznalo, da je poškodba stara? Bojim se, da bi čez leto "praskica" zarjavela.... Pol bi bil pa še u večji pi...di.

nasveti?
Beam me up, Scottie!!
Slika
Slika
Zvestoba do roba!!

Uporabniški avatar
amater
Novinec

Napisal/-a amater Po jan 24, 2005 12:58 pm

Zavarvi pol pa prijav škodo.
Isti avto najd pa tablce zameni pa... (domišljija)

SICER PA TAZGA BLATNIKA NI ( imaš unikaten avto)
vsak avto je dober, le če je izdelan na Švedskem
SlikaSlika

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Po jan 24, 2005 1:30 pm

Moj nasvet!
Niti pod razno ne menjaj zadnjega boka z novim,ker bos imel samo dodatne stroske in delo,to se da vse lepo poklepati(tukaj kakrsnokoli vakum ne koristi-vcasih se toce ni mozno popraviti z vakumom kaj sele taksno prasko).
To bo licaj,klepar najprej vedel kaj narediti!On v pleh navrta luknje ali pa navari kaksen kos pleha in s pomocjo tistega izvlece jamo ali vdrtino!Nato se pa vse to samo se nekaj krat pokita da se dobi zelena oblika oziroma prava linija,prebrusi nanese sprickit,katerga se prebrusi in avto je pripravljen za lakiranje!
To bi po mojem konstalo ne vec kot 80.000-100.000SIT!Pa se bo naredil da se nebo nikjer videl,ker vrat ni potrebno lakirati v celoti in se naredi samo prehod-niansa!
Zavaruj parking in pojdi cez mesec dni na zavarovalnico in povej da te je pac nekje nekdo podrsal...ostalo ves sam!To se da zagotovo!V upanju da stvar cimlepse izpeljes s_mande!

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Po jan 24, 2005 1:31 pm

Zavaruj avto in potem prijav škodo. Mogoče ti celo uspe :)
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Uporabniški avatar
Pirček
Novinec

Napisal/-a Pirček Po jan 24, 2005 1:42 pm

Saj avto že imam zavarovan, toda le osnovno - obvezno. Tudi tist 1% franšize ne morem uveljavljati...
Kaj pa če bi šel k drugi zavarovalnici in tam zavaroval samo parikišče?....brez obveznega?....bi šlo?
Beam me up, Scottie!!
Slika
Slika
Zvestoba do roba!!

Uporabniški avatar
Pirček
Novinec

Napisal/-a Pirček Po jan 24, 2005 1:45 pm

s_mande je napisal/-a:Zavaruj parking in pojdi cez mesec dni na zavarovalnico in povej da te je pac nekje nekdo podrsal...ostalo ves sam!To se da zagotovo!V upanju da stvar cimlepse izpeljes s_mande!

Ja, ampak to bo šele decembra! Takrat mi šele namreč poteče registracija. A misliš, da bi celo leto lahko čakal in upal, da nebi zarjavelo?

Hvala za mnenje!
Beam me up, Scottie!!
Slika
Slika
Zvestoba do roba!!

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Po jan 24, 2005 2:01 pm

P406 je napisal/-a:
s_mande je napisal/-a:Zavaruj parking in pojdi cez mesec dni na zavarovalnico in povej da te je pac nekje nekdo podrsal...ostalo ves sam!To se da zagotovo!V upanju da stvar cimlepse izpeljes s_mande!

Ja, ampak to bo šele decembra! Takrat mi šele namreč poteče registracija. A misliš, da bi celo leto lahko čakal in upal, da nebi zarjavelo?

Hvala za mnenje!

Mislim da bi lahko zavaroval tudi zdaj in ti nebi bilo potrebno cakati do decembra!Da bi pa zarjavelo pa mislim da nebi smelo,to je samo moje mnenje!Nisme pa siguren ce se da zavarovati naknadno!

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Po jan 24, 2005 2:16 pm

Nadoknadno zavarovanje je bl tko kot pomoje bi se dal kj uredit pa tm na okncku recs kao da ti skos po desni strani nabijajo vrata in da se ti poznajo pikice cez kak mesc pa uveljavs tole.

Drgac pa ce nebo slo uno zgori pa doma sam razsraufi use kar se da..tapicerunge, letvice zic pober tm vn notr prtlaznik ceu olup, zadno luc vn pol se pa od pel do ksnga pocen licarja. Kokr sm jst slisu je tlele v kaslju end fant k zna dobr delat pa se dost pocen je. Vem da je pocen k je dvem kolegom opla skp sestavu :) enmu so spredne roke propadle drug je pa ostou brez zadnje preme k mu jo je strgal z sasije in za use sta dala oba po 40k men se zdi nism sure. Tko da cim vec sam nared cenej te pride.

Drgac pa sozalje. Men bi se scufal ce bi mi kdo tole naredu pa da bi spizdu.

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Po jan 24, 2005 2:18 pm

Se da, ce te ne dobijo oziroma ce un tam sam na hitro vrze oko na avto in vidi samo neposkodovano stran avtomobila. Ce se pa spravi na ogled avtomobila, bo slo pa malo tezje.
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Po jan 24, 2005 2:21 pm

Daco je napisal/-a:Se da, ce te ne dobijo oziroma ce un tam sam na hitro vrze oko na avto in vidi samo neposkodovano stran avtomobila. Ce se pa spravi na ogled avtomobila, bo slo pa malo tezje.

Ce je pa tko kt Daco prav ti pa greva z mojim na zavarovalnco :P :D mava isto barvo :P :D sam tablce zamenjava pa piciva :P :)

LP PiLLLe
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov